• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Krievijas Federācijas Prezidenta administrācijas vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2011., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233991

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.08.2011., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Krievijas Federācijas Prezidenta administrācijas vadītāju

Vakar, 2.augustā, Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgas pilī tikās ar Krievijas Federācijas Prezidenta administrācijas vadītāju Sergeju Nariškinu, lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības un uzaicinājumu Krievijas prezidentam apmeklēt Latviju. Valsts prezidents aicināja Krieviju iespējami drīzākā laikā pabeigt divpusējo līgumu ratifikāciju. Īpaši A.Bērziņš uzsvēra nepieciešamību jau šogad noslēgt visas formālās procedūras līgumam par dubultās nodokļu uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Savukārt S.Nariškins norādīja, ka šobrīd būtu arī jāaktivizē darbs pie investīciju aizsardzības līguma projekta, kas ir nozīmīgs abu valstu uzņēmējiem Foto: VPK

Vakar, 2.augustā, Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgas pilī tikās ar Krievijas Federācijas Prezidenta administrācijas vadītāju Sergeju Nariškinu, lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības.

Tikšanās laikā Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs pateicās Valsts prezidentam par doto iespēju viņa vizītes laikā pārrunāt Latvijai un Krievijai aktuālus jautājumus un nodeva sveicienus no Krievijas Federācijas prezidenta Dmitrija Medvedeva ar vislabākajiem novēlējumiem jaunajā amatā. S.Nariškins uzsvēra, ka Krievija ir ieinteresēta veidot ciešas, draudzīgas un savstarpēji izdevīgas attiecības ar Latviju, piebilstot, ka aizvadītās prezidentūras laikā notikusī Latvijas prezidenta oficiālā vizīte Krievijā ir devusi labus impulsus turpmākajai sadarbībai.

A.Bērziņš pateicās par apsveikumiem un pauda pārliecību, ka abu valstu attiecības nostiprināsies un gūs arvien lielāku saturisku piepildījumu. Viņš uzsvēra, ka cilvēcisko attiecību līmenis starp abām valstīm ir pozitīvs, par ko liecina arī kultūras saiknes.

Analizējot aizvadīto oficiālo vizīti Krievijā un tās laikā parakstītos divpusējos līgumus, Valsts prezidents aicināja Krieviju iespējami drīzākā laikā pabeigt atlikušo līgumu ratifikāciju un formalitātes, lai pārējie trīs līgumi varētu stāties spēkā pēc iespējas ātrāk. Īpaši A.Bērziņš uzsvēra nepieciešamību jau šogad noslēgt visas formālās procedūras līgumam par dubultās nodokļu uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu.

Savukārt S.Nariškins piebilda, ka šobrīd būtu jāaktivizē darbs pie investīciju aizsardzības līguma projekta, kas ir nozīmīgs abu valstu uzņēmējiem. Tika atzīmēts arī Lietišķās padomes, kuras izveidošanā savulaik piedalījies arī A.Bērziņš, pozitīvais darbs abu valstu uzņēmēju sadarbības veicināšanai. S.Nariškins arī atzina, ka tirdzniecības apjoms starp Latviju un Krieviju ievērojami palielinās, bet vēl nebūt nav sasniedzis potenciāli augstāko līmeni.

Sarunas noslēgumā Valsts prezidents atgādināja, ka iepriekšējās prezidentūras laikā izteiktais uzaicinājums Krievijas prezidentam apmeklēt Latviju paliek spēkā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!