• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 6.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2011., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atjaunojot Konstitucionālo tiesību komisijas darbību

Vēl šajā numurā

11.10.2011., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 6.oktobrī

SM: Par autopārvadātāju uzskaitīšanu vienotā reģistrā

2012.gadā visā Eiropas Savienībā tiks izveidots vienots autopārvadātāju reģistrs, kas atvieglos administratīvo slogu pārvadātājiem. Latvijā šo reģistru uzturēs VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD), un tā varēs elektroniski piekļūt citu dalībvalstu kompetento iestāžu attiecīgajai informācijai, kā arī piedāvāt tām datus par Latvijas pārvadātājiem. Reģistrā būs apkopota informācija par Latvijas autopārvadātājiem un pārvadājumu vadītājiem. Jaunais reģistrs nodrošinās, ka pārvadātājs, kuram par pieļautiem pārkāpumiem ir anulēta licence kādā no ES dalībvalstīm, nevarēs to saņemt citā, tādējādi turpinot negodīgu uzņēmējdarbību.

Reģistra izveide paredzēta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu projektu "Kārtība, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes komercpārvadājumu veikšanai ar autotransportu un izsniedz autopārvadājumu vadītāja profesionālās kompetences sertifikātus", kas 6.oktobrī tika izsludināts valsts sekretāru sanāksmē. Šis noteikumu projekts aizstās divus esošos Ministru kabineta (MK) noteikumus (2005.gada 8.februāra noteikumi Nr.120 un 2006.gada 4.aprīļa noteikumi Nr.250), tādējādi atvieglojot informācijas meklēšanu.

Pārvadātājiem, lai saņemtu licenci vai licences kartīti, turpmāk nebūs pieteikumam jāpievieno dokumentu noraksti un informācija, kas ir citu valsts institūciju rīcībā, – reģistrs ļaus tai piekļūt automātiski.

Jaunie noteikumi izstrādāti atbilstoši ES regulu prasībām. Tie arī paredz, ka turpmāk komercpārvadātāji netiks dalīti starptautiskajos un iekšzemes pārvadātājos, taču, lai nepalielinātu administratīvo slogu esošajiem pārvadātājiem, kuri nodarbojas ar pārvadājumiem tikai iekšzemē, tiks saglabātas iekšzemes pārvadājumu licences, kā arī pagarināts to darbības termiņš.

2011.gada augusta sākumā, pēc ATD datiem, Latvijā bija 5271 licencēts autopārvadātājs un 3895 pārvadātāji, kas saņēmuši Eiropas Kopienas (EK) atļaujas. To rīcībā ir 19 041 autotransporta līdzeklis, kuriem izsniegtas 7219 licences kartītes un 11 822 EK atļaujas kopijas.

Autopārvadājumu profesionālās kompetences sertifikātus izsniedz Satiksmes ministrija. Ir izsniegti vairāk nekā 8500 profesionālās kompetences sertifikātu.

6.oktobra valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts arī MK noteikumu projekts "Kārtība, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur Eiropas Kopienas atļaujas, Eiropas Kopienas atļauju kopijas un autovadītāja atestātus starptautiskajiem komercpārvadājumiem ar autotransportu Eiropas Savienības teritorijā". Visus šos dokumentus Latvijā izsniedz ATD. Arī šis ir jauns noteikumu projekts, kas noteiks EK atļaujas un EK atļauju kopijas komercpārvadājumu veikšanai ar kravas autotransportu un pasažieru komercpārvadājumiem ar autobusu ES teritorijā izsniegšanas kārtību, autovadītāja atestātu komercpārvadājumu veikšanai ar kravas autotransportu izsniegšanas kārtību, kā arī paredzēs uzturēt aktuālo informāciju jaunveidojamajā valsts autopārvadātāju reģistrā. Šie noteikumi, tāpat kā iepriekš minētie, atvieglos administratīvo slogu, novēršot dažādās institūcijās iesniedzamo dokumentu dublēšanos.

Dati šā gada augusta sākumā liecina, ka vidēji gadā tiek izsniegtas 1000 EK atļaujas un 14 000 EK atļaujas kopijas. Šobrīd izsniegts 4941 autovadītāju atestāts starptautiskajiem autopārvadājumiem ar autotransportu. Turpmāk Latvijas nepilsoņiem autovadītāju atestātus nebūs nepieciešams saņemt.

 

SM: Par Latvijas un Krievijas saprašanās memorandu par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanu

Satiksmes ministrija (SM) virza apstiprināšanai valdībā saprašanās memorandu starp Latvijas un Krievijas valdībām un abu valstu mobilo sakaru operatoriem par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanas nosacījumiem. Saprašanās memoranda par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanu projekts 6.oktobrī izsludināts valsts sekretāru sanāksmē.

Memoranda projekts paredz Latvijas un Krievijas nozaru ministru vienošanos par nodomu samazināt viesabonēšanas tarifus. Abu valstu mobilo sakaru operatori tiks aicināti līdz 2012.gada 30.martam savstarpēji vienoties par konkrētiem tarifiem un to spēkā stāšanās datumiem.

Latvijas un Krievijas mobilo sakaru operatori atzīst, ka viesabonēšanas tarifi starp abām valstīm ir pārāk augsti un šā pakalpojuma lietotājiem neizdevīgi. No šāda memoranda noslēgšanas un mobilo sakaru operatoru savstarpējas sadarbības ieguvēji būs tie abu valstu mobilo sakaru lietotāji, kuri dodas uz kaimiņvalsti darba jautājumos vai atpūtā.

Saprašanās memorands paredzēs Latvijas un Krievijas mobilo sakaru operatoru sadarbību, samazinot pakalpojuma izmaksas un veicinot iespēju iedzīvotājiem brīvi piekļūt informācijai un lietot elektronisko sakaru pakalpojumus arī ceļojumu uz kaimiņvalstīm laikā.

Šā gada augustā SM Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis un Krievijas Federācijas Sakaru un masu saziņas ministrijas Starptautiskās sadarbības departamenta direktors Andrejs Muhanovs apsprieda jautājumu par abu valstu mobilo sakaru viesabonēšanas tarifu samazināšanu un vienojās par jautājuma turpmāku izskatīšanu un konsultāciju veikšanu ar mobilo sakaru operatoriem. Latvijas mobilo sakaru operatori konceptuāli atbalsta sarunu sākšanu.

 

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!