• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar līdzjūtības apliecinājumiem aviotraģēdijas sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2011., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Rīgas geto un holokausta muzeju

Vēl šajā numurā

09.09.2011., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar līdzjūtības apliecinājumiem aviotraģēdijas sakarā


Kārlis Skrastiņš (09.07.1974.–07.09.2011.)

 

Valsts prezidents:

Latvijas Republikas Valsts prezidents Andris Bērziņš 7.septembrī nosūtīja līdzjūtības vēstules Krievijas Federācijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam un Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa ģimenei, izsakot visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un hokeja līdzjutējiem Latvijā, Krievijā un visā pasaulē saistībā ar Krievijā pie Jaroslavļas notikušo lidmašīnas avāriju, kurā gājuši bojā Kontinentālās hokeja līgas komandas “Lokomotiv” sportisti.

“Šī ir šokējoša un melna diena Latvijas sportā – mēs esam zaudējuši izcilu sportistu, vienu no Latvijas hokeja izlases balstiem Kārli Skrastiņu. Viņš vienmēr paliks mūsu sirdīs kā dzelzs vīrs un Latvijas patriots, kas dedzīgi un pašaizliedzīgi aizstāvēja Latvijas godu hokeja izlases spēlēs, nežēlojot ne laiku, ne spēku valstsvienības labā,” atzīst Valsts prezidents Andris Bērziņš.

 

Saeimas priekšsēdētāja:

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 7.septembrī nosūtīja līdzjūtības vēstuli Krievijas Federācijas Valsts domes priekšsēdētājam Borisam Grizlovam saistībā ar notikušo traģisko aviokatastrofu Jaroslavļā, kurā dzīvību zaudējuši Kontinentālās hokeja līgas kluba “Lokomotiv” komanda.

Saeimas vārdā S.Āboltiņa pauž visdziļāko līdzjūtību sērojošajām ģimenēm, kas pāragri zaudējušas tuviniekus, kā arī ikvienam hokeja līdzjutējam.

Saeimas priekšsēdētāja izsaka visdziļāko līdzjūtību aviokatastrofā traģiski bojā gājušā Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa ģimenei.

“Ziņa par Kārļa Skrastiņa pēkšņo zaudējumu ir liels trieciens mums visiem – gan viņa ģimenei, gan hokeja līdzjutējiem un ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Kārlis Skrastiņš bija ne tikai izcils sportists, bet arī patiess mūsu valsts patriots. Viņš vienmēr ir aizstāvējis Latvijas vārdu, spēlējot mūsu valsts hokeja izlasē,” uzsver S.Āboltiņa. “Viņš vienmēr ir iedvesmojis mūs ar savu azartu un patriotismu hokeja laukumā un devis ierosmi jauniešiem uzsākt sporta gaitas. Kārlis Skrastiņš bija viens no tiem, kas godam nesa Latvijas vārdu pasaulē. Šajā traģiskajā dienā savās domās esmu kopā ar Kārļa sievu Zani, viņu bērniem un tuviniekiem.”

 

Ārlietu ministrs:

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis nosūtījis vēstuli, kurā izsaka līdzjūtību Krievijas Federācijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam un visai Krievijas tautai saistībā ar traģisko aviokatastrofu Jaroslavļā, kurā dzīvību zaudējusi hokeja kluba “Lokomotiv” komanda.

Ģ.V.Kristovskis vēstulē izteicis visdziļāko līdzjūtību arī bojāgājušo piederīgajiem, kas katastrofā zaudējuši ģimenes locekļus un tuviniekus. Ministrs apliecinājis līdzjūtību arī visiem hokeja līdzjutējiem.

Ārlietu ministrs izsaka dziļu līdzjūtību latviešu hokejista Kārļa Skrastiņa ģimenei un piederīgajiem sakarā ar viņa traģisko bojāeju lidmašīnas katastrofā Jaroslavļā, Krievijā.

“Kārlis Skrastiņš ir viena no Latvijas hokeja spožākajām zvaigznēm, viņš prata iekarot hokeja līdzjutēju sirdis abpus Atlantijas okeānam. Spēlējot NHL, viņš bija ieguvis leģendāro “dzelzs vīra” titulu, ko piešķir pēc nepārtraukti aizvadīto spēļu skaita. Par dzelzs vīru viņu dēvējam arī šodien un dēvēsim vienmēr. Neatlaidība un sīkstums bija viņa spilgtākās sportista īpašības. Tagad ir bezgala skumji no viņa atvadīties uz mūžu,” saka Ģ.V.Kristovskis.

Ārlietu ministrs izsaka līdzjūtību arī visiem Kārļa Skrastiņa kādreizējiem komandas biedriem un visiem Latvijas hokeja līdzjutējiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!