• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par izmaiņām bezalkoholisko dzērienu reklamēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2011., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 20.septembrī

Vēl šajā numurā

21.09.2011., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par izmaiņām bezalkoholisko dzērienu reklamēšanā

15.septembrī Veselības ministrijā tika parakstīts sadarbības memorands ar Latvijas Pārtikas uzņēmēju federāciju (LPUF) un Latvijas Bezalkoholisko dzērienu uzņēmēju asociāciju (LBDUA) par izmaiņām uz bērnu vērstu bezalkoholisko dzērienu reklamēšanā.

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš uzskata: “Veselības pamatā ir cilvēka dzīvesveids un tās izvēles, kas tiek izdarītas ikdienā. Īpaši būtiski ir radināt pie veselīgām izvēlēm bērnus jau mazotnē, tādēļ parakstītais memorands ir pozitīvas sadarbības piemērs, kā bez valsts iejaukšanās ražotāju pārstāvji apņemas iet veselību veicinošu izvēļu virzienā.”

LBDUA valdes priekšsēdētājs Marijus Valds Kirstuks norādīja: “Esmu gandarīts, ka izdevies rast kvalitatīvu un stratēģisku kompromisu ar Veselības ministriju par savstarpējās sadarbības principiem, ņemot vērā arī ražotāju rekomendācijas un redzējumu. Memoranda izstrādes procesā secinājām, ka viena mērķa sasniegšanai iespējami dažādi scenāriji, izvairoties no nepieciešamības mākslīgi ietekmēt veselas nozares konkurētspēju. Sadarbības memorands vērtējams kā efektīvs mehānisms nozares pašregulācijai, turklāt daudzviet pasaulē tas sevi jau ir attaisnojis.”

LPUF attīstības vadītājs Andis Jēkabsons sacīja: “Memorands ir apliecinājums ražotāju sociālajai atbildībai un iniciatīvai jautājumus risināt sadarbības ceļā. Tādēļ ceram arī uz turpmāku sadarbību ar Veselības ministriju, ar kuru esam jau konceptuāli vienojušies strādāt pie nepieciešamā regulējuma, lai valsts un pašvaldību iestāžu iepirkumos, kas saistās ar ēdināšanu slimnīcās, bērnudārzos un citās sociālās iestādēs, būtu uzsvars uz veselīgu uzturu, kas visbiežāk būs par labu Latvijas ražotājiem.”

Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Aiga Rūrāne teica: “Sadarbības memorands ir apsveicama iniciatīva, kas apliecina labas partnerības piemēru ar privāto sektoru un vieš cerību, ka jaunās Latvijas sabiedrības veselības pamatnostādņu mērķu sasniegšana ir iespējama. Latvijas, tāpat kā visas Eiropas reģiona, lielākais sabiedrības veselības izaicinājums jau šobrīd ir hroniskās neinfekcijas slimības, un tikai visu sektoru patiesa līdzdalība veselības veicināšanā var dot rezultātu. Pārtikas ražotājiem ir liela ietekme, veidojot patērētāju, īpaši bērnu, veselības ieradumus, tādēļ atbildīga attieksme ir augstu vērtējama. Ir patiess gandarījums, ka Latvijā arvien pieaug izpratne par veselību, un memorands ir labas apņemšanās sākums šo pieeju īstenot praksē. Ir jāuzteic Veselības ministrijas konsekventa un mērķtiecīga politika un līderība, apvienojot un iedvesmojot visus sektorus Latvijas sabiedrības veselības veicināšanā.”

Parakstot memorandu, LPUF un LBDUA pārstāvošie uzņēmumi pauduši atbalstu zinātniski pamatotiem Veselības ministrijas iecerētajiem pasākumiem bērnu veselības uzlabošanai, kas ietver sabiedrības izglītošanu par sabalansētu uzturu un aktīvu dzīvesveidu, uzņēmēju iesaistīšanos brīvprātīgas produktu marķējumu sistēmas ieviešanā, lai atvieglotu patērētājiem informācijas saņemšanu par katra konkrēta dzēriena sastāvdaļām un enerģijas (kaloriju) un cukura daudzumu, kā arī atturēšanos savu produktu reklāmu vērst uz bērnu, kas jaunāki par divpadsmit gadiem, mērķauditoriju. Tāpat LPUF un LBDUA apņemas izstrādāt bezalkoholisko dzērienu atbildīga mārketinga un komunikācijas principus attiecībā uz bērnu auditoriju.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!