• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrijas 1994. gada 14. janvāra pavēle Nr. 21 "Par Valsts tehniskās uzraudzības inspekciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.1994., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235729

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas rīkojums Nr.47

Par neprivatizējamo valsts īpašuma objektu saraksta apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

03.02.1994., Nr. 15

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Zemkopības ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 21

Pieņemts: 14.01.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrijas pavēle Nr.21

1994.gada 14.janvārī

Par Valsts tehniskās uzraudzības inspekciju

1. Apstiprināt Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas Nolikumu.

2. Atcelt Lauksaimniecības ministrijas 1992.gada 19.marta pavēli Nr.66 par Lauksaimniecības ministrijas Valsts tehniskās uzraudzības inspekciju.

Valsts sekretārs J.Lapše

Apstiprināts ar
Zemkopības ministrijas pavēli Nr.21 1994.gada 14.01.

Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas
N O L I K U M S

1. Valsts tehniskās uzraudzības inspekcija (tālāk tekstā "Inspekcija") ir patstāvīga valsts budžeta iestāde, kura ir Zemkopības ministrijas pakļautībā.

2. Inspekcijai ir juridiskas personas tiesības - norēķinu konts bankā, zīmogs ar Latvijas Republikas mazā ģērboņa attēlu un inspekcijas nosaukumu.

3. Inspekcija sastāv no centrālā aparāta, Rīgas reģionālās un rajonu valsts tehniskās uzraudzības inspekcijām.

4. Rajonu (reģionālajai) valsts tehniskās uzraudzības inspekcijai ir apaļais zīmogs ar inspekcijas nosaukumu.

5. Inspekciju vada priekšnieks, ar kuru Zemkopības ministrija slēdz darba līgumu.

6. Inspekcijas priekšnieks:

- pārstāv Inspekciju bez īpašas pilnvaras citās valsts un sabiedriskajās institūcijās,

- atbild par Inspekcijas darbību kopumā,

- Inspekcijas vārdā slēdz līgumus,

- izdod pavēles un rīkojumus Inspekcijas kompetencē esošos jautājumos,

- apstiprina Inspekcijas ienākmumu - izdevumu tāmi,

- slēdz darba līgumus ar visiem Inspekcijas darbiniekiem,

- izskata iesniegumus par valsts tehniskās uzraudzības inspektoru uzliktajiem naudas sodiem un nepieciešamības gadījumā atceļ naudas sodu vai samazina tā apmēru.

7. Inspekcijas darbinieku skaitu, darba algas fondu un pārējos budžeta asignējumus nosaka Zemkopības ministrija.

8. Galvenais inspekcijas uzdevums ir organizēt traktortehnikas ekspluatācijas drošības valsts uzraudzību saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992.gada 18.februāra lēmumu Nr.51 visā valsts teritorijā.

9. Inspekcija savā darbībā vadās no Latvijas Republikas likumiem, Saeimas un valdības lēmumiem, Zemkopības ministrijas pavēlēm un šī Nolikuma.

10. Inspekcija izstrādā normatīvos dokumentus par traktortehnikas ekspluatācijas drošības valsts uzraudzības organizēšanu, traktortehnikas reģistrēšanu un traktortehnikas vadītāju atestāciju, kurus apstiprina Zemkopības ministrija un tie ir obligāti visā valsts teritorijā neatkarīgi no traktortehnikas īpašuma veida un nozares, kurā tā tiek izmantota.

11. Rajona (reģionālā) valsts tehniskās uzraudzības inspekcija:

11.1. reģistrē traktortehniku, izdod traktortehnikas valsts numura zīmes, reģistrācijas dokumentus un organizē tās periodisku tehnisko apskati kā arī kontrolē traktortehnikas ekspluatācijas drošības noteikumu ievērošanu,

11.2. eksaminē iedzīvotājus, kas pēc skolas vai kursu pabeigšanas vai arī individuālā kārtā reflektē uz traktortehnikas vadīšanas tiesībām, ja viņu veselības stāvoklis atbilst traktortehnikas vadīšanai, kā arī izdod tiesības vadīt traktortehniku.

12. Valsts tehniskās uzraudzības inspektoriem ir tiesības:

12.1. jebkurā laikā savas kompetences ietvaros pārbaudīt traktortehnikas ekspluatācijas drošību,

12.2. apturēt traktortehnikas ekspluatāciju, ja konstatēti pārkāpumi, kas apdraud cilvēkus un apkārtējo vidi,

12.3. dot norādījumus par traktortehnikas ekspluatācijas drošības noteikumu ievērošanu, kas obligāti personām, kurām pieder traktortehnika un arī personām, kuras izmanto traktortehniku,

12.4. noteiktā kārtībā uzlikt naudas sodus un atņemt traktortehnikas vadīšanas tiesības personām, kuras pārkāpj traktortehnikas ekspluatācijas drošības noteikumus. Traktortehnikas vadīšanas tiesības pēc tam atgūstamas pēc eksāmena nokārtošanas uz vispārējiem noteikumiem,

12.5. saskaņā ar valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas priekšnieka izdoto instrukciju "Par traktortehnikas aizturēšanu" aizturēt traktortehniku, ja tās vadītājam nav klāt traktortehnikas vadīšanas tiesību, personas dokumenta, traktortehnikas reģistrācijas dokumenta un dokumenta, kurš atļauj izmantot traktortehniku,

12.6. nosūtīt uz traktortehnikas ekspluatācijas drošības vai ceļu satiksmes noteikumu zināšanu pārbaudi rajona (reģionālajā) valsts tehniskās uzraudzības inspekcijā traktortehnikas vadītāju pēc izdarīta pārkāpuma, ja inspektoram rodas šaubas par traktortehnikas vadītāja zināšanām šajos noteikumos. Ja persona, kura nosūtīta uz zināšanu pārbaudi, nenoliek eksāmenu, traktortehnikas vadīšanas tiesības tiek aizturētas un eksāmens kārtojams ne ātrāk kā pēc 7 dienām uz vispārējiem noteikumiem, bet bez braukšanas eksāmena,

12.7. reģistrēt traktortehnikas pārdošanas-pirkšanas līgumus, ja pārdevējs un pircējs ir fiziskas personas,

12.8. sniegt pakalpojumus personām, savas kompetences ietvaros uz līguma pamata, norēķinoties par padarīto darbu likumā noteiktā kārtībā.

13. Inspekcijas darbinieki tiek apgādāti ar autotransportu, mērierīcēm, specapģērbu, satiksmes regulēšanas zižļiem un citu nepieciešamo inventāru savu pienākumu veikšanai.

14. Inspekcijas darbiniekiem noteiktā kārtībā piešķir dienesta pakāpes un viņiem ir tiesības nēsāt formas tērpu.

15. Par sniegtajiem pakalpojumiem Inspekcija ņem iemaksas Inspekcijas speclīdzekļu kontā un tās tiek izlietotas saskaņā ar tāmi pamatlīdzekļu iegādei, autotransporta uzturēšanai, saimnieciskajiem izdevumiem, specapģērbu, formas tērpu iegādei u.c..

Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas priekšnieks U.Dižkačs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!