• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 13. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.1999., Nr. 112/113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23554

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 13. aprīļa sēdes un NATO integrācijas padomes sēdes

Vēl šajā numurā

14.04.1999., Nr. 112/113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 13. aprīļa sēdē

Akceptēti noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 206–99 "Koka konstrukciju projektēšanas normas". Tie stāsies spēkā 1999.gada 1.jūlijā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par speciālā budžeta sporta vajadzībām sadalījumu 1999.gadā". Latvijas olimpiskās vienības vajadzībām piešķirti 554 000 latu, Latvijas olimpiešu sociālajam fondam — 15 000 latu un sporta būvju remontam, rekonstrukcijai un iegādēm — 831 000 latu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.decembra noteikumos Nr.396 "Noteikumi par sporta laukumu un būvju neaplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli". Grozījumi paredz mainīt noteikumu nosaukumu "Noteikumi par masu aktīvās atpūtas centru, sporta būvju un to uzturēšanai nepieciešamās zemes neaplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli", un ar nodokli neapliekamo objektu saraksts papildināts ar Ventspils sporta halli.

Akceptēts rīkojums "Par hipotekārās kredītsistēmas izveidi". Lai nodrošinātu hipotekārās kredītsistēmas izveidi un koordinētu nepieciešamo projektu izstrādi, izveidota darba grupa, kuru vadīs Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrejeva.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 11.marta rīkojumā Nr.107 "Par Sporta nozares ekspertu padomi". Finansu ministra palīga G.Dekšņa vietā padomē darbosies finansu ministra biroja vadītājs Mārtiņš Šics.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par Valsts policijas, Drošības policijas, Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonām, uz kurām attiecas amatu savienošanas un darbu pildīšanas ierobežojumi". Amatu savienošanas un darbu pildīšanas ierobežojumi attiecas uz: Valsts policijā — Valsts policijas priekšnieku, Valsts policijas priekšnieka vietniekiem; Drošības policijā — Drošības policijas priekšnieku, Drošības policijas priekšnieka vietniekiem; Valsts robežsardzē — Valsts robežsardzes priekšnieku, Valsts robežsardzes priekšnieka vietniekiem; Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā — Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieku, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietniekiem.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 136 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 18 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 23.septembra noteikumos Nr.337 "Korupcijas novēršanas padomes nolikums". Grozījumi nepieciešami sakarā ar lēmumu iekļaut padomē Nacionālās radio un televīzijas, Latvijas Juristu biedrības un starptautiskās antikorupcijas organizācijas "Transparency International" Latvijas nodaļas — sabiedriskās organizācijas "Sabiedrība par atklātību — DELNA" pārstāvjus.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Ēģiptes Arābu Republikas valdības līgumu par sadarbību kultūrā".

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par Saeimas "Lattelekom" parlamentārās izmeklēšanas komisijas starpziņojumu par tarifu politikas analīzi un Telekomunikāciju tarifu padomes pilnvaroto pārstāvju rīcības atbilstību likuma "Par telekomunikācijām" prasībām. Ekonomikas ministrijai uzdots : sagatavot priekšlikumus par grozījumiem jumta līguma nosacījumos starp Latvijas Republiku, SIA "Lattelekom" un akciju sabiedrību "Tilts Communication" atbilstoši likuma "Par telekomunikācijām" 11.panta prasībām; pēc tam, kad sarunās tiks panākta galīgā vienošanās, attiecīgi informēt Ministru kabinetu. Ja akciju sabiedrība "Tilts Communication" nepiekrīt jumta līguma izmaiņām vai to nav iespējams izdarīt viena mēneša laikā, Satiksmes ministrijai uzdots noteiktā kārtībā iesniegt grozījumus likumā "Par telekomunikācijām", kuros paredzēt svītrot 11.panta pirmo un trešo daļu. Telekomunikāciju tarifu padomei līdz 1.maijam uzdots: noteikt kārtību, kādā abonenti ir tiesīgi pieprasīt kompensāciju no telekomunikāciju organizācijas, ja pakalpojumi neatbilst kvalitātes prasībām; izskatīt SIA "Lattelekom" priekšlikumu par telekomunikāciju pakalpojumu tarifu izmaiņām un to spēkā stāšanās termiņu. Satiksmes ministrijai uzdots līdz 1.jūnijam noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā jaunu likumprojektu "Par telekomunikācijām". Ekonomikas ministrijai uzdots līdz 1.maijam noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu "Par regulatoriem". Līdz minēto likumprojektu pieņemšanai nolemts atzīt par lietderīgu atlikt jautājuma izskatīšanu par Telekomunikāciju tarifu padomes locekļiem. Satiksmes ministram Anatolijam Gorbunovam kopīgi ar tieslietu ministri Ingrīdu Labucku, pamatojoties uz ministriju iesniegtajiem atzinumiem un sēdē izteiktajiem priekšlikumiem, uzdots noformēt Ministru kabineta vērtējumu par Saeimas "Lattelekom" parlamentārās izmeklēšanas komisijas starpziņojumu un iesniegt to komisijai.

Akceptēts ziņojuma "Par likuma "Grozījums likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"" Pārejas noteikuma 1. un 2.punkta izpildi" projekts.

Pieņemta zināšanai informācija par grozījumiem likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)". Akceptēti priekšlikumi likumprojektam "Par grozījumiem likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"" un nolemts neparedzēt tarifu paaugstināšanu margarīnam un tabaku saturošām cigaretēm, bet rotaļlietām, spēlēm, to daļām un piederumiem (preces kods 9504) paredzēt 20 procentu un 9 procentu likmi. Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt priekšlikumus likumprojekta trešajam lasījumam Saeimā.

Pieņemta zināšanai informācija par kompetences sadalījumu sagatavošanas procesā darbam ar strukturālajiem fondiem. Noteikts, ka nacionālais koordinators tehniskās palīdzības jautājumos ir atbildīgs par sagatavošanas procesu darbam ar strukturālajiem fondiem un par Strukturālo fondu darba grupas vadību sagatavošanas procesā darbam ar strukturālajiem fondiem.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par valsts budžeta izpildes gaitu 1999.gada martā. Nolemts, ka Ministru kabinets jautājumu par valsts budžeta izpildi turpmāk izskatīs katru mēnesi Ministru kabineta kārtējā sēdē mēneša pēdējā otrdienā.

Pieņemts zināšanai pārskats par valsts arhīvu sistēmas un Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas darbu 1998.gadā.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par ekonomiskās attīstības iespēju izvērtējumu un valsts ilgtermiņa ekonomisko stratēģiju. Ekonomikas ministrijai uzdots turpināt darbu valsts ilgtermiņa ekonomiskās stratēģijas izstrādē.

Valdība izskatīja jautājumu par finansiālā pamatojuma nepieciešamību, izstrādājot tiesību aktu, valsts nacionālo programmu un koncepciju projektus un konceptuāli akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 30.aprīļa noteikumos Nr.160 "Ministru kabineta iekšējās kārtības un darbības noteikumi".

Izdarīti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.marta protokollēmumā (prot. Nr.16, 35.§) "Par Ministru kabineta kandidatūru izvirzīšanu Saeimas apstiprinātās Reģionālās attīstības padomē". 1.punktā svītroti vārdi "M.Poršņova — Labklājības ministrijas valsts sekretāre", un tas papildināts ar vārdiem "V.Makarovs — labklājības ministrs". Valsts kancelejai uzdots iesniegt šo protokollēmumu Saeimā.

Valdība akceptēja "Noteikumus par valsts nodevu vīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšanu". Noteikumi stāsies spēkā 1999.gada 19.aprīlī.

Pieņemta zināšanai ārlietu ministra Valda Birkava sniegtā informācija par Kosovas patvēruma meklētāju uzņemšanu un pagaidu izvietošanu Latvijā. Lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar Kosovas patvēruma meklētāju uzņemšanu un pagaidu izvietošanu Latvijā, Iekšlietu ministrijai uzdots precizēt patvēruma meklētāju skaitu, kurus iespējams izvietot Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki" (valsts budžeta līdzekļu ietvaros). Ārlietu ministrijai uzdots informēt starptautiskās organizācijas par Latvijas gatavību nodrošināt attiecīgā patvēruma meklētāju skaita uzņemšanu un pagaidu izvietošanu Latvijā. Iekšlietu ministrijai uzdots, ja nepieciešams, nodrošināt patvēruma meklētāju pagaidu izvietošanu. Aizsardzības ministrijai uzdots vest sarunas ar NATO AFOR štābu par Latvijas militārās (mediķu) vienības piedalīšanos NATO humānajā misijā.

Pieņemta zināšanai informācija par nacionālās likumdošanas atbilstības ES prasībām izvērtēšanas otrā posma rezultātiem brīvās preču kustības jomā. Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un līdz 27.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā tirdzniecības tehnisko barjeru jomā (Romas līguma 30., 31., 32., 33., 34., 35. un 36.pants), lai novērstu norādītos trūkumus, kā arī norādīt tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus. Zemkopības ministrijai uzdots sagatavot un līdz 27.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā veterinārās medicīnas preparātu jomā, lai novērstu norādītos trūkumus, kā arī norādīt tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus. Satiksmes ministrijai kopīgi ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju uzdots sagatavot un līdz 27.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā atpūtas kuģu jomā, lai novērstu norādītos trūkumus, kā arī norādīt tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus. Labklājības ministrijai uzdots sagatavot un līdz 27.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami, lai nodrošinātu nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanai nepieciešamo nacionālo likumdošanas aktu tulkošanu angļu valodā, kā arī norādīt tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus. Finansu ministrijai uzdots sagatavot un līdz 27.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas pilnveidošanai valsts un pašvaldību pasūtījumu jomā un jau izstrādātās nacionālās likumdošanas pilnīgas ieviešanas nodrošināšanā, kā arī norādīt tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus.

Pieņemta zināšanai informācija par SIA "Lattelekom" valsts kapitāla daļas privatizācijas jautājumiem un kompensācijas veidiem par SIA "Lattelekom" ekskluzīvo tiesību termiņa saīsināšanu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!