• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tarifu līdzsvarošanas apturēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.1999., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrijas dienesta vēstule Nr.1-7.5.9/5

Par Telekomunikāciju tarifu padomes lēmumu Nr.21

Vēl šajā numurā

13.04.1999., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tarifu līdzsvarošanas apturēšanu

 

"Lattelekom" šodien saņēma Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas vēstuli, kurā paskaidro, ka Telekomunikāciju tarifu padomes (TTP) lēmums par jauno tarifu apstiprināšanu nav spēkā un satiksmes ministra rīkojums par TTP lēmuma atcelšanu ir saistošs un jāpilda arī uzņēmumam "Lattelekom". TTP nav pieņēmusi nekādu jaunu lēmumu šajā jautājumā.

Kaut arī uzņēmums "Lattelekom" satiksmes ministra rīkojumu un Tieslietu ministrijas viedokli neuzskata par pareizu, lai pasargātu savus klientus no ilgstošas neskaidrības un iespējamiem pakalpojumu maksas pārrēķiniem strīdus atrisināšanas laikā, uzņēmums "Lattelekom" paziņo, ka līdzsvarotie tarifi, kas stājās spēkā 1. aprīlī, tiek atcelti.

Maksa par sarunu tiks aprēķināta, sarunas ilgumu noapaļojot līdz minūtei (jaunie tarifi paredzēja sarunas uzskaiti pa sekundei). Ja saruna iekārtota ar operatora starpniecību, minimālais laiks, par kuru jāmaksā, būs trīs minūtes (jaunie tarifi paredzēja maksu par vienu minūti). Maksa par savienojumu netiks aprēķināta.

Tiek atjaunoti šādi iepriekšējie tarifi: mēneša abonēšanas maksa iedzīvotājiem; maksa par vietējām sarunām; maksa par starptautiskām sarunām; maksa par sarunām ar mobilo telefonu tīklu abonentiem.

Tiek saglabāts tarifu plāns "Izvēle Nr. 1". Netiek atjaunotas sociālās atlaides, kas tika atceltas ar šā gada 1. aprīli.

"Lattelekom" vēlas uzsvērt, ka uzņēmums ir konsekventi ievērojis Ministru kabineta apstiprināto sektorpolitiku telekomunikāciju nozarē un atbalsta pakāpenisku tarifu līdzsvarošanu.

"Lattelekom" kopā ar TTP ir strādājis 11 mēnešus, lai sagatavotu jauno tarifu ieviešanu. Uzņēmums ir pārliecināts, ka TTP pieņemtais lēmums ir bijis juridiski pamatots un "Lattelekom" saistošs.

Pēc Tieslietu ministrijas atzinuma saņemšanas uzņēmums nekavējoties sāka darbu, lai ieviestu nepieciešamās tarifu izmaiņas. "Lattelekom" būs jāstrādā vairākas nedēļas, lai atjaunotu norēķinu un telekomunikāciju tīkla sistēmas. Lai ieviestu šobrīd pastāvošo norēķinu sistēmu, bija vajadzīgs sešu mēnešu darbs.

Daļa rēķinu, kuros tika iekļauti jaunie tarifi, jau ir izsūtīti klientiem. Rēķini ir jāsamaksā, un pēc tam par tiem tiks veikts pārrēķins divu mēnešu laikā. Kārtējie rēķini tiks izsūtīti ar novēlošanos.

Valsts iestāžu darbības ir radījušas zaudējumus gan uzņēmumam, gan Latvijas valstij, kurai pieder 51% "Lattelekom" daļu. Izmaiņu ieviešana norēķinu un telefona tīkla sistēmās plānoto tarifu realizēšanai no šā gada 1. aprīļa uzņēmumam ir izmaksājusi apmēram 350 000 latu. Gandrīz tikpat izmaksās minēto sistēmu atjaunošana.

Nestabilā biznesa vide un neplānotie zaudējumi uzņēmumam liks mainīt kapitālieguldījumu plānus telekomunikāciju tīkla modernizācijā un pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā.

"Lattelekom" aprēķinās kopējos zaudējumus un izmantos savas likumā noteiktās tiesības pārsūdzēt valsts pārvaldes iestāžu darbības, kā arī pieprasīs zaudējumu kompensāciju.

1999.gada 10.aprīlī "Lattelekom" mediju attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!