• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesu administrācija: Par modernizēto Tiesu informatīvo sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2011., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts izglītības attīstības aģentūra: Par skolotāju un skolu direktoru algām Eiropā

Vēl šajā numurā

07.10.2011., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiesu administrācija: Par modernizēto Tiesu informatīvo sistēmu

3.oktobrī Latvijas un Šveices sadarbības programmas individuālā projekta “Tiesu modernizācija Latvijā” ietvaros tika atklāta un darbu sāka jaunā, modernizētā un uzlabotā Tiesu informatīvā sistēma (TIS), kas ikvienam tiesu darbiniekam ne tikai nodrošinās ērtāku un mūsdienīgāku darba vidi, bet arī ļaus daudz efektīvāk organizēt darba procesu.

Atbilstoši Tiesu administrācijas prasībām projekta tehniskos risinājumus izstrādājusi un ieviesusi SIA “Lursoft IT”. TIS programmatūras papildinājumu prasības izstrādātas, sadarbojoties Tieslietu ministrijas, Tiesu administrācijas, tiesu pārstāvjiem un SIA “Lursoft IT” speciālistiem. TIS papildinājumu projekts tika uzsākts 2010.gada decembrī Latvijas un Šveices sadarbības programmas individuālā projekta “Tiesu modernizācija Latvijā” ietvaros.

Viens no galvenajiem TIS uzlabojumiem ir vairāku jaunu funkciju ieviešana sistēmā. Pirmkārt, TIS turpmāk būs pieejamas ziņas arī no tādām datubāzēm un valsts reģistriem kā Valsts zemes dienesta kadastra reģistrs, Ceļu satiksmes drošības direkcijas Transportlīdzekļu reģistrs, Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, kā arī izziņas par personas kriminālprocesiem no Sodu reģistra.

Otrkārt, jaunā sistēma nodrošinās nolēmumu automatizētu sagatavošanu ar strukturētu, tiešsaitē pieejamu nolēmumu formas palīdzību, kur sistēma izveidos no lietā reģistrētiem datiem apstrādājamu nolēmumu, ko būs iespējams apstrādāt un saglabāt .pdf formātā. Tāpat tiesu darbiniekiem sistēmā būs pieejami automatizēti sagatavoti dažādi tiesas dokumenti. Papildus tiks nodrošināta arī dokumentu skenēšanas funkcija, kas ļaus ne tikai pievienot sistēmā jau reģistrētai lietai skenētus dokumentus, bet arī veikt specializētu veidlapu skenēšanu, atpazīšanu un automatizētu datu pievienošanu sistēmai.

TIS papildinājumu ieviešana paredz arī datu nodošanu Datu izplatīšanas sistēmai (DIS), kas ir aktivitāte, ko Tiesu administrācija kopā ar SIA “Lursoft IT” ir sākusi šogad un ieviesīs līdz 2012.gada maijam. Tajā caur uzlaboto tiesu portālu (www.tiesas.lv) ikvienam interesentam būs pieejami anonimizēti tiesu nolēmumi no TIS, elektroniski aizpildāmas un tiesām iesniedzamas veidlapas un cita tiesvedības gaitas informācija.

TIS papildinājumu ieviešana ir viena no projekta “Tiesu modernizācija Latvijā” aktivitātēm. Lai uzlabotu tiesu darbu un samazinātu tiesas procesu izmaksas, projekta ietvaros paredzēts aprīkot Latvijas tiesas ar jaunām tehnoloģijām, izstrādāt vienotus veidlapu paraugus dažādiem tiesvedības dokumentiem, īstenot tiesvedības procesu pašizmaksu izvērtēšanu un optimizāciju u.c.

Projekta “Tiesu modernizācija Latvijā” īstenošanai tiek izmantots Latvijas un Šveices sadarbības programmas finansējums, ko piešķir Šveices Konfederācijas padome. Projektu īsteno Tiesu administrācija, tā partneri ir Augstākā tiesa un Ieslodzījuma vietu pārvalde. Projekta kopējās izmaksas ir 9 411 765 Šveices franki jeb aptuveni 4,4 miljoni latu, no kuriem 85% sedz Šveices Konfederācijas padome, bet 15% ir valsts budžeta līdzfinansējums.

Tiesu administrācijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!