• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 1.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2011., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizsardzības ministra vizīti Melnkalnē

Vēl šajā numurā

06.09.2011., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 1.septembrī

KM: Par Nacionālās identitātes un sabiedrības integrācijas politikas pamatnostādnēm

1.septembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Kultūras ministrijas iesniegtais Nacionālās identitātes un sabiedrības integrācijas pamatnostādņu 2012.–2018.gadam projekts. Turpinoties publiskajai apspriešanai, līdz 9.septembrim sabiedrības pārstāvjiem, t.sk. nevalstiskajām organizācijām, ir iespēja izteikt savu viedokli par pamatnostādnēm, nosūtot to rakstiski Kultūras ministrijai.

Ministrija pamatnostādnes valdībā iesniegusi pēc visā Latvijā notikušajām diskusijām par pamatnostādnēm. Sanāksmes, kurās piedalījās kultūras ministre Sarmīte Ēlerte un ministrijas pārstāvji norisinājās Liepājā (11.08.2011.), Madonā (18.08.2011.), Rīgā (19.08.2011.), Daugavpilī (25.08.2011.) un Bauskā (26.08.2011.). Valdībā iesniegtajā dokumentā ņemti vērā arī līdzšinējās diskusijās izteiktie ierosinājumi.

Pamatnostādņu projektu jāsaskaņo ar Tieslietu ministriju, Finanšu ministriju, Aizsardzības ministriju, Ārlietu ministriju, Ekonomikas ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju, Satiksmes ministriju, Veselības ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Zemkopības ministriju, Latvijas Pašvaldību savienību, Valsts kontroli un Nacionālo trīspusējās sadarbības padomi. Kultūras ministrija lūgs Tiesībsarga biroja un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes viedokli par pamatnostādņu projektu. Saskaņoto projektu ministrija iesniegs Valsts kancelejā, lai to skatītu Ministru kabinets.

Pamatnostādnēs latviešu valoda un kultūra uzsvērta kā Latvijas valsts pamats, to saglabāt, nostiprināt un attīstīt ir Latvijas sabiedrības un valsts atbildība, pienākums gan nākamo paaudžu priekšā, gan arī lai dotu savu ieguldījumu pasaules daudzveidībā. Par nacionālās identitātes un integrācijas politikas pamatprincipiem definēti – atvērtā latvietība, piederība Eiropai, mazākumtautību savpatnības saglabāšana, kā arī uzsvērts, ka katra cilvēka brīvā izvēle tiek respektēta, cilvēktiesības ievērotas un identitātes ir papildinošas, nevis izslēdzošas. Saskaņā ar valdības Rīcības plānu programma ir jāizstrādā līdz oktobrim.

Andris Saulītis, kultūras ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!