• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 13. septembra rīkojums Nr. 446 "Par Koncepciju par vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu valsts un pašvaldību pakalpojumu pieejamībā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2011., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.291

Par S.Ēlertes komandējumu

Vēl šajā numurā

14.09.2011., Nr. 145

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 446

Pieņemts: 13.09.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.446

Rīgā 2011.gada 13.septembrī (prot. Nr.47 16.§)

Par Koncepciju par vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu valsts un pašvaldību pakalpojumu pieejamībā

1. Atbalstīt Koncepcijā par vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu valsts un pašvaldību pakalpojumu pieejamībā (turpmāk – koncepcija) ietverto risinājuma 2.variantu.

2. Noteikt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par atbildīgo institūciju koncepcijas īstenošanā.

3. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sadarbībā ar attiecīgajām par nozari atbildīgajām ministrijām un to padotības institūcijām īstenot izmēģinājumprojektus (pilotprojektus) valsts un pašvaldību pakalpojumu sniegšanā atbilstoši vienas pieturas aģentūras principam:

3.1. līdz 2011.gada 31.decembrim vismaz vienā pašvaldībā attiecībā uz pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem ierobežotu pakalpojumu apjomu testēšanai;

3.2. līdz 2011.gada 31.decembrim vismaz vienā pašvaldībā attiecībā uz valsts un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem ierobežotu pakalpojumu apjomu testēšanai;

3.3. līdz 2012.gada 1.maijam vismaz vienā pašvaldībā katrā statistikas reģionā (izņemot Rīgu) attiecībā uz valsts un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem ierobežotu pakalpojumu apjomu testēšanai.

4. Pēc šā rīkojuma 3.punktā minēto projektu īstenošanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai iesniegt Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par rezultātiem, kas gūti vienas pieturas aģentūras principa ieviešanā valsts un pašvaldību pakalpojumu pieejamībā konkrētajās pašvaldībās.

5. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sagatavot un līdz 2012.gada 1.oktobrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā normatīvo aktu projektus, nosakot regulējumu:

5.1. portālam www.latvija.lv kā vienotajai valsts un pašvaldību pakalpojumu sniegšanas vietnei elektroniskā vidē;

5.2. publisko pakalpojumu reģistrācijas kārtībai un statusam, kā arī informācijas ievades, aktualizācijas un apmaiņas kārtībai Publisko pakalpojumu katalogā.

6. Vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu pašvaldību pakalpojumu pieejamībā nodrošināt pašvaldību budžetu ietvaros. Pašvaldību pakalpojumu centru uzturēšanas izdevumi ieviešanas gadā un turpmākajos gados finansējami no pašvaldību budžeta līdzekļiem.

7. Nododot valsts pakalpojuma piegādi vai sniegšanu pašvaldībām, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sadarbībā ar attiecīgo par nozari atbildīgo ministriju sagatavot un iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā normatīvo aktu projektu un sākotnējās ietekmes novērtējuma ziņojumu (anotāciju) ar detalizētu finansējuma aprēķinu, norādot ietekmi uz valsts un pašvaldību budžetiem.

8. Pieņemt zināšanai, ka izmaksas, kas saistītas ar valsts un pašvaldību pakalpojumu sniegšanu pēc vienas pieturas aģentūras principa, daļēji tiks segtas no Eiropas Savienības fondu aktivitāšu īstenošanai pieejamajiem finanšu līdzekļiem.

9. Visām ministrijām un to padotības institūcijām līdz 2011.gada 1.oktobrim aktualizēt Publisko pakalpojumu katalogā informāciju par institūcijas sniegtajiem pakalpojumiem.

10. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai organizēt tikšanās ar ministrijām, lai vienotos par pakalpojumu kopumu, ko var sniegt, piemērojot vienas pieturas aģentūras principu.

11. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai aktualizēt koncepciju:

11.1. līdz 2012.gada 1.maijam pēc Eiropas Sociālā fonda projekta "Publisko pakalpojumu sistēmas pilnveidošana" (līguma identifikācijas numurs 1DP/1.5.1.2.0/08/IPIA/SIF/002/02) 2011.gadā plānoto aktivitāšu īstenošanas pabeigšanas;

11.2. līdz 2013.gada 1.maijam pēc Eiropas Sociālā fonda projekta "Publisko pakalpojumu sistēmas pilnveidošana" (līguma identifikācijas numurs 1DP/1.5.1.2.0/08/IPIA/SIF/002/02) īstenošanas pabeigšanas.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs R.Vējonis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!