• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 13.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2011., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par brīvās tirdzniecības līgumu ar Ukrainu

Vēl šajā numurā

16.09.2011., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 13.septembrī

VARAM: Par finansējuma piešķiršanu Rēzeknes, Līgatnes un Dobeles novadam plūdu radīto postījumu novēršanai

13.septembrī Ministru kabinets (MK) akceptēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātos MK rīkojuma projektus "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"", kas paredz Rēzeknes, Līgatnes un Dobeles novada pašvaldībām piešķirt finanšu līdzekļus plūdu laikā radīto postījumu novēršanai.

Saskaņā ar MK sēdē nolemto, lai pašvaldībām kompensētu zaudējumus un tās novērstu šajā gadā plūdu radītos postījumus, Rēzeknes novadam tiks piešķirti 18 688 lati, Līgatnes novadam – 56 755 lati, bet Dobeles novadam – 13 582 lati.

Rēzeknes un Dobeles novadā plūdi ir radījuši būtiskus bojājumus novadu autoceļiem, kas jāremontē. Savukārt Līgatnes novadā finanšu līdzekļi vajadzīgi Līgatnes upes nogāzes stiprināšanai un Brīvības ielas seguma atjaunošanai Līgatnē.

Saskaņā ar kārtību, kādā tiek piešķirti un izlietoti līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, pašām pašvaldībām papildus jānodrošina 30% no finansējuma, kas nepieciešams plūdu radīto postījumu novēršanai.

Finanšu līdzekļi pašvaldībām tiks pārskaitīti, tiklīdz tās būs iesniegušas visus attiecīgos dokumentus, kas apliecina, ka pašvaldības ir nodrošinājušas ne mazāk kā 30% no kopējiem izdevumiem.

 

VARAM: Par atkritumu apsaimniekošanas atļauju izsniegšanas vienkāršošanu

13.septembrī Ministru kabineta (MK) sēdē tika akceptēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais MK noteikumu projekts "Kārtība, kādā izsniedz un anulē atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļaujas".

VARAM izstrādātais regulējums paredz mazināt administratīvo slogu, nosakot iespējas uzņēmējiem iesniegt, saņemt un aktualizēt atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļaujas elektroniski.

Tāpat, nosakot efektīvas procedūras informācijas apritē, lēmuma pieņemšana tiks īstenota īsākā (optimālā) laikā, kā arī sabiedrībai būs iespēja iegūt informāciju par izsniegtajām atļaujām.

Turpmāk par atļaujas saņemšanu būs jāmaksā valsts nodeva (sākot no 50 latiem) un samaksa būs jāveic pirms tās izsniegšanas.

Vidēji gadā tiek izsniegtas 600 atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļaujas. Šobrīd izdotas 1760 atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļaujas aptuveni 60 komersantiem.

 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!