• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atjaunojot Mazākumtautību konsultatīvās padomes darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2011., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234915

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atjaunojot Vēsturnieku komisijas darbību

Vēl šajā numurā

24.08.2011., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atjaunojot Mazākumtautību konsultatīvās padomes darbību

22.augustā Valsts prezidents Andris Bērziņš pieņēmis lēmumu atjaunot Mazākumtautības konsultatīvās padomes darbību un par tās priekšsēdētāju iecelt Latvijas Azerbaidžāņu kultūras centra padomes priekšsēdētāju, Rīgas klasiskās ģimnāzijas direktoru Romanu Alijevu.

Valsts prezidents 22.augustā pēc tikšanās ar R.Alijevu apstiprinājis arī padomes jauno nolikumu un sastāvu.

Padomē darbosies Līvu savienības priekšsēdētājs Dāvis Stalts, Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas priekšsēdētājs Rafi Haradžanjans, Starptautiskās romu savienības viceprezidents Normunds Rudēvičs, Latvijas gruzīnu biedrības “Samšoblo” priekšsēdētājs Nugzars Mdzinarišvili, Latvijas tatāru–baškīru biedrības “Čisma” priekšsēdētājs, Latvijas musulmaņu draudzes savienības priekšsēdētājs Zufars Zainulins, Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētāja vietnieks Biomins Kajems, Latvijas Vecticībnieku biedrības priekšsēdētājs Ilarions Ivanovs, Latvijas Poļu savienības priekšsēdētāja Vanda Krukovska, Latvijas Ukraiņu biedrības priekšsēdētājs Viktors Stefanovičs, Latvijas Krievu kultūras biedrības priekšsēdētāja Jeļena Matjakubova, Latvijas Igauņu biedrības priekšsēdētājs Tomass Kalda, Latvijas Baltkrievu kultūras biedrības “Svitanak” valdes loceklis Vjačeslavs Telešs, Rīgas lietuviešu vidusskolas direktore, Latvijas Lietuviešu savienības valdes locekle Aldona Treija un izdevniecības nama “Petits” prezidents Aleksejs Šeiņins.

Saskaņā ar nolikumu Valsts prezidenta paspārnē esošās padomes darbības mērķis būs veicināt dialogu par mazākumtautību etniskās, kultūras, valodas un reliģiskās identitātes jautājumiem un sniegt atbalstu mazākumtautību sociāli politiskās līdzdalības veicināšanai.

Plānots, ka padomes funkciju lokā ietilps dialoga veicināšana mazākumtautību interešu jomā starp politikas veidotājiem, īstenotājiem un sabiedrību, Valsts prezidenta informēšana par mazākumtautību, to nevalstisko organizāciju un izglītības iestāžu darbības aktualitātēm un problēmām. Pēc Valsts prezidenta lūguma padome arī sniegs atzinumus par aktuāliem mazākumtautību jautājumiem, vērtēs un izteiks viedokli par mazākumtautību kultūrnacionālās autonomijas pamatprincipiem normatīvajos aktos un izskatīs indivīdu, nevalstisko organizāciju un valsts institūciju priekšlikumus mazākumtautību jomā. Tāpat padomes uzdevums būs izstrādāt priekšlikumus mazākumtautību kultūrautonomijas attīstībai un mazākumtautību integrācijai Latvijas sabiedrībā un nodrošināt publisko saikni ar sabiedrību, medijiem un citām procesā iesaistītajām pusēm.

Valsts prezidents un Mazākumtautību konsultatīvas padomes vadītājs vienojās par nākamo darba tikšanos septembrī, lai konkretizētu pirmās padomes sēdes darba kārtības jautājumus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!