• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 22. augusta rīkojums Nr. 399 "Par Eiropas Reģionālās attīstības fonda ieguldījumu fonda ieviešanas koncepciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2011., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.270

Par atvaļinājuma piešķiršanu A.Štokenbergam

Vēl šajā numurā

23.08.2011., Nr. 131

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 399

Pieņemts: 22.08.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.399

Rīgā 2011.gada 22.augustā (prot. Nr.47 31.§)

Par Eiropas Reģionālās attīstības fonda ieguldījumu fonda ieviešanas koncepciju

1. Atbalstīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda ieguldījumu fonda ieviešanas  koncepcijas (turpmāk – koncepcija) kopsavilkumā ietverto risinājuma 3.variantu.

2. Noteikt Ekonomikas ministriju par atbildīgo institūciju koncepcijas īstenošanā.

3. Ekonomikas ministram līdz 2011.gada 12.augustam informēt Eiropas Investīciju fondu par līguma pārtraukšanu ar 2012.gada 1.janvāri. Līgumu pārtraukt saskaņā ar 2008.gada 16.jūlijā noslēgto Latvijas Republikas valdības un Eiropas Investīciju fonda līgumu par Eiropas Savienības struktūrfondu ieguldījumu fonda ieviešanu.

4. Ekonomikas ministram līdz 2011.gada 24.augustam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā noteikumu projektu par ieguldījumu fonda ieviešanas funkciju nodošanu sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas Garantiju aģentūra" (turpmāk – aģentūra) un ieguldījumu fonda ieviešanas kārtību.

5. Ekonomikas ministrijai divu mēnešu laikā pēc šā rīkojuma 4.punktā minēto noteikumu spēkā stāšanās noslēgt līgumu ar aģentūru par ieguldījumu fonda ieviešanu. Līgumā noteikt termiņu aģentūras un finanšu instrumentu ieviesēju (starpnieku) līgumu pārjaunošanai.

6. Ekonomikas ministrijai līdz 2011.gada 30.novembrim nodrošināt aģentūras iekšējās vadības un kontroles sistēmas pilnveidošanu atbilstoši ieguldījumu fonda ieviešanas prasībām.

7. Ekonomikas ministrijai līdz 2011.gada 30.septembrim iesniegt Eiropas Komisijā Eiropas Investīciju fonda ieguldījumu fonda funkciju pārņemšanas koncepciju, lūdzot Eiropas Komisiju sniegt viedokli par ieguldījumu fonda funkciju pārņemšanas koncepcijā izklāstītā ieguldījumu fonda pārņēmēja izvēles procedūras atbilstību Padomes 2006.gada 11.jūlija Regulas (EK) Nr.1083/2006, ar ko paredz vispārīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu un Kohēzijas fondu un atceļ Regulu (EK) Nr.1260/1999, 44.panta otrās daļas "b" apakšpunkta "ii" apakšpunktam.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ekonomikas ministrs A.Kampars



 

(Ministru kabineta
2011.gada 22.augusta
rīkojums Nr.399)

Eiropas Reģionālās attīstības fonda ieguldījumu fonda ieviešanas koncepcijas
kopsavilkums

2008.gada 16.jūlijā Latvijas Republikas valdība, kuru pārstāv Ekonomikas ministrija kā Eiropas Savienības fondu atbildīgā iestāde, īstenojot Eiropas Savienības fonda līdzfinansēto 2.2.1.1.aktivitāti "Ieguldījumu fonds ieguldījumiem garantijās, paaugstināta riska aizdevumos, riska kapitāla fondos un cita veida finanšu instrumentos" (turpmāk – 2.2.1.1.aktivitāte), noslēdza līgumu ar Eiropas Investīciju fondu par Eiropas Savienības struktūrfondu ieguldījumu fonda ieviešanu (turpmāk – līgums).

Līgumā paredzēts, ka trīs gadus pēc līguma noslēgšanas ar Eiropas Investīciju fondu ieguldījumu fonda ieviešanu var nodot sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas Garantiju aģentūra" vai citai institūcijai. Līgums noslēgts 2008.gada 16.jūlijā, 2011.gada jūlijā aprit trīs gadi kopš tā noslēgšanas, tādēļ Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi koncepciju par ieguldījumu fonda turpmāku ieviešanu.

Īstenojot koncepciju, līgumā nav paredzētas finansiālas sankcijas Latvijai par līguma pārtraukšanu, nododot ieguldījumu fonda ieviešanu sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas Garantiju aģentūra".

Koncepcija atspoguļo ieguldījumu fonda līdzšinējo ieviešanas gaitu, priekšrocības un trūkumus.

Koncepcijā piedāvāti šādi problēmas risinājuma varianti:

Risinājuma 1.variants. Aktivitātes ieviesēja izvēle ar publiskā iepirkuma starpniecību.

Risinājuma 2.variants. Sadarbības turpināšana ar Eiropas Investīciju fondu.

Risinājuma 3.variants. Nacionālās finanšu institūcijas – sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Garantiju aģentūra" izraudzīšanās par aktivitātes ieviesēju.

Risinājuma 4.variants. Nacionālās finanšu institūcijas – Hipotēku un zemes bankas vai attīstības institūcijas izraudzīšanās par aktivitātes ieviesēju.

Koncepcijā ierosināts no 2012.gada 1.janvāra par ieguldījumu fonda ieviesēju noteikt sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Garantiju aģentūra".

Ekonomikas ministrs A.Kampars

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!