• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrijas 1993. gada 2. jūlija informācija "Ārlietu ministrijas paziņojums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.1993., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 06.07.1993.

Laidiena Nr. 45, OP 1993/45

Vēl šajā numurā

03.07.1993., Nr. 44

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ārlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 02.07.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrijas paziņojums

Latvijas masu informācijas līdzekļos ir izskanējusi ziņa, ka šodien atklātais Boputatsvanas informācijas centrs būšot "pirmā Āfrikas valsts diplomātiskā pārstāvniecība Latvijā". Uz to LR Ārlietu ministrija vēlas paziņot sekojošo:

Latvijas Republika nav atzinusi Dienvidāfrikas Republikas sastāvā esošās Boputatsvanas valstisko neatkarību un nav nodibinājusi ar to diplomātiskās attiecības. Līdz ar to nule atklātais Boputatsvanas informācijas centrs nav un nevar tikt uzskatīts par šīs valsts diplomātisko pārstāvniecību. Par to liecina arī tas, ka informācijas biroja vadītājam Godfrijam P. Foloholo (Godfrey P. Pholoholo) kungam nav piešķirta diplomātiskā imunitāte.

Latvijas Republika jau 1991. gada rudenī nodibināja diplomātiskās attiecības ar Dienvidāfrikas Republiku, kas Rīgā ir akreditējusi vēstnieci Koniju M. Svartu (Conie M. Swart) ar rezidenci Helsinkos. Pavisam Latvija diplomātiskās attiecības ir nodibinājusi ar 11 valstīm Āfrikas kontinentā.

Rīgā, 1993. gada 2. jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!