• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par telekomunikāciju pakalpojumu maksas pārrēķinu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1999., Nr. 121/122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23733

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starp pašu zemē ražoto, katra izvēli un kopējo tirgu

Vēl šajā numurā

21.04.1999., Nr. 121/122

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Telekomunikāciju tarifu padome

Veids: lēmums

Pieņemts: 14.04.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Telekomunikāciju tarifu padomes lēmums Nr.22

Rīgā 1999.gada 14.aprīlī

Par telekomunikāciju pakalpojumu maksas pārrēķinu

Pamatojoties uz Latvijas Republikas 1993. gada 4. maija likuma "Par telekomunikācijām" 23. panta 3. daļu, Telekomunikāciju tarifu padome nolēma ar redakcionālām izmaiņām un labojumiem pieņemt 1999. gada 30. martā apstiprināto dokumentu "Kārtība, kādā telekomunikāciju lietotājs ir tiesīgs pieprasīt telekomunikāciju pakalpojumu maksas pārrēķinu vai kompensāciju gadījumos, kad pakalpojumi neatbilst standartiem, tehniskajiem noteikumiem vai līgumā paredzētajām sniedzamo pakalpojumu kvalitātes prasībām" un nosūtīt to publicēšanai presē.

Telekomunikāciju tarifu padomes priekšsēdētājs R.Jonītis

Kārtība, kādā telekomunikāciju lietotājs ir tiesīgs pieprasīt telekomunikāciju pakalpojumu maksas pārrēķinu vai kompensāciju gadījumos,
kad pakalpojumi neatbilst standartiem, tehniskajiem noteikumiem vai līgumā paredzētajām sniedzamo pakalpojumu kvalitātes prasībām

Noteikta saskaņā ar Latvijas Republikas 04.05.93. likuma "Par telekomunikācijām" 23. panta 3. daļu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Šī kārtība ir piemērojama gadījumos, ja telekomunikāciju pakalpojumu kvalitāte neatbilst standartiem, tehniskajiem noteikumiem vai līgumā paredzētajām sniedzamo pakalpojumu kvalitātes prasībām (turpmāk — kvalitātes normām).

2. Kārtību piemēro tad, ja kvalitātes normām neatbilst tie telekomunikāciju pakalpojumi, kuriem tarifus nosaka Telekomunikāciju tarifu padome (TTP), izņemot sabiedrisko taksofonu un telegrāfa pakalpojumus.

3. Tiesības pieprasīt un saņemt telekomunikāciju pakalpojumu maksas pārrēķinu vai kompensāciju ir Abonentam, ar kuru telekomunikāciju organizācija ir noslēgusi līgumu par telekomunikāciju tehnisko līdzekļu pieslēgšanu publiskajam telekomunikāciju tīklam un telekomunikāciju pakalpojumu saņemšanu/sniegšanu.

4. Kārtība neattiecas uz Abonenta pretenziju, ja tās iemesls ir saistīts ar izsaucamā abonenta telefona līnijas bojājumu, kā arī, ja Abonenta gala iekārta ir bojāta vai abonenta līnijai pieslēgta nesertificēta gala iekārta.

5. Ar maksas pārrēķinu vai kompensāciju šai Kārtībā tiek saprasta pazeminātas, salīdzinot ar TTP noteikto, abonenta līnijas abonēšanas maksas noteikšana tai abonenta līnijai, kuras kvalitāte neatbilst normām.

 

II. Abonentu pretenziju iesniegšana telekomunikāciju organizācijā

6. Ja Abonents uzskata, ka abonentu līnija ir bojāta vai saņemto telekomunikāciju pakalpojumu kvalitāte ir zema, tad Abonents var iesniegt bojājuma pieteikumu telekomunikāciju organizācijai.

7. Par bojājumu pieteikumu dienesta telefona numuru un adresi telekomunikāciju organizācija informē abonentus.

8. Telekomunikāciju organizācijai ir pienākums reģistrēt un pārbaudīt visas Abonentu pretenzijas par telekomunikāciju pakalpojumu kvalitāti. Pretenziju reģistrācijas un pārbaudes kārtību nosaka telekomunikāciju organizācija.

9. Ja, pārbaudot Abonenta pretenziju, tā ir bijusi saistīta ar abonenta līnijas bojājumu (abonenta līnija nedarbojās un pakalpojumi nebija pieejami) no Abonenta neatkarīgu apstākļu dēļ, tad Abonentam ir tiesības uz abonēšanas maksas pārrēķināšanu atbilstoši Publiskā telekomunikāciju tīkla lietošanas noteikumu (Noteikumi) 56.4. punktam un pieprasīt zaudējumu atlīdzību atbilstoši Noteikumu XII nodaļas nosacījumiem. Šai gadījumā šī Kārtība abonenta līnijas pazeminātas abonēšanas maksas noteikšanai netiek piemērota.

10. Ja, pārbaudot Abonenta pretenziju, tiek konstatēts, ka abonenta līnija darbojas, bet pakalpojumu kvalitāte neatbilst normām un bojājumu nevar novērst 3 darbdienu laikā kopš tā pieteikšanas, neskaitot pieteikšanas dienu, tad telekomunikāciju organizācijai ir pienākums noteikt Abonentam attiecīgai abonenta līnijai pazeminātu abonēšanas maksu:

— ja kvalitātes rādītāji neatbilst normām līdz 25%, attiecīgajai abonenta līnijai abonēšanas maksa tiek samazināta par 40% no Abonentam piemērojamā tarifa;

— ja kvalitātes rādītāji neatbilst normām vairāk kā par 25%, attiecīgajai abonenta līnijai abonēšanas maksa tiek samazināta par 100% no Abonentam piemērojamā tarifa.

11. Ja telekomunikāciju organizācija, izskatot Abonenta pretenziju, konstatē, ka pakalpojumu kvalitāte atbilst normām, abonenta līnijas abonēšanas maksa netiek pazemināta. Telekomunikāciju organizācija informē abonentu.

12. Ja Abonenta līnijas bojājums novērsts vai nav konstatēts, tad Abonentam ir tiesības rakstiski pieprasīt no telekomunikāciju organizācijas telekomunikāciju pamatpakalpojumu kvalitātes pārbaudi. Par katru kvalitātes pārbaudi telekomunikāciju organizācija sastāda pārbaudes aktu. Pārbaudes akta kopija obligāti nosūtāma Abonentam.

13. Ja pārbaudes akts apliecina, ka pakalpojumu kvalitāte neatbilst normām, tad telekomunikāciju organizācijai ir pienākums noteikt attiecīgai abonenta līnijai pazeminātu abonēšanas maksu:

— ja kvalitātes rādītāji neatbilst normām līdz 25%, atteicīgajai abonenta līnijai abonēšanas maksa tiek samazināta par 40% no Abonentam piemērojamā tarifa;

— ja kvalitātes rādītāji neatbilst normām vairāk kā par 25%, attiecīgajai abonenta līnijai abonēšanas maksa tiek samazināta par 100% no Abonentam piemērojamā tarifa.

14. Samazinātu abonēšanas maksu attiecīgajai abonenta līnijai nosaka, sākot ar nākošo norēķinu ciklu pēc pārbaudes akta sastādīšanas, līdz norēķinu ciklam, to ieskaitot, kura laikā konstatētie trūkumi novērsti (pakalpojumu kvalitāte atbilst normām), bet ne mazāk kā uz 1 norēķinu ciklu.

15. Ja Abonentu neapmierina telekomunikāciju organizācijas veiktās pārbaudes rezultāti, Abonentam ir tiesības pēc telekomunikāciju organizācijas akta saņemšanas rakstiski griezties LR Valsts elektrosakaru inspekcijā (LVEI) ar lūgumu veikt neatkarīgu telekomunikāciju pakalpojumu kvalitātes pārbaudi.

 

III. Neatkarīgā abonenta līnijas kvalitātes pārbaude

16. Lai telekomunikāciju organizācijas Abonenta iesniegums tiktu izskatīts un nozīmētu neatkarīgu telekomunikāciju pakalpojumu kvalitātes pārbaudi, Abonentam iesniegumam jāpievieno telekomunikāciju organizācijas pakalpojuma kvalitātes pārbaudes akta kopija.

17. LVEI ir pienākums reģistrēt un pārbaudīt telekomunikāciju organziācijas Abonentu pretenzijas par telekomunikāciju organizācijas veiktās kvalitātes pārbaudes rezultātiem. Pretenziju reģistrācijas kārtību nosaka LVEI. Telekomunikāciju pakalpojumu kvalitātes pārbaudes metodiku apstiprina LR Satiksmes ministrija.

18. LVEI 10 darbdienu laikā no telekomunikāciju organizācijas Abonenta iesnieguma saņemšanas dienas, to neieskaitot, veic neatkarīgu abonenta līnijas parametru un pakalpojumu kvalitātes pārbaudi. Pārbaude veicama no publiskā telekomunikāciju tīkla pieslēguma punkta telekomunikāciju organizācijas Abonenta klātbūtnē.

19. Par veikto pārbaudi LVEI inspektors sastāda pārbaudes protokolus un aktu, kuru paraksta pārbaudītājs un Abonents. Ziņojuma, pārbaudes protokolu un akta kopijas nākamajā darbdienā pēc pārbaudes veikšanas nosūtāmas telekomunikāciju organizācijai un telekomunikāciju organizācijas Abonentam.

 

IV. Maksas pārrēķina kārtība pēc LVEI pārbaudes

20. Ja LVEI pārbaudes rezultāti apstiprina, ka abonenta līnijas kvalitāte neatbilst normām, telekomunikāciju organizācijai ir pienākums, saskaņā ar LVEI pārbaudes aktu, noteikt samazinātu abonēšanas maksu attiecīgajai abonenta līnijai.

21. Abonēšanas maksas samazinājumu nosaka atbilstoši LVEI pārbaudes rezultātiem:

— ja kvalitātes rādītāji neatbilst normām līdz 25%, attiecīgajai abonenta līnijai abonēšanas maksa tiek samazināta par 40% no Abonentam piemērojamā tarifa;

— ja kvalitātes rādītāji neatbilst normām vairāk kā par 25%, attiecīgajai abonenta līnijai abonēšanas maksa tiek samazināta par 100% no Abonentam piemērojamā tarifa.

22. Abonēšanas maksa tiek samazināta, sākot ar nākošo norēķinu ciklu, pēc LVEI pārbaudes akta saņemšanas līdz norēķinu ciklam, to ieskaitot, kura laikā konstatētie trūkumi novērsti (abonenta līnijas mērījumi un pakalpojumu kvalitāte atbilst normām), bet ne mazāk kā uz 6 mēnešiem.

23. Pēc LVEI konstatēto trūkumu novēršanas telekomunikāciju organizācija 10 darbdienu laikā nosūta paziņojumu abonentam un LVEI.

24. Gadījumā, ja LVEI pārbaudes rezultāti atzīst Abonenta pretenziju par nepamatotu, pazemināta abonēšanas maksa attiecīgajai abonenta līnijai netiek noteikta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!