• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 1994. gada 19. aprīļa pavēle Nr. 73 "Par "Kuģu speciālistu diplomēšanas noteikumu Latvijas Republikā" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1994., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojums

Par tabakas izstrādājumu licencēšanu

Vēl šajā numurā

28.05.1994., Nr. 63

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 73

Pieņemts: 19.04.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas pavēle Nr.73

1994.gada 19.aprīlī

Par "Kuģu speciālistu diplomēšanas noteikumu Latvijas Republikā" apstiprināšanu

Lai nodrošinātu Latvijas jūras floti ar kvalificētiem speciālistiem un paaugstinātu prasības kuģu speciālistu diplomēšanai Latvijas Republikā, saskaņā ar Starptautiskās Jūrniecības organizācijas (IMO) rekomendācijām, kā arī realizētu dzīvē jaunās SJO (IMO) prasības kuģu radiospeciālistu diplomēšanā

PAVĒLU

1. Apstiprināt "Kuģu speciālistu diplomēšanas noteikumus Latvijas Republikā" un tiem pievienotās kuģu speciālistu diplomu (D-1, D-2, D-3), kvalifikācijas, trenažieru, kursu pabeigšanas apliecību (A-1, A-2, A-3, A-4, A-5, A-6) un braukšanas apliecību un izziņu formas. (Pielikumi pie Noteikumiem: Nr.1 - 19).

2. Apstiprināt apmaksas tarifus par Latvijas Jūrnieku reģistra izsniegtajiem kuģu speciālistu diplomiem un apliecībām (pielikums Nr.2 pie Noteikumiem).

3. Latvijas Jūrnieku Reģistram (Vadītājs - H.Līdaks) turpināt diplomu un kvalifikācijas apliecību izsniegšanu atbilstoši kuģu speciālistu diplomēšanas noteikumiem Latvijas Republikā, nodrošinot izsniegto diplomu un kvalifikācijas apliecību stingru uzskaiti.

4. Visus agrāk izsniegtos PSRS parauga kuģu speciālistu diplomus un apliecības atzīt par derīgām līdz 1995.gada 31.decembrim darbam uz Latvijas Kuģu reģistrā reģistrētiem kuģiem. To atbilstību un apmaiņas kārtību uz attiecīgo nosaukumu Latvijas Republikas kuģu speciālistu diplomiem un apliecībām nosaka "Kuģu speciālistu diplomēšanas Noteikumi Latvijas Republikā."

5. Atļaut izsniegt tālbraucēju kapteiņu un visu nosaukumu 1.klases mehāniķu diplomus jūras speciālistiem ar vidējo jūrniecības izglītību līdz 1997.gada 31.decembrim.

6. Atļaut izsniegt tālbraucēja kapteiņa diplomus kuģu vadītājiem ar tālbraucēja stūrmaņa diplomu un tālbraucēja stūrmaņa cenzu, ne mazāku par 5 gadiem, uz kuģiem, ne mazākiem par 500 BT, tālajos braucienos līdz 1994.gada 31.decembrim (Noteikumu 2.6.p.).

7. Atzīt par spēku zaudējušām bijušās Jūras lietu ministrijas 1992.gada 29.decembra pavēli Nr.206 "Par kuģu speciālistu diplomēšanas noteikumu apstiprināšanu"; LR Satiksmes ministrijas 1993.gada 24.septembra pavēli Nr.237 "Par izmaiņām Jūras lietu ministra 1992.gada 29.decembra pavēlē Nr.206 "Par kuģu speciālistu diplomēšanas noteikumu apstiprināšanu" un 1993.gada 22.decembra pavēli Nr.326 "Par "Kuģu speciālistu diplomēšanas noteikumu Latvijas Republikā " grozījumiem un papildinājumiem" .

8. Kontroli par pavēles izpildi uzlikt Latvijas Jūras administrācijai (B.Zeiliņš).

Ministrs A.Gūtmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!