• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2011., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235020

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par izglītības iestāžu iesaistīšanos veselības veicināšanā

Vēl šajā numurā

26.08.2011., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam

Ārlietu ministrija informē, ka 31.maijā tika apstiprināta darba grupa Latvijas nacionālo pozīciju izstrādei par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu pēc 2013.gada. Darba grupas sastāvā ir pārstāvji no visām ministrijām, kā arī sociālie partneri, t.i., pārstāvji no Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras. Balstoties uz Eiropas Komisijas (EK) priekšlikuma analīzi un notikušajām diskusijām, tika izstrādāta Latvijas sākotnējā nostāja, kuru valdība apstiprināja 26.jūlijā.

Saskaņā ar minēto nostāju Latvijai ir būtiski, lai kohēzijas finansējuma griesti netiktu samazināti 2,5% apmērā no nacionālā kopienākuma, kā arī lai tiktu nodrošināti taisnīgi tiešie maksājumi ES lauksaimniekiem Kopējās lauksaimniecības politikas ietvarā.

Sarunas par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam notiek šādos posmos: “skaidrojošā fāze” – līdz šā gada beigām – EK izskaidro savus priekšlikumus; “sarunu fāze” – 2012.gads – dalībvalstu viedokļu apmaiņa, lai mazinātu dalībvalstu viedokļu atšķirības; “noslēguma fāze” – paredzēta 2012.gada beigās 2013.gada sākumā, kad ir jāpanāk vienošanās par ES daudzgadu budžetu.

Ārlietu ministrija, gan ES līmenī, gan divpusēji un daudzpusēji tiekoties ar dalībvalstu pārstāvjiem, dažādos līmeņos skaidro un aizstāv Latvijas intereses; apspriedes notiek arī tā dēvētajā Prezidentūras draugu grupā, kā arī Vispārējo lietu padomē.

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!