• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts ieņēmumu dienests: Par komersantu iesniegtajiem tarifu kvotu pieteikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2011., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233846

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības inspekcija: Par dzeramā ūdens kvalitātes izvērtējumu Mārupē

Vēl šajā numurā

29.07.2011., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests: Par komersantu iesniegtajiem tarifu kvotu pieteikumiem

2011.gada pirmajā pusgadā Latvijas komersanti VID iesniedza 303 tarifu kvotu pieteikumus, tajā skaitā 26 gadījumos – pēc preču izlaišanas brīvā apgrozībā. Pieprasītās tarifu kvotas 100% apmērā piešķirtas 298 gadījumos, daļēji piešķirtas divos gadījumos. Atteikums saistībā ar pieteikto kvotu izsmelšanu saņemts divos gadījumos, bet vienā gadījumā tarifa kvotas pieteikums anulēts, jo tika uzrādīts neatbilstošs izcelsmes apliecinājums.

Vispieprasītākās Latvijā šajā periodā bija dzīvnieku barības importam noteiktās tarifa kvotas – 38,9% no kopējā preču daudzuma, kas ievests, izmantojot tarifu kvotas. 24,3% no kopējā ar samazinātām muitas tarifu likmēm importēto preču apjoma veido rūpniecības produkti, 9,9% – zivis un zivju produkti (Norvēģijas izcelsmes varavīksnes foreles, siļķes, zivju fileja un Islandes izcelsmes siļķes), 7,4% – augļi un rieksti (galvenokārt Ēģiptes izcelsmes apelsīni un ASV izcelsmes mandeļrieksti) un 19,5% – citas preces.

Izmantojot iespēju noteiktā laika posmā importēt Eiropas Savienībā noteiktu preču daudzumu, piemērojot samazinātu vai nulles muitas tarifa likmi, 2011.gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā ievestas aptuveni 2675 tonnas dzīvnieku barības, 814 tonnas maniokas cietes, 683 tonnas zivju un to produktu, 337 tonnas apelsīnu, 318 tonnas apelsīnu sulas, 171 tonna mandeļriekstu, 79 hektolitri vīna, kā arī citas preces.

2010.gada pirmajā pusgadā no komersantiem tika saņemti 338 tarifu kvotu pieteikumi. Pērnā gada pirmajā pusgadā, izmantojot tarifu kvotas, visvairāk tika importēti augļi un rieksti – 53,3% apmērā no kopējā preču daudzuma, kam pieprasītas tarifu kvotas.

Šogad uzņēmējiem ir pieejamas vairāk nekā 500 tarifu kvotas, ko piešķir Eiropas Komisija uz muitas deklarāciju pamata, ievērojot hronoloģisko secību, kādā iesniegti, pamatojoties uz šīm deklarācijām sagatavotie tarifu kvotu pieteikumi. Šo kvotu piešķiršanas princips ir taisnīgums un tiesību vienlīdzība attiecībā pret visiem Eiropas Savienības dalībvalstu uzņēmējiem. Vienīgais nosacījums ir pirmajam importēt preci un iesniegt muitā deklarāciju un visus nepieciešamos dokumentus. Tarifa kvotas piešķiršanas procedūra ir vienkārša un neprasa no uzņēmējiem nekādu papildu formalitāšu kārtošanu vai papildu izmaksas.

Importētāji var pieteikt pieejamās tarifu kvotas arī pēc preču izlaišanas brīvam apgrozījumam saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 21.septembra noteikumos Nr.876 “Noteikumi par Eiropas Savienības tarifa kvotu pieteikšanu un administrēšanu” noteikto kārtību. Retrospektīvu kvotas pieteikšanas iesniegumu var iesniegt triju gadu laikā no preču importēšanas brīža.

VID Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!