• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzdodot apzināt valsts sektorā strādājošo skaitu un atlīdzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2011., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par 2012.gada valsts budžeta sagatavošanas grafiku

Vēl šajā numurā

27.07.2011., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzdodot apzināt valsts sektorā strādājošo skaitu un atlīdzību

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 25.jūlijā ir izdevis divas rezolūcijas, kuru mērķis ir apzināt situāciju valsts pārvaldē nodarbināto atlīdzības un personāla mainības jomā. Tas nepieciešams, ņemot vērā tuvojošos Latvijas prezidentūru ES Padomē, kad jautājums par augsti kvalificēta personāla motivāciju darbam Latvijas valsts pārvaldē kļūst arvien aktuālāks, taču arvien biežāk augsti kvalificēti darbinieki pamet darbu valsts pārvaldē.

Lai kvalitatīvi izvērtētu darba samaksu un valsts pārvaldē nodarbināto produktivitāti, kā arī gūtu salīdzinošu informāciju par izmaiņām pēdējo gadu laikā, Ministru prezidents ir uzdevis finanšu ministram Andrim Vilkam līdz 8.augustam sagatavot informāciju par valsts pārvaldes iestādēs nodarbināto faktisko darba samaksu un sociālajām iemaksām par periodu no 2008.gada otrā pusgada līdz 2011.gada pirmajam pusgadam.

Lai apzinātu situāciju personāla mainības jomā valsts pārvaldē, V.Dombrovskis ministriem ir uzdevis sagatavot informāciju par valsts pārvaldes iestādēs esošo vakanču skaitu un apkopojumu par ierēdņiem un darbiniekiem, kas atstājuši amatu 2011.gadā. Šīs rezolūcijas ietvaros tiks apkopota arī informācija par to nodarbināto skaitu, kuru iestādes 2011.gadā bija pieteikušas kā iespējamo personālu Latvijas prezidentūrai ES Padomē 2015.gadā, bet kuri civildienesta/ darba attiecības iestādēs izbeiguši. Šīs rezolūcijas izpildes datums ir 12.augusts.

Pēc pieprasīto datu izvērtēšanas plānots sagatavot priekšlikumus situācijas uzlabošanai, lai novērstu augsti kvalificēta darbaspēka aizplūšanu no valsts pārvaldes uz privāto sektoru.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!