• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju Zvaigžņu gaismā - par sevi, par dzīvi, par laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.1999., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23526

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vilhelms Mihailovskis: manas 1999. gada 365 dienas

Vēl šajā numurā

13.04.1999., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju Zvaigžņu gaismā — par sevi, par dzīvi, par laiku

Piektdien, 9. aprīlī, "Latvijas Vēstneša" redakcijā uz sarunu par dzīvi bija nākuši:

Redakcijas viesistabā risinājās saruna par dzimtas un dzimtenes izjūtu, par ģimenes un profesijas godu, par to, ko katrs savā darbības sfērā esam varējuši darīt un darām Latvijas labā. Latvijas gastroenteroloģijas centra izveidotājs un ilggadējais vadītājs Nikolajs Skuja var lepoties ar saviem daudzajiem skolniekiem un kopīgo veikumu sajā sarežģītajā un sazarotajā medicīnas nozarē. Kopš Centra vadību pārņēmis profesora audzēknis Juris Pokrotnieks, viņš tajā strādā par konsultantu, praksi apvienojot ar zinātnisko darbību. Kopā ar skolniekiem sarakstītajā grāmatā "Praktiskā gastroenteroloģija un hepatoloģija", kas tikko nodota publicēšanai, apkopota mūža pieredze mediķa darbā. Bet šajā tikšanās reizē vairāk tiek runāts par to dzīves pieredzi, kas var noderēt profesora sešiem mazbērniem.

Gleznotājs Auseklis Baušķenieks savukārt laipni ielūdza uz personālizstādi Rīgas galerijā, kur izstādīts 21 darbs. Kopš 1975. gada mākslinieks vai ik gadus rīkojis personālizstādes. To sagatavošana gan prasot krietnu darbu un enerģiju, bet reizē tas ir dialogs ar skatītāju, kas svarīgs jebkuram māksliniekam.

Veterinārijas doktora Gunāra Preinberga redzeslokā pašlaik ir veterinārijas likumdošanas izstrādāšana. Viņš allaž atradis laiku arī Latvijas veterinārmedicīnas vēstures pētniecībai. Kā apgalvo docents, nesavtīgākus un draudzīgākus cilvēkus par veterinārārstiem jau nekur nesastapsi! Tāpēc viņu vārdi un darbi ir jāapzina un jāatstāj nākamajām paaudzēm.

Plašāk par tikšanos — kādā no nākamajiem "Latvijas Vēstneša" numuriem.

Aina Rozeniece,

"LV" nozares redaktore

Z.JPG (39594 BYTES) Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Auseklis Baušķenieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Gunārs Preinbergs, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Nikolajs Skuja Foto: Māris Kaparkalējs, "LV", 09.04.1999.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!