• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Par KNAB priekšnieka atlases procesa organizēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2011., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

28.07.2011., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Par KNAB priekšnieka atlases procesa organizēšanu

Saskaņā ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzdevumu izstrādāt priekšlikumus KNAB priekšnieka atlases procesa organizēšanai Valsts kanceleja (VK) ir sagatavojusi piedāvājumu, kas paredz būtiski pilnveidot esošo kārtību, nosakot nepieciešamību KNAB priekšnieka atlasei izsludināt atklātu konkursu un kandidātu izvērtēšanu uzticēt komisijai, kurā darbojas nozares profesionāļi. VK priekšlikumi 25.jūlijā tika izskatīti koalīcijas sadarbības padomes sēdē, pieņemot lēmumu uzdot VK sākt to saskaņošanu ar iesaistītajām iestādēm.

Atšķirībā no līdzšinējās kārtības tiek piedāvāts ar Ministru kabineta rīkojumu izveidot pretendentu vērtēšanas komisiju, kurā darbojas nevis politiķi, bet nozares profesionāļi.

Konkursu KNAB vadītāja amatam plānots organizēt divās kārtās, pirmajā kārtā izvērtējot pretendentu atbilstību formālajiem konkursa kritērijiem, bet otrajā kārtā padziļināti vērtējot pretendentu kompetenci un pieredzi. Komisijai būs tiesības virzīt uz Ministru kabinetu apstiprināšanai vienu vai vairākus kandidātus, savukārt Ministru kabinets lems par komisijas izvirzīto pretendentu ieteikšanu apstiprināšanai Saeimā.

Pretendentu vērtēšanas komisijā tiek piedāvāts iekļaut Augstākās tiesas priekšsēdētāju, ģenerālprokuroru, Satversmes aizsardzības biroja direktoru un Drošības policijas priekšnieku, bet komisijas vadību uzticēt Valsts kancelejas direktoram. Tāpat darbam komisijā tiks pieaicinātas arī nevalstiskās organizācijas, kas darbojas korupcijas novēršanā. Lai pretendentu vērtēšanas procesu padarītu caurskatāmu, līdz konkursa izsludināšanai tiks sagatavots nolikums, kurā skaidri reglamentēta gan pretendentu pieteikšanās un izvērtēšanas kārtība, gan konkursam iesniedzamo dokumentu saraksts.

Valsts kanceleja piedāvā arī papildināt obligātās prasības KNAB priekšnieka amata kandidātiem ar nevainojamu reputāciju un vismaz trīs gadu pieredzi vadošā amatā valsts pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā. Lai veicinātu KNAB vadītāja atlases procesa caurredzamību, tiek piedāvāts sabiedrību laikus informēt par kandidātiem, kas pieteikuši savu dalību konkursā.

V.Dombrovskis 7.jūlijā uzdeva Valsts kancelejai izstrādāt priekšlikumus KNAB priekšnieka atlases procesa organizēšanai. Valsts kancelejas priekšlikumi izstrādāti, ņemot vērā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas, kā arī organizācijas “Sabiedrība par atklātību Delna” priekšlikumus.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!