• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Polijā, Varšavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2011., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties PBLA valdes sēdē Rīgā

Vēl šajā numurā

29.09.2011., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Polijā, Varšavā

Šodien, 29.septembrī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ir devies uz Varšavu (Poliju), lai ar Eiropas Savienības un sešu Austrumeiropas un Dienvidkaukāzas valstu vai valdību vadītājiem lemtu par politisko un ekonomisko attiecību veicināšanas veidiem un perspektīvām. Diskusijas notiek Austrumu partnerības valstu samita ietvaros.

Samita dalībnieki meklēs iespējas Eiropas Savienībai sekmēt brīvās tirdzniecības iespējas ar valstīm, kuras izpilda nepieciešamos kritērijus, kā arī vīzu režīmu atvieglojumus atbilstoši katras valsts sasniegtajam progresam. Tiks arī pārrunātas pašreizējās sadarbības veicināšanas iespējas, tai skaitā enerģijas drošības jautājumos, kā arī piedāvātas jaunas sadarbības formas.

Premjers vizītes laikā aktualizēs sarunas par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam, kur Latvija īpašu uzmanību pievērš divām svarīgām prioritātēm: pietiekami liela kohēzijas finansējuma nodrošināšanai, lai Latvija ātrāk pietuvotos ES vidējam attīstības līmenim un radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas ekonomikas izaugsmei un infrastruktūras attīstībai, kā arī godīgu un vienlīdzīgu konkurences nosacījumu panākšana Latvijas lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

Eiropas Komisija ar savu priekšlikumu ES daudzgadu budžetam nāca klajā šā gada 29.jūnijā. Pirmās ES dalībvalstu diskusijas par budžetu priekšlikumu notika jūlija beigās, kas deva iespēju apmainīties ar sākotnējām pozīcijām. EK priekšlikumu izvērtēšana turpināsies līdz gada beigām. Sarunas turpināsies visu 2012.gadu, bet galīgo vienošanos starp Eiropas Parlamentu un dalībvalstīm par faktisko budžeta ietvaru plānots panākt 2012.gada beigās vai 2013.gada sākumā.

Vizītes laikā premjeram arī plānota tikšanās ar Moldovas premjerministru Vladu Filatu, kuras laikā puses pārrunās abu valstu ekonomiskās un politiskās sadarbības stiprināšanas iespējas.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!