• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tautas nobalsošanas rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2011., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.07.2011., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tautas nobalsošanas rezultātiem

Foto: VPK

 

Valsts prezidents Andris Bērziņš:

Vēl pirms referenduma esmu vairākkārt aicinājis Latvijas pilsoņus būt aktīviem un piedalīties tajā, paust savu nostāju, lai referenduma rezultāts atainotu iespējami plašākas sabiedrības daļas viedokli. Provizoriskie rezultāti par dalībnieku skaitu liecina, ka referendumā piedalījušos skaits ir samērojams ar šīs Saeimas vēlētāju loku. Tas ir visnotaļ pozitīvs signāls, kas liecina, ka sabiedrībai nav vienaldzīga valsts politiskā nākotne un tā ir gatava vērtēt politiķu darbu referendumā.

Tādēļ jau šodien [24.07.] izsaku atkārtotu aicinājumu būt tikpat aktīviem un vēl aktīvākiem arī gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās, jo saskaņā ar Satversmi referenduma provizoriskie rezultāti liecina par tā dalībnieku vēlmi atlaist šo Saeimu un tie ir respektējami neatkarīgi no tā, cik aktīvi bijuši vēlētāji. Satversmes 2.pants nosaka, ka Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai. Un ikvienam politiķim tas ir jārespektē. Tādēļ pēc referenduma oficiālo rezultātu paziņošanas līdz jaunas Saeimas vēlēšanām Latvijas likumdošanas sistēmā iestāsies vēl nebijusi situācija, kad Saeimas darba kārtību nosaka Valsts prezidents.

Valsts prezidenta kanceleja ir gatava šim darbam, kārtība, kādā notiks Saeimas darba organizēšana, ir izstrādāta un saskaņota visu triju valsts augstāko varu līmeņos. Precīzāk par to sabiedrība drīzumā tiks informēta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!