• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par satraucošo vardarbīgo situācijas attīstību Sīrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2011., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Novados un pilsētās: Jūrmalā, 1.08.2011.

Vēl šajā numurā

03.08.2011., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par satraucošo vardarbīgo situācijas attīstību Sīrijā

Ārlietu ministrija ar satraukumu uztver ziņas par notikumiem Sīrijā saistībā ar Sīrijas varas iestāžu pielietoto militāro spēku pret demonstrantiem Hamas pilsētā un tās apkārtnē, kā rezultātā 31.jūlijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 100 cilvēku.

Latvijas Ārlietu ministrija jau iepriekš paudusi nosodījumu saistībā ar Sīrijas varas iestāžu īstenoto vardarbību miermīlīgu demonstrāciju apspiešanā, aicinot varas iestādes uzsākt visaptverošu reformu procesu, kas kalpotu valsts iedzīvotāju interesēm.

Ārlietu ministrija atkārtoti pauž stingru nosodījumu saistībā ar vardarbības pielietošanu pret miermīlīgu demonstrāciju dalībniekiem, aicinot Sīrijas varas iestādes ievērot tās iedzīvotāju leģitīmās tiesības. Vienlaikus ministrija atzīmē nepieciešamību starptautiskajai sabiedrībai kolektīvi meklēt risinājumu, kā nepieļaut līdzīgu gadījumu atkārtošanos un veicināt situācijas Sīrijā normalizāciju.

Ministrija atzīmē, ka jebkura spēka izmantošana pret miermīlīgiem demonstrantiem mazina un iedragā Sīrijas prezidenta Bašira Asada uzsākto reformu ticamību.

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!