• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Austrijas vides ministra darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2011., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atzīmējot triju Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 20.gadadienu Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā

Vēl šajā numurā

16.08.2011., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Austrijas vides ministra darba vizīti Latvijā

Tiekoties ar vides ministru

12.augustā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis tikās ar Austrijas federālo lauksaimniecības, mežkopības, vides un ūdens pārvaldības ministru Nikolausu Berlakoviču un apsprieda abu valstu aktualitātes vides aizsardzības jomā. Ministru divpusējās tikšanās laikā tika pārrunātas kodolenerģijas attīstības perspektīvas ES un pasaulē, kā arī tika diskutēts par stresa testiem, kas tiek veikti, lai pārbaudītu atomelektrostaciju drošību.

Tāpat Austrijas ministrs tika iepazīstināts ar Latvijas veiksmīgo pieredzi, īstenojot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) projektus. Finansējumu šo projektu realizēšanai Latvija ieguva 2009.gadā, noslēdzot Noteiktā daudzuma vienību pirkšanas līgumus starp abām valstīm.

13.augustā N.Berlakovičs apmeklēja Kuldīgu, kur R.Vējonis viņu iepazīstināja ar KPFI īstenotajiem projektiem. Tāpat Austrijas ministrs iepazinās ar biomasas koģenerācijas elektrostacijas būvniecības gaitu un šā projekta realizēšanā izmantotajām Austrijas tehnoloģijām.

Austrijas ministrs N.Berlakovičs vizītē Latvijā ieradās pēc R.Vējoņa ielūguma un uzturējās Latvijā līdz 14.augustam.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

 

Tiekoties ar zemkopības ministru

12.augustā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Zemkopības ministrijā tikās ar Austrijas federālo lauksaimniecības, mežkopības, vides un ūdens pārvaldības ministru Nikolausu Berlakoviču. Sarunas laikā abi ministri apsprieda Eiropas Savienības (ES) Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformu pēc 2013.gada.

J.Dūklavs savam Austrijas kolēģim uzsvēra, ka Eiropas Komisijas (EK) pašreizējais priekšlikums par platību maksājumu sadali starp ES dalībvalstīm pēc 2013.gada ir netaisnīgs un negodīgs. Aprēķinot dalībvalstīm nākotnes platību maksājumu aploksnes, ir jāatsakās no vēsturisko ražošanas rādītāju kā kritēriju izmantošanas un nākotnes tiešo maksājumu sistēma ir jābalsta uz objektīviem, reālo situāciju raksturojošiem rādītājiem, tādiem kā lauksaimniecībā izmantojamā zeme, iekšzemes kopprodukts uz vienu iedzīvotāju, izmaksas lauksaimniecības zemes saglabāšanai, piemēram, lauksaimniecības tehnikas izmaksas, amortizācija, degvielas izmaksas.

"Zemkopības ministrija neatbalsta tādu platības maksājumu izlīdzināšanas metodi, kādu šobrīd ir piedāvājusi Eiropas Komisija, kad Latvijas lauksaimnieki netiek uzskatīti par līdzvērtīgiem Eiropas Savienības tirgus dalībniekiem. Platību maksājumi Latvijas lauksaimniekiem nedrīkst būt zemāki par 85 procentiem no Eiropas Savienības vidējā maksājumu līmeņa par hektāru. Mēs turpināsim meklēt sabiedrotos, lai panāktu Eiropas Komisijas piedāvājuma pārskatīšanu. Nākotnē tiešo maksājumu sistēmai ir jābalstās uz objektīviem kritērijiem, nevis vēsturiskiem un šīsdienas situācijai neatbilstošiem datiem," sacīja zemkopības ministrs.

Austrijas federālais lauksaimniecības, mežkopības, vides un ūdens pārvaldības ministrs N.Berlakovičs tikšanās laikā J.Dūklavam pauda izpratni par Latvijas reakciju uz EK priekšlikumu platību maksājumu noteikšanai un uzsvēra, ka ES Kopējās lauksaimniecības politikas budžets nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020.gadam būtu ne tikai jāsaglabā esošajā apjomā, bet to pat ir jāpalielina.

Latvija sarunās par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam īpašu uzmanību pievērš divām svarīgām prioritātēm: pietiekami liela kohēzijas finansējuma nodrošināšana, lai Latvija ātrāk pietuvotos ES vidējam attīstības līmenim un radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas ekonomikas izaugsmei un infrastruktūras attīstībai, kā arī godīgu un vienlīdzīgu konkurences nosacījumu panākšana Latvijas lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

ES dalībvalstu diskusijas par budžetu notiks visu 2012.gadu, bet galīgo vienošanos starp Eiropas Parlamentu un dalībvalstīm par faktisko budžeta ietvaru plānots panākt 2012.gada beigās vai 2013.gada sākumā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!