• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrijas 1993. gada 21. oktobra informācija "Ārlietu ministrijas paziņojums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1993., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235985

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta lēmums Nr.27

Par piemaksu noteikšanu Latvijas Republikas diplomātiskajā un konsulārajā dienestā esošajām personām

Vēl šajā numurā

23.10.1993., Nr. 94

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ārlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 21.10.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ĀRLIETU MINISTRIJAS PAZIŅOJUMS

Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs P.Gračovs Helsinkos š.g. 20. oktobrī ir nācis klajā ar paziņojumu, ka Krievijas karaspēks netiks izvests no Latvijas un Igaunijas tik ilgi, kamēr netiks novērsta krievvalodīgo iedzīvotāju diskriminācija.

Nesaistīt karaspēka izvešanu ar citu problēmu risinājumu nav tikai Latvijas principiālā nostāja, bet autoritatīvāko starptautisko organizāciju un forumu dokumentos fiksēta prasība. Vēl vairāk, P.Gračova paziņojums ir krasā pretrunā arī ar līdz šim deklarēto Krievijas oficiālo nostāju. Autoritatīvas starptautiskās komisijas un eksperti nav konstatējuši nelatviešu iedzīvotāju tiesību pārkāpumus.

Ministrija saskata šajā paziņojumā mēģinājumu ar starptautisko attiecību normām neatbilstošiem paņēmieniem nostiprināt Krievijas ietekmi Baltijas reģionā. Vienlaicīgi Krievijas aizsardzības ministra paziņojumā Latvijas Ārlietu ministrija saskata apstiprinājumu faktam, ka neeksistē tehniskas grūtības karaspēka izvešanai un Krievijas karaspēka klātbūtnei Baltijas valstīs ir tikai politiski iemesli.

Ministrija izsaka cerību, ka Krievijas vadībai pietiks politiskās tālredzības un labas gribas, lai nepakļautos dažu, lai ari augstu stāvošu, militārpersonu acīmredzamai vēlmei saasināt konfrontāciju starp mūsu valstīm, tādējādi apdraudot visa Baltijas reģiona drošību.

1993. gada 21.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!