• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts izglītības attīstības aģentūra: Par Eiropas Sociālā fonda stipendijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2011., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

14.09.2011., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts izglītības attīstības aģentūra: Par Eiropas Sociālā fonda stipendijām

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) ir sākusi slēgt vienošanās par finansējuma piešķiršanu ar 10 augstākās izglītības institūcijām, kuru sagatavotie projekti guvuši apstiprinājumu Eiropas Sociālā fonda (ESF) apakšaktivitātē "Atbalsts maģistra studiju programmu īstenošanai" (1.1.2.1.1.) projektu iesniegumu atlases otrajā kārtā.

Līdz šim VIAA jau ir noslēgusi vienošanās ar Latvijas Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti. Līdz 27.septembrim vienošanās plānots noslēgt ar Daugavpils Universitāti, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolu, Latvijas Jūras akadēmiju, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Latvijas Mākslas akadēmiju, Liepājas Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Transporta un sakaru institūtu.

Projektu ietvaros augstskolas piešķirs mērķstipendijas tiem maģistrantiem, kas iegūst izglītību kādā no prioritārajiem izglītības virzieniem – dabaszinātnēs, matemātikā un informācijas tehnoloģijās, inženierzinātnēs, ražošanā un būvniecībā, lauksaimniecībā, veselības aprūpē, vides aizsardzībā, transporta pakalpojumos, mākslā.

Otrajā projektu iesniegumu atlases kārtā pieejamais kopējais finansējums ir 2 634 246 lati. Maksimālais pieļaujamais ESF līdzfinansējuma apmērs ir 89,53% no projekta attiecināmo izmaksu kopsummas. Projekta īstenošanai nacionālo publisko finansējumu 10,47% apmērā no projekta attiecināmo izmaksu kopsummas nodrošina no valsts budžeta līdzekļiem neatkarīgi no finansējuma saņēmēja juridiskā statusa.

Patlaban 13 augstskolās tiek īstenoti pirmās atlases kārtas projekti. Kopumā aktivitātes ietvaros plānots nodrošināt ESF atbalstu 2500 maģistrantu studijām.

Šajā Eiropas Sociālā fonda aktivitātē ir noteikta ierobežota projektu iesniegumu atlase, ko veic Izglītības un zinātnes ministrija. Savukārt par iespējām saņemt ESF stipendiju maģistrantiem jāvēršas augstskolās.

ES struktūrfondu 2007.–2013.gada plānošanas periodā VIAA veic sadarbības iestādes funkcijas struktūrfondu vadībā izglītības un zinātnes jomā, nodrošinot atklātas projektu iesniegumu atlases ESF projektiem un visu (t.sk. ESF un Eiropas Reģionālās attīstības fonda) apstiprināto projektu īstenošanas uzraudzību.

 

VIAA Struktūrfondu programmu vadības nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!