• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pavēle par licencēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.1993., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.132

Par jaunām dārgmetālu garantijas zīmēm un provēm

Vēl šajā numurā

13.04.1993., Nr. 12

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Arhitektūras un celtniecības ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 8

Pieņemts: 13.01.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Arhitektūras un celtniecības ministrijas pavēle Nr.8

Rīgā 1993.gada 13.janvārī

Pavēle par licencēšanu

Saskaņā ar Ministru Padomes 1992.gada 23.novembra lēmumu Nr. 499 "Par kārtību, kādā izsniedzamas speciālas atļaujas (licences) atsevišķu uzņēmējdarbības veidu veikšanai", p a v ē l u :

1. Izveidot ģeoloģisko (Ģeofizisko, ģeoekoloģisko, tematisko), hidroģeoloģisko un inženierģeoloģisko darbu licencēšanas komisiju šādā sastāvā:

Komisijas priekšsēdētājs:

Rodrigo Pelsis - Arhitektūras un celtniecības ministra vietnieks

Komisijas locekļi:

Rudīte Aņikejeva - Arhitektūras un celtniecības ministrijas Ģeoloģijas departamenta vadošā speciāliste

Visvaldis Kuršs - LU Ģeoloģijas nodaļas vad.zin.līdzstrādnieks

Arnis Brangulis - Valsts uzņēmuma "Jūras inženierģeoloģijas apvienība" vad.zin.līdzstrādnieks

2. Apstiprināt Nolikumu par tiesībām veikt ģeoloģiskos (tajā skaitā ģeofiziskos, ģeoekoloģiskos, tematiskos), hidroģeoloģiskos un inženierģeoloģiskos darbus Latvijas Republikā un licenču paraugus.

3. Pilnvarot Ģeoloģijas departamentu izsniegt pagaidu licences atsevišķu uzņēmējdarbību veikšanai saskaņā ar Nolikumu par tiesībām veikt ģeoloģiskos (ģeofiziskos, ģeoekoloģiskos, tematiskos), hidroģeoloģiskos un inženierģeoloģiskos darbus Latvijas Republikā.

4. Uzdot Ģeoloģijas departamentam kontrolēt licencēto uzņēmējdarbību ģeoloģisko (ģeofizisko, ģeoekoloģisko, tematisko), hidroģeoloģisko un inženierģeoloģisko nozaru jomā un veikt izsniegto licenču uzskaiti.

Ministrs A.Prūsis

 

Apstiprināts
ar Arhitektūras un celtniecības ministrijas
1993.gada 13.janvāra pavēli Nr.8

N O L I K U M S
par tiesībām veikt ģeoloģiskos (tajā skaitā ģeofiziskos, ģeoekoloģiskos, tematiskos),
hidroģeoloģiskos un inženierģeoloģiskos darbus Latvijas Republikā

I. Vispārīgie noteikumi

1. Nolikumā noteikta speciālu atļauju (licenču) un pagaidu atļauju (licenču) izsniegšanas kārtība juridiskām un fiziskām personām, kas tām dod juridiskas tiesības veikt ģeoloģiskos (tajā skaitā ģeofiziskos, ģeoekoloģiskos, tematiskos), hidroģeoloģiskos inženierģeoloģiskos darbus Latvijas Republikas teritorijā.

2. Licencēšanas mērķis ir garantēt minēto darbu profesionālu un efektīvu izpildi un iegūt valstij nepieciešamo informāciju.

3. Speciālu licenču izsniegšanu veic pamatojoties uz Latvijas Republikas 1992. gada 26. septembra likumu "Par uzņēmējdarbību", Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 23. novembra lēmumu Nr. 499 "Par kārtību, kādā izsniedzamas speciālas atļaujas (licences) atsevišķu uzņēmējdarbības veidu veikšanai", kā arī ar šo nolikumu.

4. Speciālas licences izsniedz Arhitektūras un celtniecības ministrijas apstiprināta licencēšanas komisija, bet pagaidu licences - šīs ministrijas Ģeoloģijas departaments.

5. Speciālas licences saņem visas juridiskās un fiziskās personas, kas paredz veikt ģeoloģiskos, hidroģeoloģiskos un inženierģeoloģiskos darbus Latvijas Republikas teritorijā.

6. Pagaidu licences saņem visas Latvijas Republikā reģistrētās, kā arī ārzemju juridiskās un fiziskās personas, kuras veic vai paredz veikt ģeoloģiskos, hidroģeoloģiskos un inženierģeoloģiskos darbus konkrētu programmu vai atsevišķu objektu ietvaros.

7. Licences, kuras izsniegtas līdz Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 23. novembra lēmuma Nr. 499 spēkā stāšanās brīdim, jāreģistrē Arhitektūras un celtniecības ministrijas Ģeoloģijas departamentā.

8. Speciālas licences un pagaidu licences tiek izsniegtas par samaksu noteiktā kārtībā.

II. Licenču pieprasīšanas un izsniegšanas kārtība

9. Speciālas licences iegūšanai juridiskā vai fiziskā persona iesniedz licencēšanas komisijai:

- licences pieprasījumu;

- veicamo darbu uzskaitījumu;

- uzņēmējdarbības dibināšanas dokumentus un statūtu projektu;

- uzņēmēju kvalifikācijas dokumentus;

- kvīti par naudas iemaksu.

10. Pagaidu licences iegūšanai juridiskā vai fiziskā persona iesniedz Arhitektūras un celtniecības ministrijas Ģeoloģijas departamentam:

- licences pieprasījumu;

- izpildāmā darba līgumu;

- izpildāmā darba projektu;

- izziņu par pēdējos 2 gados veiktajiem darbiem;

- ziņas par visa veida ģeoloģiskās, hidroģeoloģiskās un inženierģeoloģiskās informācijas iegūšanas avotiem;

- kvīti par naudas iemaksu.

Jautājuma objektīvai izlemšanai licencēšanas komisija un Ģeoloģijas departaments drīkst pieprasīt papildus informāciju vai dokumentus.

11. Licencēšanas komisijai un Ģeoloģijas departamentam 30 dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas jāizskata un jāpieņem lēmums par licences un pagaidu licences izsniegšanu vai jāsniedz motivēts atteikums. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekami ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, 3 dienu laikā jānosūta pieteicējam attiecīgs paziņojums, kurā jāpieprasa vajadzīgās ziņas vai dokumenti.

Ja 10 dienu laikā pēc minētā paziņojuma saņemšanas licences pieteicējs nav sniedzis vajadzīgās ziņas vai dokumentus, pieteikums netiek izskatīts un to nosūta atpakaļ pieteicējam. Atkārtotu pieteikumu drīkst sniegt tikai pēc visu attiecīgajā paziņojumā minēto trūkumu novēršanas.

12. Komisija speciālas licences ģeoloģisko, hidroģeoloģisko un inženierģeoloģiko darbu veikšanai izsniedz uz laiku līdz 5 gadiem.

Pagaidu licences Ģeoloģijas departaments izsniedz uz laiku, kas nepieciešams konkrētu ģeoloģisko, hidroģeoloģisko un inženierģeoloģisko darbu veikšanai, bet ne ilgāk par 3 gadiem. Nepieciešamības gadījumā pagaidu licence var tikt pagarināta vēl uz 3 gadiem.

13. Speciālas licences un pagaidu licences ārvalstu juridiskām un fiziskām personām ģeoloģisko, hidroģeoloģisko un inženierģeoloģisko darbu veikšanai tiek izsniegtas uz tādiem pašiem noteikumiem, kā Latvijas Republikas juridiskām un fiziskām personām.

14. Lēmumu par atteikumu izsniegt speciālas licences un pagaidu licences var pārsūdzēt tiesā.

III. Licenču anulēšanas kārtība

15. Juridiskās un fiziskās personas ģeoloģiskos, hidroģeoloģiskos un inženierģeoloģiskos darbus veic saskaņā ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes likumiem, Ministru Padomes lēmumiem un nozares valsts pārvaldes institūciju instrukcijām. Uzņēmējdarbība, kas ir pretrunā ar 1992. gada 25. novembra Ministru Padomes lēmumu Nr. 499 ir aizliegta un nekavējoties pārtraucama.

16. Ģeoloģiskos, hidroģeoloģiskos un inženierģeoloģiskos darbus drīkst veikt tikai saskaņā ar speciālās licences un pagaidu licences nosacījumiem.

17. Ja tiek konstatēts, ka iesniegtās ziņas neatbilst īstenībai vai ir pārkāpti licences noteiktie nosacījumi, licencēšanas komisija ir tiesīga anulēt speciālo licenci uz laiku, līdz tās prasību izpildei, bet rupju un atkārtotu pārkāpumu gadījumā anulēt speciālo licenci un par to 10 dienu laikā paziņot Uzņēmumu reģistram un publicēt presē.

18. Par tādiem pašiem pārkāpumiem Ģeoloģijas departaments ir tiesīgs anulēt pagaidu licenci uz laiku, līdz departamenta prasību izpildei, bet rupju un atkārtotu pārkāpumu gadījumā anulēt pagaidu licenci un publicēt presē.

19. Speciālas licences vai pagaidu licences anulēšanas gadījumā tā obligāti jānodod atpakaļ licencēšanas komisijai vai Ģeoloģijas departamentam.

20. Jautājumu objektīvai izlemšanai licencēšanas komisija un Ģeoloģijas departaments drīkst pieaicināt attiecīgās nozares kvalificētus speciālistus.

21. Lēmumu par speciālo licenču un pagaidu licenču anulēšanu var pārsūdzēt tiesā.

IV. Kontrole

22. Arhitektūras un celtniecības ministrijas Ģeoloģijas departaments veic speciālo un pagaidu licenču uzskaiti, kā arī kontrolē licencēto uzņēmējdarbību ģeoloģijas, hidroģeoloģijas un inženierģeoloģijas jomā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!