• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2011. gada 14. jūlija saistošie noteikumi Nr. 25 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2006.gada 13.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 "Daugavpils pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, apsaimniekošanas un lietošanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2011., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234796-grozijumi-daugavpils-pilsetas-domes-2006-gada-13-julija-saistosajos-noteikumos-nr-9-daugavpils-pilsetas-pasvaldibas-maksas-auto...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.34

Par detālplānojuma grozījumu zemesgabalam Jūrmalā, Ernesta Birznieka-Upīša ielā 2, projekta grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

23.08.2011., Nr. 131

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 25

Pieņemts: 14.07.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.25

Daugavpilī 2011.gada 14.jūlijā

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2006.gada 13.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 "Daugavpils pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, apsaimniekošanas un lietošanas noteikumi"

Apstiprināti Daugavpils pilsētas domes 2011.gada 14.jūlija sēdē (prot. Nr.16, 4.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par autoceļiem" 6.panta 4.1daļu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2006.gada 13.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 "Daugavpils pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, apsaimniekošanas un lietošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 31.08.2006., Nr.139, 25.02.2010., Nr.32, 29.09.2010. Nr.154) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu pamatojuma daļu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par autoceļiem" 6.panta 4.1 daļu".

2. Aizstāt noteikumu 1.5.punktā vārdu "veic" ar vārdu "kontrolē".

3. Aizstāt noteikumu 1.9.punktā vārdu "kontroliera" ar vārdiem "SMS apmaksas";

4. Aizstāt noteikumu 1.10.punktā vārdu "kontroliera" ar vārdiem "SMS apmaksas".

5. Papildināt noteikumus ar 1.11.punktu šādā redakcijā:

"1.11. SMS apmaksas pakalpojums – maksāšanas līdzeklis par transportlīdzekļa novietošanu maksas autostāvvietā, nosūtot īsziņu (izmantojot mobilo tālruni neatkarīgi no operatora), un naudas līdzekļu norakstīšana no maksas autostāvvietas lietotāja elektroniskās naudas konta par faktisko maksas autostāvvietas lietošanas laiku".

6. Papildināt noteikumus ar 1.12.punktu šādā redakcijā:

“1.12. Stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšana, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu – maksas autostāvvietas lietotāja nosūtīta īsziņa atbilstoši SMS apmaksas pakalpojumam, norādot stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšanu, transportlīdzekļa numuru un tarifu zonu, pēc kuras nosūtīšanas tiek uzsākta maksas autostāvvietas lietotāja naudas līdzekļu norakstīšana no maksas autostāvvietas lietotāja elektroniskās naudas konta".

7. Papildināt noteikumus ar 1.13.punktu šādā redakcijā:

“1.13. Stāvvietas lietošanas apmaksas izbeigšana, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu – maksas autostāvvietas lietotāja nosūtīta īsziņa atbilstoši SMS apmaksas pakalpojumam, norādot stāvvietas lietošanas apmaksas izbeigšanu un transportlīdzekļa numuru, pēc kuras nosūtīšanas tiek norakstīti maksas autostāvvietas lietotāja naudas līdzekļi no maksas autostāvvietas lietotāja elektroniskās naudas konta par faktisko maksas autostāvvietas lietošanas laiku".

8. Aizstāt noteikumu 4.1.punktā vārdu "atbilstoši" ar vārdiem "atbilstoši attiecīgajā zonā".

9. Aizstāt noteikumu 4.3.punktā skaitli un vārdu "15 minūtes" ar skaitli un vārdu "Ls 0,20".

10. Izteikt noteikumu 4.4.punktu šādā redakcijā:

“4.4. Noteikt vienas stundas tarifa likmi (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis) par maksas autostāvvietas lietošanu – Ls 0,40 stundā, izņemot noteikumu 4.41.punktā noteikto teritoriju".

11. Papildināt noteikumus ar 4.41.punktu šādā redakcijā:

“4.41. Noteikt vienas stundas tarifa likmi (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis) par maksas autostāvvietas lietošanu – Ls 0,50 stundā teritorijā, kurā iekļauta Ģimnāzijas iela posmā no Rīgas ielas līdz Parādes ielai, ieskaitot maksas autostāvvietu Vienības laukuma daļā, Parādes iela posmā no Vienības ielas līdz Cietokšņa ielai, Rīgas iela posmā no Ģimnāzijas ielas līdz Cietokšņa ielai, Sakņu iela posmā no Cietokšņa ielas līdz Alejas ielai, Alejas iela posmā no Sakņu ielas līdz Dagdas ielai un Dagdas iela posmā no Alejas ielas līdz Indras ielai".

12. Papildināt noteikumus ar 4.51.punktu šādā redakcijā:

“4.51. Atlaide 50% apmērā no mēneša abonementa maksas tiek piešķirta valsts un pašvaldības kapitālsabiedrībām".

13. Aizstāt noteikumu 4.7.2.apakšpunktā vārdus “visās maksas autostāvvietās" ar vārdiem “tajā tarifu zonā, kurā tā ir izsniegta, kā arī tarifu zonā, kurā maksa par maksas autostāvvietas lietošanu ir mazāka".

14. Svītrot noteikumu 4.7.3.apakšpunktu.

15. Papildināt noteikumus ar 4.7.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

“4.7.4. maksas autostāvvietu pārvaldnieka atbildīgā darbinieka rīcībā esošā informācija par norēķiniem, kas veikti, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu".

16. Aizstāt noteikumu 4.9.1.apakšpunktā vārdu “institūcijas" (attiecīgā locījumā) ar vārdu “iestādes" (attiecīgā locījumā).

17. Svītrot 5.1.2.apakšpunktā vārdus “ vai apmaksājot kontrolierim".

18. Papildināt noteikumus ar 5.1.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

“5.1.4. izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu kā norēķinu par maksas autostāvvietas lietošanu, maksas autostāvvietas lietotājam ir pienākums pēc transportlīdzekļa novietošanas maksas autostāvvietā nosūtīt īsziņu par stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšanu, norādot transportlīdzekļa numuru un tarifu zonu, kā arī, izbraucot no maksas autostāvvietas, nosūtīt īsziņu par stāvvietas lietošanas apmaksas izbeigšanu, norādot transportlīdzekļa numuru. Ja norēķins tiek veikts, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu, maksas autostāvvietas lietotāja transportlīdzeklim jābūt aprīkotam ar speciālu SMS apmaksas sistēmas lietotāja atpazīšanas zīmi – uzlīmi, kas uzlīmējama redzamā vietā uz transportlīdzekļa priekšējā stikla".

19. Aizstāt noteikumu 5.2.punktā vārdus “izmantojot kontrolieru apmaksas pakalpojumu" ar vārdiem “izmantojot SMS apmaksas pakalpojumus".

20. Papildināt noteikumus ar 6.3.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

“6.3.11. pārbauda, vai maksas autostāvvietas lietotājs ir veicis stāvvietas lietošanas apmaksas uzsākšanu, izmantojot SMS apmaksas pakalpojumu, ja uz transportlīdzekļa priekšējā stikla ir uzlīmēta SMS apmaksas sistēmas lietotāja atpazīšanas zīme, bet kreisajā pusē uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa nav cita dokumenta, kas apliecina, ka maksas autostāvvietas lietotājs par maksas autostāvvietas lietošanu ir veicis priekšapmaksu, izmantojot elektronisko kontroles iekārtu, kā arī nav cita dokumenta, kas apliecina maksas autostāvvietas lietotāja tiesības lietot attiecīgo maksas autostāvvietu".

21. Aizstāt noteikumu 6.4.1.apakšpunktā vārdus “izmantojot kontrolieru apmaksas pakalpojumu" ar vārdiem “izmantojot SMS apmaksas pakalpojumus".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova



 

Daugavpils pilsētas domes 2011.gada 14.jūlija saistošo noteikumu Nr.25 “Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2006.gada 13.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 "Daugavpils pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, apsaimniekošanas un lietošanas noteikumi""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pašvaldībām, atbilstoši likuma “Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 14.punkta a) apakšpunktam, tikai dome var noteikt maksu par pašvaldības zemes lietošanu.

2000.gada 23.marta likuma "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" Pārejas noteikumu 5.punkts noteic, ka maksu par pašvaldību publisko transportlīdzekļu stāvvietu izmantošanu nosaka pašvaldības atbilstoši to administratīvās teritorijas zonām.

Ar grozījumiem Daugavpils pilsētas domes 2006.gada 13.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 "Daugavpils pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, apsaimniekošanas un lietošanas noteikumi" (turpmāk – Noteikumi) tiks precizēts maksas autostāvvietu teritoriju zonējums un lietošanas kārtība.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem Noteikumos:

- precizēta autostāvvietas kontroliera kompetence;

- precizēta maksas autostāvvietas lietošanas priekšapmaksas un pēcapmaksas kārtība (SMS apmaksas pakalpojums);

- maksa par autostāvvietas lietošanu diferencēta saskaņā ar teritoriju zonējumu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras nodrošinās maksas stāvvietu apsaimniekotājs.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar Daugavpils pilsētas domes Transporta komisiju, Komunālās saimniecības pārvaldi, Daugavpils pilsētas pašvaldības policiju, Latvijas Valsts ceļi.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!