• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - par likumprojektu "Grozījums likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni"" - atvadoties no Francijas vēstnieka - izskatot apžēlošanas lūgumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.1999., Nr. 119/120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais. 14. - 19. aprīlis

Vēl šajā numurā

20.04.1999., Nr. 119/120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— par likumprojektu "Grozījums likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni""

Latvijas Republikas Saeimas Prezidijam

Lai atjaunotu tradīcijas, kas pastāvējušas Latvijas valstī, un pilnveidotu Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanas kārtību, un pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 47. pantu, nosūtu izskatīšanai likumprojektu "Grozījums likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni"".

Rīgā 1999. gada 16. aprīlī Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis

Likumprojekts

Grozījums likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni"

(Saeimas dok.nr.547; likumprojekts nr.209)

Izdarīt likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru kabineta Ziņotājs, 1994., 22. nr.) šādu grozījumu:

papildināt likumu ar 14. pantu šādā redakcijā:

"14. pants.

Valsts prezidents, stājoties amatā, iegūst tiesības uz I šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un ordeņa ķēdi."

— atvadoties no Francijas vēstnieka

Piektdien, 16.aprīlī, atvadu vizītē pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ieradās Francijas vēstnieks Bernards Ponsē.

Valsts prezidents pauda gandarījumu par vēstnieka paveikto aizvadītajos trijos gados Latvijā. G.Ulmanis atgādināja, ka pēc Latvijas neatkarības atgūšanas pirmais prezidents, kas apmeklēja Latviju, bija Francijas prezidents Fransuā Miterāns. Latvija aizvien ir saņēmusi Francijas atbalstu, un tas palīdz valsts integrācijā Eiropas Savienībā un NATO, teica Valsts prezidents.

Francijas vēstnieks atzina, ka Francijas attieksme pret Latviju ir draudzīga un labvēlīga un tā ir cieši iesaistīta Latvijas nākotē, jo tic Latvijas aicinājumam būt Eiropas Savienībā. B.Ponsē atzina, ka Latvijai nākas risināt plašu problēmu loku, un augstu novērtēja prezidenta paveikto.

— izskatot apžēlošanas lūgumus

Valsts prezidents Guntis Ulmanis piektdien, 16.aprīlī, izskatīja 61 notiesātās personas apžēlošanas lūgumu un parakstīja apžēlošanas aktus par desmit notiesāto apžēlošanu.

Tika apžēloti: Aleksejs Pipko, Mareks Rudzītis, Sergejs Freibergs, Edgars Šmuksts, Nadežda Vasiļeviča, Ludmila Višņakova, Jānis Voicehs, Georgijs Uspenskis, Raimonds Zvirgzdiņš, Arvīds Birze.

Desmit notiesātos Valsts prezidents apžēloja, tai skaitā trim notiesātajiem neizciestais brīvības atņemšanas sods aizstāts ar nosacītu sodu, sešiem notiesātajiem brīvības atņemšanas sods samazināts, un viens notiesātais daļēji atbrīvots no papildsoda.

Apžēlotas personas, kas notiesātas ar brīvības atņemšanas sodu par īpašuma zādzībām, tīšu miesas bojājumu nodarīšanu, bet viena persona par dezertēšanu. No papildsoda — autovadītāja tiesību atņemšanas — daļēji atbrīvota viena persona.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!