• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības paziņojums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1999., Nr. 107/108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sakari - tie ir katras sabiedrības nervi. Starpziņojums par tarifu politikas analīzi un Telekomunikāciju tarifu padomes pilnvaroto pārstāvju rīcības atbilstību likuma "Par telekomunikācijām" prasībām

Vēl šajā numurā

08.04.1999., Nr. 107/108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības paziņojums

Sakarā ar Parlamentārās izmeklēšanas komisijas "Starpziņojumu par tarifu politikas analīzi un Telekomunikāciju tarifu padomes pilnvaroto pārstāvju rīcības atbilstību likuma "Par telekomunikācijām" prasībām" un satiksmes ministra 1999.gada 31.marta rīkojumu Nr.28 par telekomunikāciju tarifu padomes 1999.gada 6.janvāra lēmuma atcelšanu par telekomunikāciju tarifu izmaiņām, kas stātos spēkā 1999.gada 1.aprīlī.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība paziņo, ka tā piekrīt Parlamentārās komisijas starpziņojumā izteiktajiem secinājumiem un priekšlikumiem un atbalsta satiksmes ministra A.Gorbunova rīkojumu, izpildot šos priekšlikumus, par Telekomunikāciju tarifu padomes lēmuma atcelšanu par telekomunikāciju pamatpakalpojumu tarifu izmaiņām ar šī gada 1.aprīli.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība vienmēr ir iestājusies par tiesisko normu ievērošanu valstī, tai skaitā telekomunikāciju jomā. Pēc Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības ierosinājuma Ģenerālprokuratūra jau 1998.gadā iesniedza prasību tiesā par Telekomunikāciju tarifu padomes pieļautajiem likuma "Par telekomunikācijām" pārkāpumiem, pieņemot iepriekšējās tarifu izmaiņas no 1998.gada 1.aprīļa. Š.g. 30.martā Augstākās tiesas Senāts, izskatot Ģenerālprokuratūras kasācijas sūdzību par šo jautājumu, pieņēma lēmumu atcelt Rīgas apgabaltiesas lēmumu par šīs lietas tiesvedības izbeigšanu, uzdodot izskatīt šo lietu Rīgas apgabaltiesai citā sastāvā.

Tieši Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pilnvarotais pārstāvis Telekomunikāciju tarifu padomes sēdē š.g. 6.janvārī norādīja uz likuma "Par telekomunikācijām" pārkāpumiem un vienīgais balsoja pret SIA "Lattelekom" iesniegtajām tarifu izmaiņām. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība nekavējoši vērsās ar lūgumu atcelt pieņemtās tarifu izmaiņas Telekomunikāciju tarifu padomē un pie satiksmes ministra, kā arī aicināja brīvprātīgi atkāpties trīs Telekomunikāciju tarifu padomes locekļus no saviem amatiem padomē. Arodbiedrību pārstāvja norādītos likuma pārkāpumus faktiski bija spiests atzīt satiksmes ministrs un Parlamentārās izmeklēšanas komisija, norādot, ka jaunās tarifu izmaiņas ir atceļamas un jāseko, lai Telekomunikāciju tarifu padomes locekļi nebūtu interešu konfliktā attiecībā pret ieņemamo amatu.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai nav pieņemams Telekomunikāciju tarifu padomes priekšsēdētāja R. Jonīša paustais viedoklis masu saziņas līdzekļos, novērtējot Parlamentārās izmeklēšanas komisijas starpziņojumu par "politisku izrādi" (avīze Nr.31.03.1999.), un izteiktās šaubas par satiksmes ministra rīkojuma tiesiskumu.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība uzskata, ka SIA "Lattelekom" amatpersonu masu medijos paustais viedoklis par augstāko izpildvaras personu rīkojumu nepildīšanu pirms domstarpību atrisināšanas tiesību aktos noteiktajā kārtībā ir nepieļaujama patvaļa. Šāda monopoluzņēmuma patvaļa mudina uz adekvātu rīcību telekomunikāciju patērētājus, kas var radīt papildu sociālo spriedzi un nekārtības valstī.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība aicina:

— SIA "Lattelekom" vadību izpildīt valsts izpildvaru lēmumus un nenostādīt sevi pret Latvijas iedzīvotājiem, kas var radīt neprognozējamas sekas;

— valsts amatpersonas būt konsekventām un nelokāmām Latvijas iedzīvotāju interešu un tiesību aizstāvēšanā.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs J.Radzevičs

1999.gada 1.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!