• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju Dienvidslāvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1999., Nr. 107/108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts robežsardzes delegācijas vizīti Maskavā

Vēl šajā numurā

08.04.1999., Nr. 107/108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas paziņojums

Par situāciju Dienvidslāvijā

Pēdējās nedēļas laikā Kosovā vēl vairāk saasinājusies krīzes situācija. Dienvidslāvijas armija, drošības spēki un bruņotas civilistu grupas īsteno etniskās tīrīšanas politiku. Aculiecinieku ziņas par brutālajām laupīšanām, dedzināšanām un masu slepkavībām izraisa dziļu sašutumu.

NATO aviācijas uzlidojumi ir nodarījuši ievērojamus zaudējumus Dienvidslāvijas Federatīvajai Republikai, mazinot tās militāros resursus un iespējas turpināt masveida vardarbību pret civiliedzīvotājiem. Pēdējās dienās uzlidojumi tiek intensificēti nolūkā piespiest prezidentu Miloševiču pieņemt NATO pamiera noteikumus, kuros ietilpst serbu bruņoto vienību atvilkšana no provinces, bēgļu atgriešanās savās dzīvesvietās, starptautisko miera spēku ievešana, kuri gādās par bēgļu drošību, funkcionējošas, cilvēktiesības un starptautiskās normas ievērojošas vietējās administrācijas izveide.

Latvijas valdību arvien vairāk satrauc situācija reģionā. Kā zināms, bēgļu gaitās ir bijuši spiesti doties jau vairāk nekā viens miljons Kosovas mierīgo iedzīvotāju. Daudzi simti tūkstoši bēgļu Kosovas pierobežā šobrīd dzīvo zem klajas debess apstākļos, kas apdraud to veselību un pat dzīvību, kā arī veicina epidēmiju izraisīšanās iespējas. Tāpēc 6. aprīlī Ministru kabinets apsprieda Latvijas iespējas palīdzēt un nolēma piešķirt humāno palīdzību 100 000 ASV dolāru vērtībā bēgļu stāvokļa atvieglošanai.

Ārlietu ministrija un Latvijas valdība arī turpmāk uzmanīgi sekos situācijas attīstībai reģionā un atkarībā no tās attīstības veiks papildu pasākumus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!