• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pagaidu kārtība medikamentu un medicīnisko izstrādājumu diferencētai apmaksai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.1994., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.6-r

Par namīpašumu Rīgā, Citadeles ielā 7 (korpuss 40, 41 un 43)

Vēl šajā numurā

18.01.1994., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības valsts ministra apkārtraksts

1993.gada 30.decembrī

Pagaidu kārtība medikamentu un medicīnisko izstrādājumu diferencētai apmaksai

Saskaņā ar Ministru kabineta
1993.g. 7.decembra noteikumiem Nr.30

Vispārējie noteikumi

1. Medikamentus un medicīniskos izstrādājumus par diferencētu maksu ir tiesības izrakstīt valsts un pašvaldību pārziņā esošām veselības aprūpes ambulatorajām iestādēm un uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām un privāti praktizējošiem ārstiem - tajā gadījumā, ja ir noslēgts līgums ar veselības aprūpes norēķinu kasi).

2. Medikamenti un medicīniskie izstrādājumi par diferencētu maksu saskaņā ar Labklājības ministrijas 1993.g. 19.jūnija pavēli Nr.102 "Par recepšu veidlapām" tiek izsniegti pret recepti, kas izrakstīta uz veidlapas Nr.148-11/u-93 "Bezmaksas recepte" (2.pielikums).

Līdz turpmākajiem rīkojumiem Latvijā izmantot bijušās Veselības aizsardzības ministrijas 1990.gada 17.oktobra pavēles Nr.229 1.3.pielikuma apstiprināto formu speciālai recepšu veidlapai narkotisko ārstniecības līdzekļu izsniegšanai.

3. Medikamentus un medicīniskos izstrādājumus par diferencētu maksu pret izrakstītajām bezmaksas receptēm pacients var saņemt tikai administratīvās teritorijas robežās (rajona, republikas, pilsētas) pēc savas dzīves vietas konkrētā aptiekā, kura noslēgusi līgumu par minēto medikamentu izsniegšanu. Līgumus slēdzot, jāņem vērā iedzīvotāju ērtības aptiekas pieejamības ziņā.

4. Norēķinus ar aptieku par medikamentu un medicīnisko izstrādājumu diferencētu maksu veic veselības aprūpes norēķinu kases (līdz to izveidošanai - cita pašvaldības pilnvarota institūcija), pamatojoties uz aptiekas iesniegtiem rēķiniem par izsniegtiem medikamentiem un medicīniskiem izstrādājumiem, kurus ar savu parakstu apstiprinājis veselības aprūpes iestādes vai uzņēmuma vadītājs.

5. Iesniegtos rēķinus norēķinu kase (vai cita pilnvarota institūcija) apmaksā 10 dienu laikā pēc to saņemšanas.

6. Galīgos norēķinus par atskaites periodu (mēnesi) norēķinu kase (vai cita pilnvarota institūcija) un aptieka veic līdz nākamā mēneša 10.datumam.

7. Aptiekai ir jānodrošina iespēja norēķinu kases kontrolārstam vai citai pašvaldību pilnvarotai personai pieprasīt un saņemt informāciju, kas nepieciešama Ministru kabineta 1993.g. 7.decembra noteikumu Nr.30 izpildei.

 

Recepšu veidlapu aizpildīšana

1. Recepšu veidlapu aizpildīšana medikamentu un medicīnisko izstrādājumu iegādei par diferencētu maksu notiek saskaņā ar Labklājības ministrijas 1993.g. 19.jūnija pavēlē Nr.102 apstiprināto "Instrukciju par recepšu veidlapu aizpildīšanu".

2. Saskaņā ar Ministru kabineta 1993.g. 7.decembra noteikumiem Nr.30 "Par diferencētu maksu medikamentu un medicīnisko izstrādājumu iegādei", papildu "Instrukcijā par recepšu veidlapu aizpildīšanu" noteiktajam:

- ailē "Bezmaksas" norādīt slimības vai iedzīvotāju kategorijas kodu saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu pielikumiem un paredzēto atlaidi procentos.

(Slimības vai iedzīvotāju kategorijas kodu veido divu ciparu skaitlis - pirmo Ministru kabineta noteikumu pielikuma numurs, otro iedzīvotāju kategorijas vai diagnozes kārtas numurs)

Piemēram, bērni līdz 3 gadu vecumam akūtas saslimšanas gadījumā - 1.1 - 50%; cukura diabēts 2.3. - 100%; reimatisms 3.3. - 90%.

 

Atskaite par medikamentu un medicīnisko izstrādājumu diferencētu iegādi

1. Atskaiti par medikamentu un medicīnisko izstrādājumu diferencētu iegādi sastāda veselības aprūpes norēķinu kase (līdz to izveidošanai - cita pašvaldības pilnvarota institūcija).

2. Atskaite tiek sastādīta un iesniegta Labklājības ministrijas Veselības departamenta Centrālajā norēķinu kasē vienu reizi mēnesī līdz nākamā mēneša 15.datumam pēc pielikumā Nr.1 esošās formas.

3. Labklājības ministrijas Veselības departamenta Centrālā norēķinu kase šīs atskaites kopsavilkumu par iepriekšējo mēnesi iesniedz Labklājības ministrijas Veselības un Farmācijas departamentos.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!