• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tautas nobalsošanas rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2011., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Austrijas skaidrojumu Latvijas notas sakarā

Vēl šajā numurā

26.07.2011., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tautas nobalsošanas rezultātiem

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis:

Apsveicu Latvijas pilsoņus ar augsto aktivitāti referendumā – tas liecina, ka iedzīvotājiem rūp valstī notiekošais un tie ir gatavi iesaistīties, lai risinātu valstij būtiskus jautājumus, tādēļ ceru, ka vēlētāju aktivitāte 11. Saeimas vēlēšanās būs tikpat augsta. Šis referendums ir skaidrs uzdevums nākamajai Saeimai attiecībā uz tiesiskumu, kuru vairs nevarēs interpretēt.

Papildus tiesiskuma jautājumiem nopietna uzmanība pašlaik jāpievērš arī ekonomiskajai izaugsmei, jo Latvijai, pabeidzot starptautisko aizdevumu programmu un atgriežoties starptautiskajos finanšu tirgos, aktīvi jāstrādā, lai nodrošinātu valsts izaugsmi, un tā ir nepieciešama ne vien finanšu un ekonomikas sektoros, bet arī citās jomās. Būtiski strādāt pie demogrāfijas, nodarbinātības un izglītības kvalitātes stimulēšanas.

Mana valdība turpinās strādāt pie aktuālajiem darbiem, kur būtiskākais ir saglabāt atbildīgu pieeju lēmumu pieņemšanā, lai izmaiņas politiskajā situācijā un priekšvēlēšanu gaisotne neietekmētu pozitīvās tendences ekonomikā. Valdībai jāstrādā pie 2012.gada valsts budžeta sagatavošanas, kur svarīgākais ir pabeigt fiskālās konsolidācijas programmu, lai iekļautos Māstrihtas kritērijos un turpinātu mērķtiecīgi virzīties uz eiro. Budžeta izstrāde notiks atbilstoši likuma “Par budžeta un finanšu vadību” nosacījumiem, kā budžets tiek gatavots vēlēšanu gadā, kur galvenais uzdevums ir nodrošināt sagatavošanās darbus tā, lai budžetu varētu pieņemt šā gada laikā. Tāpat svarīgs valdības dienas kārtībā ir atbalsts uzņēmējdarbības aktivizēšanai un investīciju piesaistei, ražošanas un eksporta atbalsts, lai veidotos jaunas darbavietas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!