• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par atteikšanos no Latvijas pilsonības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2011., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kanceleja: Par valsts pārvaldē nodarbināto cilvēku skaitu

Vēl šajā numurā

30.08.2011., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par atteikšanos no Latvijas pilsonības

No Latvijas pilsonības šogad atteikušās 133 personas, un visos gadījumos iemesls ir bijis citas valsts pavalstniecības pieņemšana, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā statistika.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijas pilsoņu interese par atteikšanos no pavalstniecības ir samazinājusies aptuveni par 16%, jo pērn līdzīgā laika posmā no Latvijas pavalstniecības bija atteikušās jau 159 personas. Līdzīgi kā iepriekš, arī šogad visbiežāk Latvijas pilsoņi no pilsonības atteikušies, jo pārgājuši Krievijas Federācijas pavalstniecībā, tāpat izvēlētas arī Zviedrijas, Vācijas, Nīderlandes un Baltkrievijas pilsonības.

Kā norāda PMLP, saskaņā ar Pilsonības likumu Latvijas pilsoņiem ir tiesības atteikties no savas pilsonības, taču tas iespējams tikai tad, ja personai jau ir citas valsts pilsonība vai arī tā tiek garantēta. Proti, nevar veidoties situācija, ka persona atsakās no Latvijas pilsonības, lai kļūtu par bezvalstnieku vai nepilsoni.

Andrejs Rjabcevs, PMLP sabiedrisko attiecību vadītājsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!