• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību un organizāciju 1994.gada grāmatvedības ceturkšņa pārskatiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1994., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 20.04.1994.

Laidiena Nr. 47, OP 1994/47

Vēl šajā numurā

16.04.1994., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas vēstule

1994.gada 13.aprīlī

Par uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību un organizāciju 1994.gada grāmatvedības ceturkšņa pārskatiem

1. Saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu gada pārskatiem" 5.panta 3.daļas noteikumiem Finansu ministrija paziņo, ka visi valsts un pašvaldību uzņēmumi un visas uzņēmējsabiedrības, kurās valsts (pašvaldību) kapitāla līdzdalības daļas pārsniedz 50 procentus, 1994.gadā sastāda grāmatvedības ceturkšņa pārskatus. Tajos ietver uzņēmuma bilanci un peļņas un zaudējumu aprēķinu.

Citi uzņēmumi, uzņēmējsabiedrības un bezpeļņas organizācijas (turpmāk - uzņēmumi), uz kuriem attiecas likums "Par uzņēmumu gada pārskatiem", neatkarīgi no to uzņēmējdarbības formas un īpašuma veida, sastāda grāmatvedības ceturkšņa pārskatus tādā gadījumā, ja 1993.gada 31.decembrī bilances aktīva posteņu kopsumma bija 500 tūkst. latu un vairāk vai neto apgrozījums 1993.gadā 1 miljons latu un vairāk.

2. Grāmatvedības ceturkšņa pārskati minētā apjomā jāiesniedz statistikas iestādei pēc uzņēmumu atrašanās vietas un ministrijai, citai pārvaldes institūcijai, ja uzņēmums atrodas to pārziņā (pārraudzībā).

Noteikti šādi ceturkšņa pārskatu iesniegšanas termiņi:

- I ceturkšņa pārskats jāiesniedz līdz 1994.gada 15.maijam;

- pirmā pusgada un 9 mēnešu pārskati jāiesniedz līdz pārskata periodam sekojošā mēneša 30.datumam.

3. Uzņēmumu grāmatvedības ceturkšņa pārskatu sastāvā ietvertās bilances, kā arī peļņas un zaudējumu aprēķina aizpildīšanas gaitā jāievēro "Norādījumu par uzņēmumu gada pārskatiem" (Finansu ministrija un Grāmatvedības metodiskā padome, 1994.gada 14.janvāris, nr.02-5/29) 2. un 3.nodaļā sniegtie skaidrojumi. Turklāt jāņem vērā:

- attiecīgās vietās norādījumu tekstā vārdus "gada pārskats" un "pārskata gads" jālieto vārdu "ceturkšņa pārskats" un "pārskata periods" nozīmē;

- aizpildot bilances posteni "Pārskata gada nesadalītā peļņa", kā arī peļņas un zaudējumu aprēķina posteņus, konti nav jāslēdz, bet gan jāaprēķina attiecīgo kontu atlikumu starpības.

Pārskatos par naudas vienību jālieto Latvijas Republikas naudas vienība un dati jānoapaļo līdz latiem (veselos skaitļos). Pārskati jāsastāda latviešu valodā.

Ceturkšņa pārskatu adresu daļā jānorāda uzņēmuma pilns nosaukums, reģistrācijas numurs, adrese un citi rekvizīti atbilstoši statūtiem. Uzņēmumiem, kas atrodas ministrijas vai citas pārvaldes institūcijas pārziņā (pārraudzībā), jānorāda attiecīgās institūcijas nosaukums.

Katram bilances postenim jāparāda attiecīgie 1993.gada pārskata rādītāji. Katram peļņas un zaudējumu aprēķina postenim jāuzrāda iepriekšējā gada attiecīgā pārskata perioda salīdzināmie rādītāji.

Valsts sekretāre V.Andrējeva

Saskaņots:
Valsts statistikas komitejas priekšsēdētāja vietnieks K.Misāns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!