• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 9. augusta noteikumi Nr. 618 "Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 3.jūlija noteikumos Nr.458 "Komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2011., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.619

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.257 "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 262-05 "Elektronisko sakaru tīkli""

Vēl šajā numurā

11.08.2011., Nr. 125

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 618

Pieņemts: 09.08.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.618

Rīgā 2011.gada 9.augustā (prot. Nr.47 7.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 3.jūlija noteikumos Nr.458 "Komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība"

Izdoti saskaņā ar Bezdarbnieku
un darba meklētāju atbalsta likuma
4.panta sesto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 3.jūlija noteikumos Nr.458 "Komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 108.nr.; 2009, 38.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 2.punktu aiz vārda "pakalpojumus" ar vārdiem "licencē norādītajā valstī vai valstīs".

2. Izteikt 9.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2. komersants ir reģistrējis personas datu apstrādi saskaņā ar normatīvajiem aktiem par personas datu aizsardzību un saņēmis personas datu apstrādes reģistrācijas apliecību;".

3. Izteikt 9.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.4. pēdējā gada laikā komersanta darbībā nav konstatēti administratīvie pārkāpumi darba tiesību, darba aizsardzības, patērētāju tiesību aizsardzības un negodīgas komercprakses jomā;".

4. Izteikt 10.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.2. Datu valsts inspekcijas izsniegtās personas datu apstrādes reģistrācijas apliecības numuru;".

5. Papildināt 10.5.apakšpunktu aiz vārda "veidus" ar vārdiem "atsevišķi katrā no norādītajām valstīm".

6. Svītrot 10.7. un 10.8.apakšpunktu.

7. Papildināt noteikumus ar 10.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.9. ar parakstu apliecinātu informāciju, ka pretendents atbilst šo noteikumu 9.punktā minētajām prasībām."

8. Papildināt 11.1.apakšpunkta ievaddaļu aiz vārda "sniegšanu" ar vārdiem "ja komersants sniedz kādu no starpniecības pakalpojumiem darbiekārtošanā".

9. Aizstāt 11.2.apakšpunktā vārdus "ja līgumu par darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanu ar darba meklētāju nav paredzēts slēgt" ar vārdiem un skaitli "ja komersants sniedz pakalpojumus darba devējiem potenciālo darbinieku atlasei un darba meklētājam netiek noteikta šo noteikumu 26.punktā paredzētā maksa par nepieciešamajiem izdevumiem darbiekārtošanas pakalpojumu saņemšanai".

10. Papildināt noteikumus ar 11.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.4. darba līguma projektu, ja komersants sniedz darbaspēka nodrošināšanas pakalpojumus."

11. Papildināt noteikumus ar 11.punktu šādā redakcijā:

"11.Pretendents samaksā valsts nodevu, pirms tas ir iesniedzis aģentūrā iesniegumu licences saņemšanai."

12. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Ja darbiekārtošanas pakalpojumus paredzēts sniegt sadarbībā ar ārvalsts partneri, pretendents papildus šo noteikumu 10. un 11.punktā minētajiem dokumentiem aģentūrā iesniedz kompetentas ārvalsts institūcijas dokumentu (kopiju), kas apliecina, ka ārvalsts partneris ir tiesīgs sniegt darbiekārtošanas pakalpojumus attiecīgajā valstī, un sadarbības līgumu (kopiju) ar ārvalsts partneri vai tā projektu. Ja Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valstu vai Šveices Konfederācijas normatīvie akti nenosaka īpašu kārtību vai atļauju iegūšanu darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai, aģentūra nepieprasa kompetentas ārvalsts institūcijas dokumentu (kopiju), kas apliecina, ka ārvalsts partneris ir tiesīgs sniegt darbiekārtošanas pakalpojumus Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valstī vai Šveices Konfederācijā."

13. Papildināt noteikumus ar 12.punktu šādā redakcijā:

"12.Komersants dokumentus un to kopijas sagatavo un apliecina normatīvajos aktos par dokumentu izstrādāšanu un noformēšanu noteiktajā kārtībā. Dokumentiem svešvalodā, to kopijām un tulkojumiem veic legalizāciju, ja tas paredzēts Dokumentu legalizācijas likumā."

14. Svītrot 22.punkta otro teikumu.

15. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Aģentūra, pamatojoties uz licences saņēmēja iesniegumu, licenci izsniedz atkārtoti, ja mainījusies licences saņēmēja firma, juridiskā vai darbības vietas adrese vai nepieciešams papildināt licencē ietverto valstu uzskaitījumu. Ja licence ir nozaudēta vai sabojāta, aģentūra izsniedz licences dublikātu. Saņemot licenci atkārtoti vai tās dublikātu, licences saņēmējs tā rīcībā esošo iepriekš izsniegto licenci nodod aģentūrā."

16. Aizstāt 24.3.apakšpunktā vārdu "iepazīstināt" ar vārdiem "rakstiski iepazīstināt".

17. Izteikt 24.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.4. rakstiski informēt darba meklētāju par dokumentiem, kas nepieciešami darba tiesisko attiecību uzsākšanai attiecīgajā valstī, un kārtību, kādā šīs darba tiesiskās attiecības tiek nodibinātas, rakstiski iepazīstināt darba meklētāju ar darba līgumu vai citu līgumu, ar kuru saskaņā paredzēts personu nodarbināt, kā arī ar pamatnoteikumiem un to atbilstību Latvijas vai attiecīgās ārvalsts normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;".

18. Papildināt 24.5.apakšpunktu aiz vārdiem "darba samaksas apmēru" ar vārdiem "pirms un pēc nodokļu samaksas".

19. Papildināt noteikumus ar 24.15.apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.15. piedalīties aģentūras veiktajās pārbaudēs un uzrādīt licences saņēmēja darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanas vietu, sniegt paskaidrojumus un citu nepieciešamo informāciju."

20. Papildināt noteikumus ar 24.1 punktu šādā redakcijā:

"24.Licences saņēmējam ir tiesības veikt izmaiņas līgumos ar darba meklētāju, darba devēju un ārvalsts partneri, nesaskaņojot tās ar aģentūru, ja šīs izmaiņas ir labvēlīgas darba meklētājam."

21. Svītrot 25.punktu.

22. Izteikt 26.punktu šādā redakcijā:

"26. Licences saņēmējs ir tiesīgs noteikt darba meklētājam maksu tikai par nepieciešamajiem izdevumiem darbiekārtošanas pakalpojuma saņemšanai (iekārtošanai darbā nepieciešamo dokumentu sagatavošana un to noformēšana, transporta izdevumi, veselības apdrošināšanas izdevumi). Nepieciešamo izdevumu apmēru, izlietojumu un samaksas kārtību nosaka ar darba meklētāju noslēgtajā līgumā. Pirms darba meklētājs ir uzsācis strādāt, licences saņēmējs ir tiesīgs pieprasīt avansā ne vairāk kā 50 % no maksas par nepieciešamajiem izdevumiem. Licences saņēmējs, kuram ir paredzēts saņemt samaksu no darba devēja vai ārvalsts partnera, kā arī darbaspēka nodrošināšanas pakalpojuma sniedzējs nav tiesīgs noteikt un saņemt jebkādu maksu no darba meklētāja."

23. Papildināt 37.punktu aiz vārda "mēnešiem" ar vārdiem "vai, pamatojoties uz tiesībaizsardzības iestāžu vai ārvalstu kompetento institūciju iesniegtajiem dokumentiem par iespējamiem noziedzīgajiem nodarījumiem, uz laiku līdz lietas apstākļu pilnīgai noskaidrošanai".

24. Izteikt 38.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"38.6. darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanu ir izbeidzis vai pārtraucis uz laikposmu, kas ir ilgāks par gadu, vai no pārskatiem par darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanu atkārtoti secināms, ka darbiekārtošanas pakalpojumi netiek sniegti."

25. Papildināt 41.punkta otro teikumu aiz vārda "Licences" ar vārdiem "apturēšana vai".

26. Izteikt 42.punktu šādā redakcijā:

"42. Ja licences darbība ir apturēta un licences saņēmējs nenodod licenci aģentūrā šo noteikumu 41.punktā minētajā termiņā, aģentūra izņem licences saņēmēja rīcībā esošo licenci un aģentūras amatpersona izskata jautājumu par licences anulēšanu."

27. Papildināt noteikumus ar 42.punktu šādā redakcijā:

"42.Ja licence ir anulēta un licences saņēmējs nenodod to aģentūrā šo noteikumu 41.punktā minētajā termiņā, aģentūra izņem licences saņēmēja rīcībā esošo licenci."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Labklājības ministre I.Jurševska

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!