• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - atklājot starptautisko enerģētikas konferenci - apmeklējot veco ļaužu pansionātu Ozolniekos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1999., Nr. 107/108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23420

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais. 31. marts -7. aprīlis

Vēl šajā numurā

08.04.1999., Nr. 107/108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— atklājot starptautisko enerģētikas konferenci

Vakar, 7.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis piedalījās starptautiskās konferences "Investīcijas enerģētikā Baltijas jūras reģionā" atklāšanā. Uzrunājot konferences dalībniekus, Valsts prezidents atzina, ka šis ir īpašs pasākums, jo tajā piedalās visas Baltijas jūras kaimiņvalstis. Valsts prezidents runāja par to, ka katrai valstij ir savas nacionālās intereses un tajā pašā laikā kopējas reģiona intereses, tāpēc viens no galvenajiem konferences mērķiem ir atrast ceļu, kā, ieejot XXI gadsimtā, valstu intereses varētu tuvināt un veselīgas konkurences ceļā panākt lētākus pakalpojumus enerģētikas sektorā.

G.Ulmanis pauda viedokli, ka Baltijas jūras valstis ir viens no reģioniem, kas, aktīvi iekļaujoties jaunās Eiropas veidošanā, var gūt arī daudz jaunu iespēju un ar kopēju veiksmīgu darbību panākt, ka šis reģions kļūst par visdinamiskākās attīstības vietu Eiropā. Valsts prezidents atzina, ka šajā procesā īpaša vieta ir Baltijas valstu tranzīta iespējām, jo caur Baltiju iet vistuvākais ceļš no Austrumiem uz Rietumiem.

Valsts prezidents savā uzrunā atgādināja, ka Baltijas valstu energosistēmas un to kopējais dispečeru centrs "Baltija" ir aktīvi iesaistījušies projektā "Baltijas riņķis", Inčukalna pazemes gāzes krātuve pašlaik ir vienīgais gāzes apgādes drošības garants Baltijā, jo spēj nodrošināt gada gāzes patēriņu visās trīs Baltijas valstīs, turklāt pastāv iespēja tālāk attīstīt Latvijas rīcībā esošos unikālos pazemes ģeoloģiskos formējumus pazemes gāzes krātuvju izbūvei, kuru darba tilpums spētu nosegt slodžu svārstības visā Eiropas gāzes tirgū.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Eiropas Komisijas atbalsts konferences norises vietai Rīgā ir apliecinājums Baltijas valstu ekonomiskajai stabilitātei un tam, ka investīcijas Latvijas enerģētikas sektorā ir drošas un ekonomiski pamatotas.

— apmeklējot veco ļaužu pansionātu Ozolniekos

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 7.aprīlī, apmeklēja pansionātu "Zemgale" Jelgavas rajona Ozolniekos.

Tiekoties ar pansionāta iemītniekiem, Valsts prezidents pateicās viņiem par ieguldīto darbu mūža garumā sabiedrības labā, kā arī par dzīves pieredzi, kas tālāk nodota jaunajai paaudzei. G.Ulmanis sacīja, ka viņa tikšanās ar pansionāta iemītniekiem ir simboliska, jo šodien, 8. aprīlī, Valsts prezidents piedalīsies jauniešu kongresā, kurā jaunā paaudze spriedīs, kā veidot savu nākotni, pamatojoties uz iepriekšējo paaudžu pieredzi.

G.Ulmanis runāja par laiku, kad vēl nebija zināms, ka Latvija spēs atgūt savu neatkarību, taču tagad, kad tā ir realitāte, ir lepnums un prieks, kā arī daudz darāmā. Valdības un parlamenta galvenais uzdevums ir rūpēties par tautas labklājību un katra Latvijas iedzīvotāja labsajūtu.

Valsts prezidents izteica gandarījumu par pansionāta iemītnieku darinātajiem rokdarbiem. Viens no darbu autoriem uzdāvināja G.Ulmanim pašdarinātu pinumu.

G.Ulmanis novēlēja labu veselību un gaišas domas, kā arī līdzās mīļus cilvēkus, kas spēj otru saprast un uzklausīt.

Valsts prezidents iepazinās ar telpām un aprunājās ar iemītniekiem par dzīvi pansionātā.

"Zemgales" apmeklējums bija viens no paredzētajiem Valsts prezidenta braucieniem uz pansionātiem. Valsts prezidents ANO pasludinātā 1999. kā Veco ļaužu gada pasākumu ietvaros ir iecerējis apmeklēt vēl vairākus pansionātus, pievēršot uzmanību veco ļaužu problēmām un popularizējot aktīvu dzīvesveidu vecumdienās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!