• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunākajiem notikumiem Lībijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2011., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sakaru viesabonēšanas tarifiem ar Krieviju

Vēl šajā numurā

23.08.2011., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunākajiem notikumiem Lībijā

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzsver, ka šis ir pēdējais brīdis Kadāfi režīmam brīvprātīgi nolikt ieročus, pārtraukt pretošanos, novēršot tālāku asins izliešanu, un atdot varu tautai tās demokrātisko tiesību īstenošanai. Lībijas tautai ir tiesības savu valsti veidot kā demokrātisku un starptautiski respektētu valsti. Pagaidu pārejas padomei ir jānodrošina, lai šiem militārajiem panākumiem sekotu demokrātisks un visus politiskos procesus ietverošs politiskās pārejas process, kas noslēgtos ar Lībijas pāreju uz demokrātiskas valsts sistēmu.

Eiropas Savienībai ir jābūt gatavai visplašākajā veidā atbalstīt Lībijas demokrātijas nostiprināšanos. Vienlaikus starptautiskajai sabiedrībai un it īpaši ANO ir jāsniedz viss nepieciešamais atbalsts Lībijas atjaunošanai. Latvija kā Eiropas Savienības valsts un ANO dalībvalsts savu iespēju robežās centīsies atbalstīt šo procesu.

Šobrīd Latvija ir atzinusi Lībijas Pārejas perioda nacionālo padomi kā leģitīmu sarunu partneri un galveno kontaktorganizāciju sarunām par nākamās valdības izveidi. Ārlietu ministrija turpinās uzmanīgi sekot tālākai notikumu attīstībai.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!