• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vardarbības pārtraukšanu Sīrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2011., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likumam "Par Latvijas Republikas valstisko statusu" un Latvijas neatkarības atjaunošanai de facto – 20

Vēl šajā numurā

23.08.2011., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vardarbības pārtraukšanu Sīrijā

Ārlietu ministrija, ņemot vērā pēdējo nedēļu laikā strauji saasinājušos situāciju Sīrijā, kur varas iestādes ir turpinājušas lietot militāru spēku pret mierīgajiem iedzīvotājiem, pievienojas starptautiskās sabiedrības nosodījumam un sašutumam par šādu Sīrijas varas iestāžu rīcību. Kā jau tika uzsvērts ES augstās pārstāves Ketrinas Eštones 18.augusta paziņojumā, ir nekavējoties jāpārtrauc vardarbība un jāuzsāk plašus sabiedrības slāņus iekļaujošs dialogs.

Pēdējo nedēļu notikumi liecina, ka Sīrijas varas iestāžu solījumi sākt visaptverošu reformu procesu netiek pildīti, kā arī ir skaidri redzams, ka militārais spēks tiek lietots ar visaugstākās valsts vadības sankciju. Līdz ar to ir pamats konstatēt, ka Sīrijas prezidents Bašars al Asads ir zaudējis uzticamību gan Sīrijas tautas, gan starptautiskās sabiedrības acīs. Ārlietu ministrija izsaka cerību, ka Sīrijas varas iestādes tomēr spēs izdarīt vajadzīgos secinājumus, pārtraucot vardarbību, īstenojot patiesas reformas un nodrošinot savas tautas brīvas gribas īstenošanu demokrātiska procesa rezultātā kā vienīgo ilgtermiņa risinājumu, kuram jānodrošina miers un stabilitāte valstī.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!