• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2011. gada 24. augusta lēmums Nr. 1/20 "Noteikumi par konsultāciju kārtību ar tirgus dalībniekiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2011., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235088-noteikumi-par-konsultaciju-kartibu-ar-tirgus-dalibniekiem

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrijas rīkojums Nr.6-1-169

Grozījums Kultūras ministrijas 1998.gada 29.oktobra rīkojumā Nr.128 "Par Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstu"

Vēl šajā numurā

30.08.2011., Nr. 135

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 1/20

Pieņemts: 24.08.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.1/20

Rīgā 2011.gada 24.augustā (prot. Nr.30, 13.p.)

Noteikumi par konsultāciju kārtību ar tirgus dalībniekiem

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma
8.panta pirmās daļas 11.punktu un 30.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) veic publiskās konsultācijas ar tirgus dalībniekiem – elektronisko sakaru komersantiem, lietotājiem, galalietotājiem, patērētājiem, kā arī patērētājiem, kas ir personas ar invaliditāti (turpmāk – tirgus dalībnieks).

2. Regulators veic publiskās konsultācijas ar tirgus dalībnieku pirms to normatīvo aktu izdošanas, kuri izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likumu, un tiem jautājumiem, par kuriem nepieciešams izzināt tirgus dalībnieka viedokli (turpmāk – konsultāciju dokuments).

3. Regulators izstrādā konsultāciju dokumentu un ievieto savā mājas lapā internetā tam paredzētā vietnē, vienlaicīgi publicējot attiecīgu paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

4. Tirgus dalībnieks 30 dienu laikā no paziņojuma publikācijas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" iesniedz Regulatoram komentārus un priekšlikumus par konsultāciju dokumentu (turpmāk – priekšlikumi).

5. Tirgus dalībnieks priekšlikumus Regulatoram iesniedz rakstveidā, kā arī elektroniskā formā, nosūtot tos uz e-pasta adresi: sprk@sprk.gov.lv.

6. Ja tirgus dalībnieka iesniegtie priekšlikumi satur informāciju, kas ir norādīta kā ierobežotas pieejamības informācija, tirgus dalībnieks to iesniedz Regulatoram atsevišķā pielikumā.

7. Regulators savā mājas lapā internetā ievieto tirgus dalībnieka iesniegtos priekšlikumus, izņemot to informāciju, kas ir norādīta kā ierobežotas pieejamības informācija trīs darba dienu laikā pēc to saņemšanas.

8. Regulators apkopo un izvērtē tirgus dalībnieka iesniegtos priekšlikumus, nepieciešamības gadījumā precizējot konsultāciju dokumentu.

9. Regulators savā mājas lapā internetā publisko iesniegto priekšlikumu apkopojumu un savu viedokli par tiem piecu darba dienu laikā pēc to izskatīšanas Regulatora padomes sēdē.

10. Ja pēc publiskās konsultācijas konsultāciju dokuments ir būtiski grozīts, Regulators var rīkot uzklausīšanas sanāksmi vai veikt atkārtotu konsultāciju, kura ilgst ne mazāk kā 10 darba dienas.

11. Regulators pieņemto lēmumu vai precizēto konsultāciju dokumentu ievieto savā mājas lapā internetā.

12. Atzīt par spēku zaudējušiem Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Noteikumus par konsultāciju kārtību ar tirgus dalībniekiem, kas apstiprināti ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2008.gada 17.septembra lēmumu Nr.297 (Latvijas Vēstnesis, 2008, 147.nr.).

13. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Informatīvā atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos ir iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2009.gada 25.novembra direktīvas 2009/136/EK, ar ko groza direktīvu 2002/22/EK par universālo pakalpojumu un lietotāju tiesībām attiecībā uz elektronisko sakaru tīkliem un pakalpojumiem, direktīvu 2002/58/EK par personas datu apstrādi un privātās dzīves aizsardzību elektronisko komunikāciju nozarē un regulu (EK) Nr. 2006/2004 par sadarbību starp valstu iestādēm, kas atbildīgas par tiesību aktu īstenošanu patērētāju tiesību aizsardzības jomā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētājs V.Lokenbahs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!