• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrijas 1994. gada 3. marta pavēle Nr. 94 "Par valsts subsīdiju fonda izlietošanu 1994.gadā augkopības un lopkopības nozares attīstībai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.1994., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdiena, 10.03.1994.

Laidiena Nr. 30, OP 1994/30

Vēl šajā numurā

09.03.1994., Nr. 29

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Zemkopības ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 94

Pieņemts: 03.03.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrijas pavēle Nr.94

1994.gada 3.martā

Par valsts subsīdiju fonda izlietošanu 1994.gadā augkopības un lopkopības nozares attīstībai

Lai veicinātu šķirņu sējumu paplašināšanu un augstas kvalitātes patērētāju un pārstrādes uzņēmumu prasībām atbilstošu graudu, pākšaugu, kartupeļu, linu, rapša un zālaugu ražošanu, ko nodrošina labi attīstīta un organizēta sēklaudzēšana, kā arī saglabātu un izaudzētu veselus ģenētiski augstvērtīgus dzīvniekus, nodrošinātu vaislinieku pārbaudi un sekmētu no leikozes brīvu ganāmpulku veidošanu saimniecībās,

P A V Ē L U:

1. Apstiprināt valsts subsīdiju sadali 1994.gadam:

1.1. augkopībā šķirnes sējumiem, šķirnes sēklu realizācijai, augstas kvalitātes linu ražošanai, kā arī nepieciešamo šķirņu sēklu izejmateriāla (kolekciju) saglabāšanai - Ls 3240 tūkst. - saskaņā ar 1. - 2.pielikumu.

1.2. lopkopībā: govkopības, cūkkopības, zirgkopības, aitkopības nozares ciltsdarba stabilizēšanai, kā arī vaislas materiāla iegādei - Ls 3360 tūkst. - saskaņā ar 3.-4. pielikumu.

2. Apstiprināt:

2.1. Nolikumu Nr.1 "Par valsts subsīdiju izlietošanas kārtību augkopībā 1994 gadā".

2.2. Nolikumu Nr.2 "Par valsts subsīdiju izlietošanas kārtību lopkopībā 1994.gadā".

3. Noteikt šādu subsīdiju izmaksāšanas kārtību:

3.1. augkopībā: rajona lauksaimniecības departaments apkopo iesniegtos pieteikumus subsīdiju saņemšanai saskaņā ar Nolikumu Nr.1 un, attiecīgi, līdz katra mēneša 1.datumam, bet pēdējā mēnesī līdz 19.decembrim iesniedz kopsavilkumu Zemkopības ministrijas lauksaimniecības departamentam akceptēšanai.

Ražošanas prognozēšanas un finansēšanas departaments pēc naudas saņemšanas no budžeta 5 dienu laikā pārskaita pieprasītos līdzekļus par tekošo periodu rajonu lauksaimniecības departamentam. Rajonu lauksaimniecības departamenti pārskaita naudu subsīdiju pieprasītāja kontā bankā.

3.2. lopkopībā: rajona lauksaimniecības departaments, valsts vaislas buļļu audzētava, cūku kontrolizmēģinājumu stacijas un teķu kontrolizaudzēšanas stacija saskaņā ar nolikumu Nr.2, attiecīgi, līdz katra nākošā ceturkšņa 1.mēneša 15.datumam, bet pēdējā ceturksnī līdz 1.decembrim, iesniedz kopsavilkumu Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības departamentam akceptēšanai.

Ražošanas prognozēšanas un finansēšanas departaments pēc naudas saņemšanas no budžeta 5 dienu laikā pārskaita pieprasītos līdzekļus par tekošo periodu rajonu lauksaimniecības departamentam. Rajonu lauksaimniecības departamenti pārskaita naudu subsīdiju pieprasītāja kontā bankā.

Valsts vaislas buļļu audzētavai, cūku kontrolizmēģinājumu stacijām un teķu kontrolizaudzēšanas stacijai Zemkopības ministrijas pārskaita budžeta līdzekļus šo organizāciju kontā bankā.

4. Valsts sēklu inspekcijai organizēt rajonu inspektoru apmācību un darbu atbilstoši Nolikumam Nr.1.

5. Rajonu lauksaimniecības departamentiem kopīgi ar konsultatīvā dienesta darbiniekiem organizēt lopkopības pārraugu apmācību un atestāciju atbilstoši govkopības pārraudzības noteikumiem, kas apstiprināti Zemkopības ministrijā.

6. Rajonu lauksaimniecības departamentiem informēt augkopības un lopkopības ražotājus par subsīdiju saņemšanas kārtību saskaņā ar Nolikumu Nr.1 un Nolikumu Nr.2.

7. Noteikt, ka par savlaicīgu un pareizu datu iesniegšanu zemkopības ministrijai subsīdiju pieprasījumam un par subsīdiju izmaksu personīgi atbild attiecīgā rajona lauksaimniecības departamenta direktors.

8. ZM Lauksaimniecības departamentam (J.Kuzma) un Ražošanas prognozēšanas un finansēšanas departamentam (I.Pilvere) kontrolēt pavēles izpildi.

Ministrs J.Kinna

1.pielikums
Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas
1994.gada 3.marta pavēlei Nr.94

Valsts subsīdiju izlietošana lopkopības attīstīšanai 1994.gadā

(Tūkst.Ls)

1. Piemaksas zemnieku u.c. saimniecībām par reģistrētajām šķirnes sējuma platībām (ziemāju un vasarāju graudaugi 80 tūkst. ha a 7,00, kartupeļi 1500 ha a 15.00, āboliņš iesēts 2500 ha a 10.00, sēklai novācamais āboliņš 1500 ha a 20.00) - 640,5

2. Superelites un elites šķirnes sēklu realizācijai specializētajām un zemnieku sēklaudzēšanas saimniecībām - 542,1

3. Pirmā līdz trešā audzējuma šķirnes sēklu realizācijai zemnieku, piemājas u.c. saimniecībām izlietošanai ražojošiem sējumiem  -  1595,4

4. Nepieciešamo šķirnes sēklu izejmateriāla (kolekciju) saglabāšanai, pārsēšanai, šķirņu analīzei - 62,0

5. Subsīdijas linu audzētājiem par augstas kvalitātes šķiedras izaudzēšanu un realizāciju - 400,0

Kopā - 3240,0

Lauksaimniecības departamenta direktors J.Kuzma

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!