• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par stratēģiskās analīzes kapacitātes stiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2011., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236888

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta kanceleja: Par Romas katoļu baznīcas Rīgas arhidiecēzes arhibīskapu-metropolītu

Vēl šajā numurā

29.09.2011., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par stratēģiskās analīzes kapacitātes stiprināšanu

Stratēģiskās analīzes kapacitātes stiprināšanai atbilstoši Saeimas lēmumam valsts pārvaldē plānots izveidot jaunu institūciju, kuras galvenais uzdevums būs Nacionālā attīstības plāna, Latvijas ilgtspējas stratēģijas, kā arī citu attīstības plānošanas dokumentu izstrāde, īstenošanas uzraudzība un koordinācija. Pārresoru koordinācijas centrs darbosies tiešā Ministru prezidenta pakļautībā, tā kompetenci un iesaisti lēmumu pieņemšanā noteiks Ministru kabinets, taču institūcijas atzinumi būs obligāti izskatāmi lēmumu pieņemšanas procesā.

Iestāde tiks izveidota, pamatojoties uz Saeimas 2011.gada 16.jūnija veiktajiem grozījumiem Attīstības plānošanas sistēmas likumā. Līdz ar grozījumiem Attīstības plānošanas sistēmas likumā mainīta atbildība Nacionālā attīstības plāna izstrādes nodrošināšanā no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) uz Ministru prezidentu, un šā uzdevuma nodrošināšanai tiks izveidots minētais Pārresoru koordinācijas centrs.

Pārresoru koordinācijas centra izveide nepieciešama, jo valstī izveidojusies sadrumstalota attīstības plānošanas prakse un savstarpēji nekoordinēta attīstības plānošanas dokumentu sistēma. Turklāt tajos nav vai ir ļoti vāja saikne ar budžeta plānošanu, tai skaitā ar Eiropas Savienības fondu līdzekļu plānošanu. Šāda institūcija jāveido, jo valdības centrā līdz šim nav bijusi institūcija ar neapstrīdamu reformu mandātu, kura starpministriju līmenī koordinētu gan jaunu attīstības plānošanas dokumentu izstrādi, gan veiktu uzraudzību pār jau pieņemto attīstības plānošanas dokumentu izstrādi.

Plānots, ka Pārresoru koordinācijas centrā darbosies 14 amatpersonas, vadītāja amata kandidāts tiks noteikts konkursa kārtībā. Šogad darbībai centrā tiks pārcelti četri darbinieki no VARAM, trīs no Valsts kancelejas un viens no Ekonomikas ministrijas, bet uz pieciem augsta līmeņa konsultatīvo personu amatiem izsludinās konkursu. Institūcijas gada budžets plānots 260 000 latu apmērā, no kuriem 40% varēs nodrošināt, veicot finansējuma pārdali starp resoriem. Par finansējuma piešķiršanu lems, izstrādājot 2012.gada valsts budžetu. 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!