• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Centrāleiropas un Austrumeiropas Reģionālo vides centru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2011., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas aicinājumu Īrijai likt šķēršļus fiktīvām laulībām

Vēl šajā numurā

07.10.2011., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Centrāleiropas un Austrumeiropas Reģionālo vides centru

4.oktobrī Budapeštā (Ungārijā) Latvija parakstīja daudzpusēju starptautisko līgumu par Centrāleiropas un Austrumeiropas Reģionālā vides centra juridiskā statusa nostiprināšanu (Agreement on the Legal Status of the Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe). Līgumu no Latvijas puses parakstīja Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Ungārijā Veronika Erte.

Centrāleiropas un Austrumeiropas Reģionālā vides centra (RVC) mērķis ir sekmēt vides jautājumu risināšanu Centrālajā un Austrumeiropā. Starptautiskais līgums par Centrāleiropas un Austrumeiropas Reģionālā vides centra juridisko statusu ir izstrādāts, lai nostiprinātu RVC juridisko statusu šajā reģionā. Pašreiz RVC var tikt uzskatīts par kvazistarptautisku organizāciju, jo tā darbība notiek starptautiskā mērogā, bet juridiskais statuss dažādās valstīs un pasākumos tiek vērtēts atšķirīgi.

Sagaidāms, ka RVC juridiskā statusa nostiprināšana turpmāk sekmēs RVC reģionālo un nacionālo programmu īstenošanu, kā arī palielinās iespējas piesaistīt dažādu finansiālo atbalstu šo programmu īstenošanai.

Tāpat juridiskā statusa nostiprināšana veicinās vienotas RVC aktivitātes visos nacionālajos birojos, un tādējādi tiks nodrošināta daudz efektīvāka RVC darbība.

Latvija ir parakstījusi RVC dibināšanas dokumentu – hartu, un kopš 1995.gada Latvijā ir RVC pārstāvniecība.

Līgumu tuvākajā laikā plāno parakstīt arī Albānija, Bosnija un Hercegovina, Horvātija, Igaunija, bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija, Melnkalne, Polija, Rumānija, Slovēnija un Turcija.

Vides aizsardzības
un reģionālās attīstības ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!