• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par elektronisku pieteikšanos studijām augstskolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2011., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235181

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Valsts prezidenta pārstāvi UNESCO

Vēl šajā numurā

31.08.2011., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par elektronisku pieteikšanos studijām augstskolās

Lai taupītu topošo studentu laiku un finanses, kā arī sakārtotu budžeta vietu sadales kārtību, vienotā elektroniskā pieteikšanās studijām ar portāla Latvija.lv starpniecību būtu jāievieš visās valsts finansētajās augstākās izglītības iestādēs.

Ar šādu priekšlikumu klajā nāca vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis, iepazīstinot ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras uzturētā portāla Latvija.lv e-pakalpojuma “Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās” šā gada rezultātiem.

Pagājušajā gadā topošajiem studentiem pirmo reizi bija iespēja elektroniski pieteikties studijām trīs augstskolās, bet šogad šajā sistēmā iekļāvās jau 10 augstākās izglītības iestādes. Izmantojot šo iespēju, studijām pieteicās 11 007 reflektanti.

“Galvenie ieguvumi no vienotās pieteikšanās studijām ir iespēja pieteikties vienuviet jebkurā no 10 augstskolu vairāk nekā 250 studiju programmām, mainīt studiju programmu prioritāšu secību un vienota pieteikšanās maksa. Līdz ar to jaunieši ietaupa gan laiku, gan naudu,” stāsta R.Vējonis.

Divu gadu labā pieredze un studentu pozitīvās atsauksmes liecina, ka sistēma strādā veiksmīgi un ir jādomā par tās tālāku attīstību, tādēļ ministrs rosina diskusiju par izmaiņām normatīvajos aktos, kas noteiktu par pienākumu visām no valsts budžeta finansētajām augstākās izglītības iestādēm obligāti ieviest vienoto pieteikšanos studijām.

“Šāda kārtība ļautu racionāli izmantot budžeta vietas un dotu lielāku iespēju studentiem mācīties par valsts budžeta līdzekļiem,” atzīmē R.Vējonis. Šis priekšlikums būtu jāapspriež ar izglītības un zinātnes ministru, lai tuvākajā laikā reāli varētu sākt domāt par izmaiņām pieteikšanās kārtībā.

Ministrs arī kopumā pozitīvi vērtē portāla Latvija.lv darbu, norādot, ka tas palīdz taupīt ne vien iedzīvotāju resursus, bet arī valsts finanses un cilvēkresursus. Tuvākajā laikā e-pakalpojumu portālā Latvija.lv būs pieejami vēl vairāki jauni VSAA e-pakalpojumi, kas veidoti, lai atvieglotu iedzīvotājiem ikdienu.

Maija Pētermane, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!