• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējuma apgūšanas efektivitāti ES fondu projektos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2011., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

19.08.2011., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējuma apgūšanas efektivitāti ES fondu projektos

17.augustā valdības ministri tikās Koalīcijas partiju darba grupā par Eiropas Savienība fondu jautājumiem. Ministri pārrunāja Eiropas Savienības struktūrfondu projektu prioritātes un finansējuma apgūšanas lietderības jautājumus.

Dienas kārtībā bija iekļauti jautājumi par projektu izvērtējumu aktivitātē "Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība", projekta "Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra" tālākā virzība, jautājums par AS "Pasažieru vilciens" rīkoto elektrisko un dīzeļvilcienu iepirkuma konkursa tālāko virzību un citi jautājumi.

Darba grupas locekļi vienojās novirzīt 3,4 miljonus latu papildu finansējumu daudzdzīvokļu māju siltināšanai. Šī pārdale ļaus nosiltināt vēl 50 daudzdzīvokļu namus. Kā informēja Ekonomikas ministrija, pašlaik pabeigta 330 daudzdzīvokļu māju siltināšana, vērtēšanā ir vēl 80 projekti.

Ministri arī vienojās nepieļaut nelietderīgu līdzekļu izmantošanu informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstībā valsts pārvaldē. Rūpīgi tiks izvērtēta projektu pamatotība un iespējas izbrīvēt līdzekļus, novirzot tos prioritārajiem projektiem saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā 2015.gadā, kā arī eiro ieviešanas tehniskajam procesam. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsvēra: "Ir jāizvērtē izmaksu pamatotība apjomīgos informācijas sistēmu projektos valsts pārvaldē un nav pieļaujama nelietderīga līdzekļu izmantošana, vienlaikus jāmeklē iespēja izbrīvēt līdzekļus prioritāriem projektiem."

Darba grupā izskatīja infrastruktūras attīstības projekta Krievu salā virzību, kas paredz Rīgas ostas aktivitāšu pārcelšanu ārpus pilsētas centra, kā arī iepazinās ar situāciju saistībā ar AS "Pasažieru vilciens" rīkoto iepirkumu konkursu par elektrisko un dīzeļvilcienu iegādi. Ministri uzklausīja Satiksmes ministrijas ziņojumu par Krievu salas projekta virzību un vienojās rūpīgi sekot līdzi projekta gaitai, kur būtiski nodrošināt ES fondu līdzfinansējuma apgūšanu.

Uzklausot ziņojumu par AS "Pasažieru vilciens" iepirkumu, V.Dombrovskis uzdeva iesniegt informāciju par izmaksu salīdzinājumu ar citām valstīm, kur īstenoti līdzīgi projekti, lai gūtu pārliecību par efektīvu līdzekļu izmantošanu. Premjers uzdeva arī iesniegt pārskatu par Rīgas Vagonu rūpnīcas lomu projekta īstenošanā, izvērtējot ieguvumus Latvijas ekonomikai un iespējas radīt jaunas darba vietas.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!