• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 30. augusta noteikumi Nr. 670 "Noteikumi par izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu apmēru un to maksāšanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2011., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235214-noteikumi-par-izpildu-darbibu-veiksanai-nepieciesamo-izdevumu-apmeru-un-to-maksasanas-kartibu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.671

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 16.marta noteikumos Nr.268 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)" apakšpasākumam "Enerģijas ražošana no...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

01.09.2011., Nr. 137

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 670

Pieņemts: 30.08.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.670

Rīgā 2011.gada 30.augustā (prot. Nr.50 50.§)

Noteikumi par izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu apmēru un to maksāšanas kārtību

Izdoti saskaņā ar Civilprocesa likuma 567.panta ceturto daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu apmēru un to maksāšanas kārtību.

II. Izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu apmērs

2. Nepieciešamos izdevumus, kas zvērinātam tiesu izpildītājam radušies, veicot izpildu darbības, sedz šādā apmērā:

2.1. par pasta izdevumiem – atbilstoši pasta pakalpojumu sniedzēja noteiktajam tarifam;

2.2. par dokumentu piegādāšanu, izmantojot citu piegādes veidu, – atbilstoši izvēlētajam piegādes veidam;

2.3. par banku un citu iestāžu pakalpojumiem – atbilstoši šo iestāžu izcenojumiem;

2.4. par informācijas saņemšanu, informācijas sniedzēja ņemto maksu un informācijas pieprasīšanas izmaksām – atbilstoši izvēlētajam pieprasīšanas līdzeklim;

2.5. par mantas izsoles sludinājuma, uzaicinājuma un citu izpildes gaitā nepieciešamo sludinājumu publicēšanu – atbilstoši laikraksta noteiktajam izcenojumam parastajā kārtībā;

2.6. par citiem izdevumiem – atbilstoši preces pārdevēja vai pakalpojuma sniedzēja izcenojumiem.

3. Izdevumus, kas saskaņā ar attiecīgu līgumu izlietoti par eksperta pakalpojumiem, parādniekam piederošās mantas pārvadāšanu, glabāšanu (arī īpašuma pārraudzības izdevumus) vai iznīcināšanu, sedz saskaņā ar pakalpojuma sniedzēja izcenojumu, bet nepārsniedzot attiecīgajā apvidū esošo vidējo maksu par atbilstošiem pakalpojumiem.

4. Ja sprieduma izpildes nodrošināšanai nepieciešams izmantot transportlīdzekli, zvērināts tiesu izpildītājs izmanto tādu transportlīdzekli, lai varētu veikt ar konkrētā sprieduma izpildi saistītās darbības. Ceļa izdevumus šādā gadījumā veido:

4.1. maksa par transporta biļetēm, ja zvērināts tiesu izpildītājs izmanto sabiedrisko transportu;

4.2. izdevumi, kas saistīti ar transportlīdzekļa īri atbilstoši pakalpojuma sniedzēja izcenojumam, bet nepārsniedzot attiecīgajā apvidū esošo maksu par taksometra izmantošanu;

4.3. maksa par degvielu (0,07 lati par katru nobraukto kilometru) un kompensācija par transportlīdzekļa nolietojumu un transportlīdzekļa ekspluatācijas izdevumiem (0,03 lati par katru nobraukto kilometru), ja zvērināts tiesu izpildītājs izmanto personīgo transportlīdzekli.

5. Piedzinējs var norādīt ierobežojumus zvērinātam tiesu izpildītājam izpildu darbību veikšanai (transporta veidu, paziņošanas veidu vai pieprasāmās informācijas limitu), pirms šādas darbības veiktas, ja vien tie nav pretrunā ar normatīvo aktu prasībām. Ja zvērināts tiesu izpildītājs ir pārkāpis norādītos ierobežojumus, piedzinējam ir tiesības iebilst pret sastādīto aprēķinu.

6. Izdevumus, kas saistīti ar izpildu lietas materiālos esoša dokumenta kopijas izgatavošanu, ja tā veikta pēc piedzinēja vai parādnieka lūguma vai kopijas izgatavošana nepieciešama izpildu darbību nodrošināšanai, sedz šādā apmērā:

6.1. par A4 formāta kopijas izgatavošanu – 0,10 latu par vienu lapu;

6.2. par A4 formāta abpusējas kopijas izgatavošanu – 0,14 latu par vienu lapu.

III. Izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu maksāšanas kārtība

7. Sprieduma izpildes izdevumus iemaksā zvērināta tiesu izpildītāja depozīta kontā Valsts kasē.

8. Izpildu lietās, kurās piedzinējs saskaņā ar likumu ir atbrīvots no sprieduma izpildes izdevumu samaksas, izpildu darbību veikšanai nepieciešamos izdevumus Tieslietu ministrija sedz no ministrijai šim mērķim paredzētā finansējuma, reizi mēnesī šajos noteikumos noteiktajā kārtībā un apmērā izmaksājot zvērinātam tiesu izpildītājam kompensāciju par katru zvērināta tiesu izpildītāja iecirkni, kurā tas pastāvīgi veic amata pienākumus.

9. Zvērinātam tiesu izpildītājam izmaksājamās kompensācijas apmēru nosaka atbilstoši zvērināta tiesu izpildītāja darba apjomam, izmantojot šādu formulu:

KA = AB x GK, kur

KA – kompensācijas apmērs;

AB – atlīdzības bāze;

GK – attiecīgās darba apjoma grupas koeficients.

10. Zvērināta tiesu izpildītāja iecirknim izmaksājamās kompensācijas apmēra atlīdzības bāzi aprēķina, attiecīgajā mēnesī Tieslietu ministrijas budžetā šim mērķim pieejamos valsts budžeta līdzekļus izdalot ar zvērinātu tiesu izpildītāju iecirkņu skaitu.

11. Katram zvērinātam tiesu izpildītājam izmaksājamās kompensācijas noteikšanai piemērojamo darba apjoma grupas koeficientu nosaka šādā kārtībā:

11.1. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iesniegtajiem zvērinātu tiesu izpildītāju statistikas pārskatiem par nolēmumu izpildi iepriekšējā gadā nosaka katra zvērināta tiesu izpildītāja darba apjomu. Darba apjoms tiek noteikts, ņemot vērā pārskata periodā katra iecirkņa lietvedībā saņemto izpildu dokumentu skaitu prasībās par uzturlīdzekļu piedziņu, mantas konfiskāciju, naudas sodu piedziņu krimināllietās un tiesneša vai tiesas lēmuma izpildi lietās par administratīvajiem pārkāpumiem;

11.2. katru gadu līdz 1.martam Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome sagatavo un iesniedz Tieslietu ministrijā zvērinātu tiesu izpildītāju iecirkņu sarakstu, sarindojot tos dilstošā secībā, ņemot vērā šo noteikumu 11.1.apakšpunktā minēto izpildu lietu summu proporcionāli katrā iecirknī pārskata periodā izpildei kopā iesniegto izpildu dokumentu skaitam. Ja vairākos iecirkņos ir vienāda minēto izpildu lietu skaita proporcija pret visu izpildu lietā esošo izpildu dokumentu skaitu, sarakstā ar mazāku kārtas numuru iekļaujams tas iecirknis, kuram pārskata periodā ir bijis lielāks izpildu lietu atlikums pārskata perioda sākumā;

11.3. Tieslietu ministrija, aprēķinot katram zvērinātam tiesu izpildītājam izmaksājamās kompensācijas apmēru, šo noteikumu 11.2.apakšpunktā minētajā sarakstā iekļautos iecirkņus iedala trijās grupās, piemērojot katrai no tām noteiktu koeficientu no 0,8 līdz 1,2 saskaņā ar šo noteikumu pielikumu.

12. Par janvāri, februāri un martu kompensācija tiek aprēķināta, ņemot vērā katram zvērināta tiesu izpildītāja iecirknim piemēroto koeficientu iepriekšējā gadā.

13. Tieslietu ministrija katru mēnesi līdz desmitajam datumam šajā nodaļā noteiktajā kārtībā aprēķināto kompensāciju pārskaita no valsts budžeta šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes norādītajā kredītiestādes kontā katrai saskaņā ar šo noteikumu pielikumu noteiktajai zvērinātu tiesu izpildītāju iecirkņu darba apjoma grupai. Ja pārskaitīšanas datums sakrīt ar brīvdienu vai svētku dienu, Tieslietu ministrija minēto summu pārskaita nākamajā darbdienā.

14. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome pārskaita katram zvērināta tiesu izpildītāja iecirknim piekrītošo kompensāciju uz zvērināta tiesu izpildītāja norādīto kontu.

15. Ja zvērināta tiesu izpildītāja iecirknis ir vakants, kompensācija tiek izmaksāta tam zvērinātam tiesu izpildītājam, kuram kompensācijas izmaksāšanas brīdī attiecīgajā iecirknī saskaņā ar likumu uzdots pastāvīgi pildīt amata pienākumus.

IV. Noslēguma jautājumi

16. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2004.gada 1.jūnija noteikumus Nr.510 "Noteikumi par izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu apmēru un maksāšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 90.nr.).

17. Rēķinus to nepieciešamo izdevumu segšanai, kas zvērinātam tiesu izpildītājam izpildu darbu veikšanai radušies līdz 2011.gada 31.augustam, bet ne agrāk kā 2011.gada 1.janvārī, zvērināts tiesu izpildītājs var iesniegt Tieslietu ministrijā līdz 2011.gada 15.septembrim atbilstoši kārtībai, kāda noteikta Ministru kabineta 2004.gada 1.jūnija noteikumos Nr.510 "Noteikumi par izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu apmēru un maksāšanas kārtību".

18. Ja Tieslietu ministrija līdz 2011.gada 31.augustam veikusi izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu samaksu, pamatojoties uz zvērināta tiesu izpildītāja iesniegto avansa pieprasījumu, zvērināts tiesu izpildītājs iesniedz Tieslietu ministrijā avansa norēķinu atbilstoši kārtībai, kāda noteikta Ministru kabineta 2004.gada 1.jūnija noteikumos Nr.510 "Noteikumi par izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu apmēru un maksāšanas kārtību".

19. Ja zvērināts tiesu izpildītājs, pamatojoties uz Tieslietu ministrijā līdz 2011.gada 31.augustam iesniegto avansa pieprasījumu, izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu samaksai saņēmis valsts budžeta līdzekļus un nav iesniedzis Tieslietu ministrijā avansa norēķinu atbilstoši kārtībai, kāda noteikta Ministru kabineta 2004.gada 1.jūnija noteikumos Nr.510 "Noteikumi par izpildu darbību veikšanai nepieciešamo izdevumu apmēru un maksāšanas kārtību", attiecīgajam zvērinātam tiesu izpildītājam izmaksājamā kompensācija samazināma izmaksāto valsts budžeta līdzekļu apmērā.

20. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome šo noteikumu 11.2.apakšpunktā minēto sarakstu sagatavo un iesniedz Tieslietu ministrijā līdz 2011.gada 5.septembrim.

21. Tieslietu ministrija šo noteikumu 8.punktā minēto kompensāciju par 2011.gada septembri un oktobri izmaksā līdz 2011.gada 10.oktobrim.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministra, iekšlietu ministra
pienākumu izpildītāja vietā −
finanšu ministrs A.Vilks



 

Pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 30.augusta
noteikumiem Nr.670

Zvērinātu tiesu izpildītāju iecirkņu darba apjoma grupas un tām piemērojamie koeficienti

Grupa

Iecirkņa kārtas numurs sarakstā

Koeficients

1

1−38

1,2

2

39−76

1

3

77−116

0,8


Tieslietu ministra, iekšlietu ministra
pienākumu izpildītāja vietā −
finanšu ministrs A.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!