• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2011., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas finanšu ministra vizīti Āzijā

Vēl šajā numurā

23.09.2011., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas ministra vizīti Latvijā

21.septembrī, Ministru kabinetā uzņemot Izraēlas rūpniecības, tirdzniecības un nodarbinātības ministru Šalomu Simhonu, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsvēra nepieciešamību tālāk attīstīt abu valstu ekonomisko sadarbību. Puses atzina, ka Latvijas–Izraēlas Tirdzniecības kameras atklāšana šā gada novembrī Izraēlā kļūs par dinamisku soli abu valstu ekonomisko attiecību stiprināšanā.

Abas puses pauda gandarījumu par Latvijas un Izraēlas biznesa forumu, kas 21.septembrī Rīgā pulcēja abu valstu uzņēmējus. Izraēlas delegācijā pārstāvēti uzņēmēji no tādām nozarēm kā lauksaimniecība, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, pārtikas pārstrāde, finanšu un banku sektors, kā arī investīciju fondi.

Š.Simhons izmantoja iespēju, lai premjeru informētu par Izraēlas pozīciju sakarā ar Palestīnas jautājuma aktualizēšanos ANO. V.Dombrovskis pauda atbalstu šā jautājuma risināšanai tiešo sarunu ceļā.

Latvijas un Izraēlas ekonomiskā sadarbība

2010.gadā pirmajā pusgadā Izraēla bija 35.vietā pēc Latvijas preču eksporta un 38.vietā pēc preču importa. Kopējais apgrozījums 2010.gadā ir 25 580 063 miljoni eiro. Galvenās eksporta preces uz Izraēlu ir koksne un tās izstrādājumi, elektriskās iekārtas, optiskās ierīces un aparāti, kā arī pārtikas rūpniecības preces.

Savukārt galvenās importa preces no Izraēlas ir elektriskās ierīces, ķīmiskās rūpniecības, tostarp kosmētikas, produkti, kā arī rūpniecības preces.

Pēc “Lursoft” datubāzes datiem, 2011.gada 4.martā Izraēlas investīcijas Latvijas uzņēmumu reģistrētajos pamatkapitālos sastādīja 3,37 miljonus latu (41.vieta). Savukārt Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 235 Izraēlas investori.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!