• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eksportējamo kokmateriālu kravu pilnas pārbaudes un tās apmaksas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1994., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237871

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojums

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

19.05.1994., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas un
ZM Valsts meža dienesta noteikumi

Apstiprinu:
LM ZM valsts sekretāra vietnieks
A.Ozols
1994.gada 3.maijā

Apstiprinu:
LR FM valsts sekretāre
V.Andrējeva
1994.gada 3.maijā

Par eksportējamo kokmateriālu kravu pilnas pārbaudes un tās apmaksas kārtību

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 1994.gada 25.janvāra noteikumu Nr.47 "Par kokmateriālu eksportu" 8.punktu, ja eksportētājs neizmanto algota, Valsts meža dienesta noteiktā kārtībā atestēta kokmateriālu eksperta pakalpojumus, kurš uz kravas pavadzīmes un specifikācijas izdara atzīmi "Pārbaudīts", ieraksta datumu, parakstās un apstiprina to ar personīgo zīmogu, tad kokmateriālu kravas pilno pārbaudi veic štata vai ārštata kokmateriālu valsts brāķeris par samaksu, kuru apstiprinājusi Finansu ministrija.

Kokmateriālu kravu pilnā pārbaudē kokmateriālu valsts brāķeris pārbauda visas eksportējamās kravas atbilstību kontrakta prasībām, preču kodiem, kokmateriālu sortimenta un vairuma atbilstību ierakstiem pavadzīmēs un specifikācijās, kā arī kokmateriālu kvalitātes atbilstību saņēmējvalsts kvalitātes prasībām, ja tādas saņēmējvalstī pastāv.

Kokmateriālu pilnai pārbaudei tiek noteikta šāda kārtība:

1. Malku, kārtis, mietus un tievos lietkokus līdz 13 cm diametrā pārbauda pirms iekraušanas, vai arī transporta līdzeklī, ja tie pieejami brīvai pārbaudei.

2. Vidējos un resnos lietkokus no 14 cm diametrā un resnākus, pārbauda sagatavošanas vietās vai arī pirms iekraušanas transporta līdzeklī pirms transportēšanas uz eksportēšanas vietu.

3. Saplākšņus, zāģmateriālus, skaidu plātnes un šķiedru plātnes - ražošanas vietās vai eksportētāja noliktavās pirms iekraušanas transporta līdzeklī un citur, kur tās pieejamas brīvai apskatei.

4. Šķeldu - pirms un pēc iekraušanas.

5.Eksportētājs rada nepieciešamos apstākļus kokmateriālu pilnai pārbaudei, nodrošinot kokmateriālu valsts brāķeri ar palīgdarbu izpildītājiem, tehniskajiem līdzekļiem un nepieciešamo dokumentāciju šī darba veikšanai uz sava rēķina. Ja šie priekšnoteikumi nav ievēroti, kokmateriālu valsts brāķeris pilnu pārbaudi neuzsāk.

6. Par kokmateriālu kravas pilnu pārbaudi kokmateriālu valsts brāķeris izdara uz kravas pavadzīmes un specifikācijas atzīmi "Pārbaudīts", ieraksta datumu un salasāmi norāda savu uzvārdu un ieņemamo amatu.

7. Par sniegto maksas pakalpojumu kokmateriālu kravu pilnā pārbaudē tiek iekasēta samaksa pēc Finansu ministrijas apstiprinātajiem izcenojumiem.

8. Samaksu par veikto pilno pārbaudi veic saskaņā ar kokmateriālu valsts brāķera izrakstīto rēķinu, iemaksājot to virsmežniecības norēķinu kontā. Atsevišķos gadījumos, kad darba apjoms ir neliels vai arī pārbaudītais apjoms ir lielāks nekā bija paredzēts izrakstītajā rēķinā, kā arī gadījumos, ja iepriekšējā apmaksa laika ierobežojuma dēļ praktiski nav iespējama, samaksu iekasē kokmateriālu valsts brāķeris pārbaudes vietā, izsniedzot eksportētājam naudas ieņēmuma kvīti, kurā ar atsevišķiem ierakstiem jāuzrāda samaksa par pakalpojumiem un virs tā iekasētais apgrozījuma nodoklis.

9. Kokmateriālu valsts brāķeris ne vēlāk kā līdz 25.datumam ik mēnesi iekasēto naudu iemaksā mežniecības vai virsmežniecības speclīdzekļu kasē.

10. 80% no iekasētās summas paredzēts izmantot papildus darba samaksai un sociālā nodokļa nomaksai kokmateriālu valsts brāķeriem par sniegtajiem pakalpojumiem. 20% no iekasētās summas tiek iemaksāti valsts budžetā.

Apstiprinu:
LR Finansu ministrijas Valsts sekretāre V.Andrējeva 04.05.1994

Samaksas apmērs par pakalpojumiem eksportējamo kokmateriālu pilnā pārbaudē

(Pamats 1994.g. 25.janvāra Ministru kabineta noteikumi Nr.47)

N.p.k. Nosaukums Samaksa par 10 m3 Ls

1. Malka, kārtis, mieti, šķelda 0.355

2. Tievi lietkoki līdz 13 cm 0.426; 

3. Vidējie un resnie lietkoki no 14 cm 0.852

4. Zāģmateriāli:

a) līdz 25 m biezi 5.184

b) no 32 mm - 75 mm biezi 3.750

c) no 100 un biezāki 1.900

5. Saplāksnis 13.636

6. Šķiedru plates 10.227

7. Skaidu plates 6.818

Saskaņots: ZM Valsts sekretāra vietnieks A.Ozols

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!