• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Ministru kabineta 6. aprīļa sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.1999., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23382

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jaunajā mājvietā

Vēl šajā numurā

07.04.1999., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 6. aprīļa sēdē

Zemkopības ministrijai uzdots sagatavot un līdz 20.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā zvejniecības jomā norādīto trūkumu novēršanai, īpaši norādot tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus. Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un līdz 20.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā mazo un vidējo uzņēmumu jomā un rūpniecības politikas jomā norādīto trūkumu novēršanai, īpaši norādot tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus. Ekonomikas ministrijai (Konkurences padomei) un Satiksmes ministrijai uzdots sagatavot un līdz 20.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā atzinumu par sarunu ar "Tilts Communications" iespējamā iznākuma atbilstību Eiropas Savienības prasībām konkurences jomā. Kultūras ministrijai uzdots sagatavot un līdz 20.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā audiovizuālo pakalpojumu jomā norādīto trūkumu novēršanai. Finansu ministrijai uzdots sagatavot un līdz 20.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā: priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā uzņēmējdarbības likumdošanas jomā norādīto trūkumu novēršanai, īpaši norādot tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus; priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām nacionālajā likumdošanā, kas regulē brīvas kapitāla kustības jomu. Tieslietu ministrijai kopīgi ar Kultūras ministriju uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā līdz 20.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā autortiesību aizsardzības jomā norādīto trūkumu novēršanai, īpaši norādot tam nepieciešamos resursus un iespējamos finansējuma avotus. Ārlietu ministrijai uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā līdz 20.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas pilnveidošanai starptautisko sankciju ieviešanas un nodrošināšanas jomā.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 6. aprīļa sēdes

Ārlietu ministra Valda Birkava,

valsts ieņēmumu valsts ministres Aijas Počas

atbildes, skaidrojumi, komentāri

Ārlietu ministrs Valdis Birkavs iepazīstināja ar Ministru kabineta noteikumiem par Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtību:

— Šodienas Ministru kabineta sēdē tika apstiprināti noteikumi, kā izsniedzama Latvijas Republikas vīza. Noteikumi izstrādāti, vadoties pēc vairāk nekā piecu gadu pieredzes. Noteikumi ir radīti, lai ieceļošana Latvijā būtu vieglāka, ērtāka un patīkamāka. Saskaņā ar jauno kārtību ieceļošanas atvieglojumi ir latviešu un lībiešu tautības cilvēkiem, kas ir citu valstu pilsoņi. Uzrādot tautību apliecinošu dokumentu, šie cilvēki var ierasties Latvijā bez Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes apstiprināta ielūguma. Tas, pirmkārt, attiecas uz mūsu tautiešiem, kas dzīvo Krievijā, kā arī, protams, citur pasaulē. Tātad latviešiem un lībiešiem, kas ir citu valstu pilsoņi, iebraukšana Latvijā ir bez ielūguma. Ieceļošanas vīzas atvieglotā kārtībā saņem arī autopārvadātāji, tajā skaitā arī no NVS valstīm. Pamats vīzas saņemšanai ir Satiksmes ministrijas izdotā autopārvadājumu atļauja. Tā ir samērā vienkārša kārtība, kas ļauj autopārvadātājiem un tranzītam brīvi šķērsot robežu. Atvieglojumi ir arī ārvalstu žurnālistiem, kas vēlas gatavot reportāžas par Latviju. Ja kāda persona vēlas ierasties Latvijā, bet šeit nav neviena pazīstama un līdz ar to nav arī iespēju dabūt ielūgumu un ja šī persona negrib pirkt tūrisma ceļazīmi, tad tomēr ir iespējams dabūt vīzu uz desmit dienām, ievērojot dažus noteikumus, tātad — ir jāuzrāda nevis apstiprināts ielūgums, bet gan naudas esamība — simt dolāru dienā. Naudu vislabāk būtu uzrādīt ceļojumu čekos, kā arī jāuzrāda viesnīcas rezervācija un biļete turp– un atpakaļceļam. Tātad, ja ir visi šie priekšnoteikumi, tad katrs gribētājs var iebraukt Latvijā bez ielūguma. Tūristiem iebraukšana Latvijā tāpat kā agrāk tiek pamatota ar tūrisma ceļazīmi. Ir ieviesta arī jauna vīza — imigrācijas vīza. Tā tiks izsniegta personām, kurām ir pozitīvi izskatīti uzturēšanās atļauju pieprasījumi. Jaunie noteikumi, saskaņojot ar Eiropas Savienības dalībvalstu praksi, paredz, ka Latvijā varēs uzturēties 90 dienas bez uzturēšanās atļaujas saņemšanas, tas tiks attiecināts arī uz NVS pilsoņiem.

 

Tad runāja valsts ieņēmumu valsts ministre Aija Poča par Ministru kabineta sēdē apstiprināto kārtību, kādā iesniedzama un aizpildāma valsts amatpersonu deklarācija:

— Šie Ministru kabineta noteikumi ir izstrādāti, balstoties uz pēdējiem grozījumiem korupcijas novēršanas likumā. Šobrīd deklarācija un tās pielikumi pilnībā ietver sevī visas likumā paredzētās prasības. Balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, kas rāda, ka ne vienmēr precīzi tiek aizpildītas visas deklarācijas ailītes, tagad esam pat dublējuši dažas likuma normas, lai nebūtu nekādu pārpratumu. Būtiski ir tas, ka šogad valsts amatpersonām ienākumu deklarācijas jāiesniedz nevis līdz 1. aprīlim, bet gan līdz 1. maijam.

 

Tad Aija Poča atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

— Kādi dati valsts amatpersonām šogad jāiesniedz detalizētāk nekā pērn?

A.Poča

: — Galvenais ir deklarācijas 6. punkts, kas paredz, ka jānorāda visi iepriekšējā gadā gūtie ienākumi — darba alga, piemaksas, prēmijas, ienākumi no saimnieciskās un uzņēmējdarbības, realizētā īpašuma, kā arī laimesti, dividendes utt. Tā ir deklarācijas publicējamā daļa, kas būs pieejama visiem interesentiem.

— Vai būs arī deklarācijas slepenā daļa?

A.Poča

: — Es teiktu, ka tā ir nevis slepenā, bet nepublicējamā daļa, kas sevī ietver valsts amatpersonu un viņu radinieku dzīvesvietas, telefonus un personas kodus.

— Cik plašs ir deklarācijā uzrādāmo radinieku loks?

A.Poča

: — Tie ir tikai pirmās pakāpes radinieki — laulātais draugs, vecāki, māsas vai brāļi un bērni.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Pēc ieraksta "LV" diktofonā

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!